8/3/11

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗN ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 12/01/2011

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΜΑΡΤΗ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Η κρίση, το μνημόνιο και η επίθεση στα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζόμενων και της νεολαίας.


Βρισκόμαστε μέσα στη πιο βαθιά και γενικευμένη κρίση του καπιταλιστικού συστήματος τόσο στη χώρα μας, όσο και στην Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο. Το χρέος έρχεται ως θηλιά απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας στην εργασία, την εκπαίδευση, την υγεία. Στην Ελλάδα η ειδική μορφή που παίρνει η επίθεση συμπυκνώνεται με το μνημόνιο και την ιδιότυπη χούντα που έχει εγκαθιδρυθεί από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., την Ε.Ε. και το ΔΝΤ και παρακάμπτει τις λαϊκές αντιστάσεις. Μια επίθεση που στόχο έχει να τσακίσει τα όποια κεκτημένα είχαν απομείνει και να οδηγήσει τις ζωές της πλειοψηφίας της κοινωνίας στην εξαθλίωση και τη φτώχεια. Βασικοί κόμβοι αυτής της επίθεσης είναι η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η άμεση και έμμεση μείωση των μισθών, η αναίρεση κοινωνικών παροχών και κατακτήσεων, οι ιδιωτικοποιήσεις και η εκτίναξη της ανεργίας. Ταυτόχρονα όμως το παγκόσμιο σκηνικό χρωματίζεται έντονα από τις εξεγέρσεις (Αίγυπτος, Τυνησία) αλλά και τους μαχητικούς αγώνες της νεολαίας και των εργαζόμενων ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Έτσι και στην Ελλάδα οι μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις (5η Μάη,15 Δεκέμβρη, 23 Φλεβάρη), οι απεργίες στα ΜΜΜ, στην υγεία, στους ναυτεργάτες, ο ηρωικός αγώνας των κατοίκων της Κερατέας αποτυπώνουν στο δρόμο την κοινωνική οργή και δείχνουν το δρόμο της ανατροπής. Ο κόσμος της εργασίας συγκρούεται με τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και μέσα από το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων, που δείχνει μία άλλη ανατρεπτική κατεύθυνση στο εργατικό κίνημα, αναζητά τη νικηφόρα έκβαση των αγώνων ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική. Η οικονομική βία που ασκείται έχει ως φυσικό συμπλήρωμα την όξυνση της καταστολής και την αυταρχική θωράκιση του κράτους. Η ποιοτικά αναβαθμισμένη καταστολή απέναντι στις διαδηλώσειςκαι η προετοιμασία του στρατού για αυτή, η κήρυξη των απεργιών ως παράνομες και καταχρηστικές και οι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί είναι τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα που συμπληρώνουν το πάζλ της αντιλαϊκής επίθεσης και θωρακίζουν το κεφάλαιο από τις αντιδράσεις των εργαζόμενων και της νεολαίας. Στόχος τους αποτελεί και το πανεπιστημιακό άσυλο. Φοβούνται την δυνατότητα που δίνει το άσυλο για την οργάνωση και το ξέσπασμα του λαϊκού κινήματος, μιας και αποτελεί δυνατότητα έκφρασης και ύπαρξης ανατρεπτικών και ριζοσπαστικών μορφών πάλης που συγκρούονται με την κυρίαρχη ιδεολογία η οποία απολαμβάνει το άσυλο των ΜΜΕ και όλων των μηχανισμών προπαγάνδισης για την υποταγή και το τσάκισμα του λαϊκού κινήματος. Τα γεγονότα της Νομικής δείχνουν ότι με αφορμή τον αγώνα των μεταναστών και καλλιεργώντας αντιδραστικά και ρατσιστικά χαρακτηριστικά, συσπειρώθηκε άμεσα ένα αντιδραστικό μπλοκ (κυβέρνηση, πολιτικές δυνάμεις, ΜΜΕ, Πρυτανικές Αρχές) με σκοπό την κατάργηση του ασύλου και την αλλαγή του από άσυλο κοινωνικών αγώνων σε αποστειρωμένο ακαδημαϊκό χώρο. Πρόκειται από την πλευρά της κυβέρνησης για μία «πρόβα πολέμου» για τις επόμενες κινήσεις της απέναντι στο κίνημα.


Κατάθεση του Νόμου-Πλαισίου στα μέσα Μάρτη!

Από κοινού κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ και οι σύμμαχοί τους ΝΔ-ΛΑΟΣ ετοιμάζουν την πιο σκληρή επίθεση στην εκπαίδευση. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να καταθέσει νομοσχέδιο για την παιδεία που μετατρέπει τα πανεπιστήμια σε επιχειρήσεις, βάζει οικονομικούς-ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση, βάζει δίδακτρα, καταργεί τις φοιτητικές παροχές, ξεπουλάει την έρευνα και την διδασκαλία στις αγορές και τις πολυεθνικές.
Η πρόφαση της «ανάπτυξης» και της «εξόδου της χώρας από την κρίση» τους οδηγεί να παρουσιάσουν ένα επαίσχυντο νομοσχέδιο που συμπυκνώνει και αναβαθμίζει όλη την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση που είδαμε έως τώρα. Το κυρίαρχο στοιχείο της μεταρρύθμισης στην παιδεία είναι ότι μετατρέπει την εκπαίδευση από δωρεάν παροχή του κράτους και δικαίωμα σε παρεχόμενη υπηρεσία και μάλιστα πολύ ακριβή που στόχο έχει την απόδοση κέρδους. Σύμφωνα με την υπουργό παιδείας, τα πανεπιστήμια θα χρηματοδοτούνται από ιδιώτες, επιχειρηματίες και τοπικούς φορείς(μέσω της μεταρρύθμισης του Καλλικράτη) και η διοίκησή τους θα είναι υπεύθυνη για να προσελκύσει τους επενδυτές. Αυτό σημαίνει ότι κάθε ιδιώτης που θα βάλει χρήματα θα έχει προφανώς και απαιτήσεις για το τι μαθήματα θα διδαχθούν, ποιες σχολές θα ανοίξουν και ποιες θα κλείσουν, τι έρευνα θα γίνει, πόσα χρήματα θα φύγουν για φοιτητική μέριμνα και θα εκβιάζει να γίνει το δικό του. Αποκορύφωμα αυτής της λογικής και η πρόταση για ίδρυση καθηγητικών θέσεων με χορηγία ιδιωτών, όπου
για πρώτη φορά η ύπαρξη μιας θέσης ΔΕΠ θα εξαρτάται από τις ορέξεις του ιδιώτη χορηγού. Θα έχουμε για παράδειγμα έδρα φαρμακευτικής της Μπάγιερ και εργαστήριο χημείας με την ονομασία MOTOR OIL. Επιπλέον η διοίκηση του πανεπιστημίου, η οποία θα κάνει και την οικονομική διαχείριση, θα αποτελείται από τον πρύτανη, εξωπανεπιστημιακούς οικονομικούς συμβούλους, μάνατζερ κτλ χωρίς τη μέχρι τώρα αυτονόητη συμμετοχή των φοιτητών!!! Τα δωρεάν συγγράμματα θα αποτελέσουν παρελθόν και θα αντικατασταθούν με ηλεκτρονικά(!) και η δωρεάν σίτιση και στέγαση θα πάνε περίπατο ελέω περικοπών στη χρηματοδότηση.
Αλλά δε μένουμε εκεί. Για να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο σαν μια σωστή επιχείρηση και οι φοιτητές πρέπει να σπουδάζουν σε ασφυκτικά πλαίσια, να μην έχουν το χρόνο να ασχοληθούν με την υπεράσπιση και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, αλλά να τρέχουνε από μάθημα σε μάθημα σε υποχρεωτικές παρακολουθήσεις, μαθήματα αλυσίδες-προαπαιτούμενα, καθημερινά απουσιολόγια. Έτσι το νέο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει τη δυνατότητα διαγραφής φοιτητών αν δεν περάσουν καθορισμένα μαθήματα σε καθορισμένη σειρά και χρόνο και αποτύχουν στη συνεχή τους αξιολόγηση καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Όλα αυτά ενώ ήδη κινούνται στην κατεύθυνση εναρμόνισης με το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων που κατατάσσει την εκπαίδευση σε 8 βαθμίδες και πιστοποιεί τον κάθε απόφοιτο με βάση τα κριτήρια της γνώσης, της δεξιότητας, της ικανότητας. Σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο που ήδη απολύει μαζικά συμβασιούχους και εργαζόμενους απαξιώνοντας ακόμα περισσότερο την παρερχομένη εκπαίδευση, νομιμοποιώντας τις δουλικές σχέσεις εργασίας που προωθούν κυβέρνηση και ΕΕ.
Το υπουργείο παιδείας έχει ξεκινήσει μεγάλες περικοπές στην χρηματοδότηση, τα αποτελέσματα των οποίων είναι ήδη ορατά. Πολλά ΤΕΙ στην Ελλάδα ετοιμάζονται να κλείσουν (πχ ΤΕΙ Πειραιά) και εκατοντάδες συμβασιούχοι καθηγητές παραμένουν απλήρωτοι, ενώ τα ΑΕΙ υπολειτουργούν με ελλείψεις στο προσωπικό. Το τμήμα Μαθηματικών λειτουργεί με 10 λιγότερα μέλη ΔΕΠ από πέρσι. Το υπουργείο με εγκύκλιο επιβάλει μόνο ένα βιβλίο ανά μάθημα στους φοιτητές (ανεξάρτητα με το πόσα χρειάζονται), καλεί του φοιτητές να πληρώσουν τα συμπληρωματικά, ακόμη και να επιστρέψουν όσα πήραν χωρίς να δικαιούνται, υπό την απειλή ότι θα διαγραφούν από τον Εύδοξο!!!
Η κυβέρνηση μέσα στα πανεπιστήμια έχει βρει συμμάχους πρυτάνεις καθώς και την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, που προτείνει αλλαγές στην ίδια κατεύθυνση, και την ΠΑΣΠ που μιλάει γενικά και αόριστα για διαφάνεια-αξιοκρατία. Με επιχείρημα την διαφάνεια-αξιοκρατία διαλύει την δημόσια παιδεία η κυβέρνηση!

Τα του οίκου μας…

Η πολιτική λιτότητας γίνεται αισθητή και στη καθημερινότητά μας. Εργαστήριο ηλεκτρονικής χωρίς προσωπικό, ένα ημιτελές αναγνωστήριο που δεν έχει άλλα κονδύλια για να χτιστεί και αναζητά την χρηματοδότηση του, μέσω διδάκτρων των μεταπτυχιακών φοιτητών (καλομελέτα και έρχονται φυσικά και για τους φοιτητές εν καιρώ). Η βελτίωση των συνθηκών σπουδών μας δεν θα έρθει μέσα από διανομή σημειώσεων από παρατάξεις, μέσα από αντιπροσωπευτικές διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση του τμήματος, αλλά μέσα από την αύξηση της χρηματοδότησης του πανεπιστημίου και τη προάσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του. . Οι εργασίες και οι πρόοδοι για πολλοστή χρονιά μας γονατίζουν. Τα εργαστήρια είναι γεμάτα και πολλοί φοιτητές μένουν σπίτι τους, ο φόρτος είναι ασήκωτος. Τα deadline διαδέχονται το ένα το άλλο και έχουμε φτάσει σε σημείο να θεωρούμε φυσιολογικό να ερχόμαστε περιστασιακά και Σαββάτο στην σχολή για πρόοδο ακόμη και για μάθημα ενώ συγκεκριμένα στο μάθημα της Ηλεκτρονικής έχουν παρατηρηθεί στοιχεία διάλυσης! Επίσης όσο και αν συστηματικά το αρνούνται εδώ και χρόνια πρέπει να διεκδικήσουμε για άλλη μια φορά καθιέρωση εξεταστικών για τους επί πτυχίο φοιτητές, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν μαθήματα (πχ Ηλεκτρονική) με μαζικά κοψίματα και που τα χρωστάνε αρκετοί φοιτητές που έχουν σχεδόν τελειώσει τις σπουδές τους.
Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στην βάναυση περικοπή των συγγραμμάτων με την εφαρμογή ουσιαστικά του αντιδραστικού και αντιδημοκρατικού νόμου πλαίσιο του 2007. Πλέον όλοι όσοι έχουν ξεπεράσει το όριο των 45 συγγραμμάτων καλούνται να βάλουν το χέρι βαθιά στη τσέπη αν θέλουν να πάρουν σύγγραμμα έστω και σε μαθήματα κορμού! Η κυβέρνηση δεν έδωσε το παραμικρό περιθώριο και εφάρμοσε ακόμη ένα μέτρο, σπίλωσης του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας. Από κοινού καλούμαστε να παλέψουμε για το δικαίωμα στα συγγράμματα σύμφωνα με τις ανάγκες του ίδιου του φοιτητή και όχι με όρια και συμβιβασμούς.


Για το ζήτημα των καθαριστριών και των συμβασιούχων του ΕΚΠΑ

Μέσα στο ίδιο το Πανεπιστήμιο λειτουργεί ένα καθεστώς σύγχρονης δουλεμπορίας και εργασιακού μεσαίωνα. Οι καθαρίστριες δεν προσλαμβάνονται από το πανεπιστήμιο αλλά από εργολαβικές εταιρίες υπενοικίασης εργαζομένων στις οποίες συνήθως αναγκάζονται να υπογράφουν λευκές συμβάσεις, με αποτέλεσμα να τους χρωστάνε δεδουλευμένα τα οποία δεν πληρώνονται ποτέ ή να τους κρατάνε παράνομα τον 13ο και 14ο μισθό, ενώ άλλες φορές δουλεύουν τελείως μαύρα και ανασφάλιστα. Αυτό το εργασιακό καθεστώς συμπληρώνεται από την συνεχή τρομοκρατία και τις απειλές που λαμβάνουν οι καθαρίστριες, ειδικά εκείνες που έχουν έντονη συνδικαλιστική δράση, ορισμένες από τις οποίες είτε απειλούνται με απόλυση είτε έχουν ήδη απολυθεί για παραδειγματισμό. Θεωρούμε απαράδεκτο ένα τέτοιο εργασιακό καθεστώς ιδιαίτερα μέσα στο χώρο του ασύλου. Οι φοιτητές και οι πανεπιστημιακοί πρέπει να σταθούν αλληλέγγυοι απέναντι στους συμβασιούχους και να απαιτήσουν την μονιμοποίηση τους και την πρόσληψή τους απευθείας από το πανεπιστήμιο.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ! ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ…

Σε αυτή τη συγκυρία καλούμαστε να γράψουμε την δική μας ιστορία. Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, η πανελλαδική και κοινωνική διεύρυνση του αγώνα είναι η μόνη διέξοδος. Οι φοιτητικοί σύλλογοι δηλώνουμε δυναμικό παρόν και καλούμε σε κοινό αγώνα όλη την κοινωνία. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ να διαλύσουν το παρόν και το μέλλον μας.
Η επίθεση στην παιδεία αφορά ολόκληρη την κοινωνία και δεν είναι ξεκομμένη από τη συνολικότερη επίθεση που αυτή δέχεται. Το φοιτητικό κίνημα, οι φοιτητές και σπουδαστές στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ πρέπει να ανοίξουν αγωνιστικό διάλογο με την κοινωνία που ασφυκτιά, να έρθει κοντά με κάθε αγωνιζόμενο κλάδο δηλώνοντας όχι απλά την αλληλεγγύη του αλλά την έμπρακτη στήριξη σε έναν αγώνα που μόνο αν είναι κοινός κι αν ενοποιεί όλα τα πληττόμενα κομμάτια μπορεί να νικήσει!
Με τον νέο Νόμο πλαίσιο να αποτελεί την προμετωπίδα και την μητέρα των μαχών του φοιτητικού κινήματος το επόμενο διάστημα η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ καλεί όλους τους φοιτητές να ενισχύσουν τις γενικές συνελεύσεις, που αποτελούν το κύτταρο του φοιτητικού κινήματος και να συγκροτήσουμε από τα κάτω ένα νέο φοιτητικό κίνημα με ανώτερα πολιτικά εργαλεία, ένα φοιτητικό κίνημα που δεν θα είναι απλός παρατηρητής των εξελίξεων αλλά πυροδότης ευρύτερων κοινωνικών εξεγέρσεων, ένα νεολαιίστικο κίνημα απόκρουσης, ρήξης και ανατροπής της αντεργατικής επίθεσης. Ανάμεσα στο αβέβαιο μέλλον της ανεργίας, της ανασφάλιστης εργασίας και της ημιαπασχόλησης, εμείς θα ποντάρουμε στο δρόμο της ανυπακοής και θα κάνουμε αβέβαια τα σχέδιά τους μέσα από τον διαρκή αγώνα μέσα από τις συνελεύσεις, τις καταλήψεις, τις διαδηλώσεις που θα οδηγήσουν στην τελική ρήξη και ανατροπή.
Καλούμε σε μαζικό αγώνα διαρκείας όλους τους φοιτητές-σπουδαστές, τους μαθητές και τα αγωνιζόμενα κομμάτια των καθηγητών, σε συμπόρευση με τους εργαζομένους και τα πρωτοβάθμια σωματεία για να σημάνει ξεσηκωμός! Για να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε αυτά που μας αξίζουν στην παιδεία, την εργασία και τη ζωή. Το ντόμινο εξεγέρσεων στις χώρες του Αραβικού κόσμου και η πρόσφατη απεργία της 23ης Φλεβάρη που ήταν πραγματική οργή λαού δείχνουν ότι ΚΑΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ!!!
Οι ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ θα βρουν έναν ισχυρό αντίπαλο στα πανεπιστήμια: το φοιτητικό κίνημα. Η Πέμπτη 10 Μάρτη να γίνει αφετηρία πανεκπαιδευτικού κινήματος ανατροπής.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
* Να μην Κατατεθεί το Νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου. Καμία συμμετοχή στο στημένο διάλογο.
* ΟΧΙ ΣΤΟ «ΝΕΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
* Καμία περικοπή στα πανεπιστήμια και στην φοιτητική μέριμνα, τη σίτιση, τη στέγαση, τα συγγράμματα. Να παρθεί πίσω η εγκύκλιος του υπουργείου που επιβάλει μόνο 1 βιβλίο ανά μάθημα.
* ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΚΑΤΩ Η ΙΔΙΟΤΥΠΗ ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ - Κεφαλαίου .
* Κάτω το «σύμφωνο πρώτης απασχόλησης» για τη νεολαία που μας αναγκάζει να ζούμε με 592 €
* ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
* ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΣ-ΚΕΚ-ΙΕΚ.
* ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΣΤΑ ΑΕΙ-ΤΕΙ.
* Όχι στο Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων και στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο προσόντων. Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τα σχέδια για ΚΕΧΑΕ (Κοινός Ευρωπαϊκός Χώρος Ανώτατης Εκπαίδευσης). Να μην εφαρμοστούν οι αποφάσεις Μπολόνια, Πράγας, Βερολίνου.
* Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων του ΕΚΠΑ-Κατάργηση των συμβάσεων με τους εργολάβους-δουλεμπόρους για τον καθαρισμό του πανεπιστημίου. Άμεση και απευθείας πρόσληψη των καθαριστριών και του προσωπικού με μόνιμη και σταθερή δουλειά και 1.400 ευρώ βασικό μισθό.
* Καμία περιστολή του Πανεπιστημιακού Ασύλου. Έξω οι δυνάμεις αστυνομίας από το άσυλο.
* Ελεύθερος συνδικαλισμός σε χώρους δουλειάς, κάτω η εργοδοτική τρομορατία
* Άμεση κατάργηση των τρομονόμων που έχουν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στις κατευθύνσεις της Ε.Ε.
* Κάτω η κρατική καταστολή. Να καταργηθούν ΜΑΤ και ομάδες Δέλτα και ΔΙΑΣ . Όχι στην αστυνομοκρατία στο κέντρο της Αθήνας. Να κατεβούν οι χαφιεδοκάμερες από τους δρόμους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
* Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους και σε όλες τις βαθμίδες.
* Ενιαία Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση Δημόσια και Δωρεάν για όλους – χωρίς διαχωρισμούς σε ΑΕΙ-ΤΕΙ-ΙΕΚ-ΚΕΣ. Ελεύθερη πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλους χωρίς ταξικούς οικονομικούς, εξεταστικούς φραγμούς. Κάλυψη όλων των δαπανών αποκλειστικά από τον κρατικό προυπολογισμό για όλες τις φοιτητικές και κοινωνικές ανάγκες. Ανθρώπινους ρυθμούς σπουδών.
* Ένα πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο σπουδών με κατοχυρωμένα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα σε αυτό, μοναδική προυπόθεση για πρόσβαση στην εργασία χωρίς πιστοποιήσεις και εξετάσεις.
* Δωρεάν σίτιση-στέγαση-μεταφορές για όλους τους φοιτητές.
* Δωρεάν ΟΛΑ τα συγγράμματα που είναι απαραίτητα χωρίς περιορισμούς σε όλους.
* ΘΕΣΠΙΣΗ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΣ, δηλαδή 2 επιπλέον εξεταστικές το χρόνο ανάμεσα στις καθιερωμένες εξεταστικές για όλους τους φοιτητές που βρίσκονται επί πτυχίο. Επέκταση της διάρκειας της εξεταστικής περιόδου.
* Περισσότερα κονδύλια για την ολοκλήρωση του Αναγνωστηρίου του τμήματος μας.
* ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ-ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΟ “ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ” ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
* Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με αύξηση των αποδοχών. 1400 ευρώ κατώτατος μισθός. 7ωρο-5ημερο-35ωρο. Δημόσια, πλήρη και καθολική ασφάλιση για εργαζομένους, ανέργους και νέους

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:
* Συμμετοχή στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 10/3, 12μμ στα Προπύλαια.
* Συμμετοχή στο συντονιστικό γενικών συνελεύσεων.
* Κατάληψη της σχολής την Τετάρτη 9/3 και Πέμπτη 10/3.
* Δημιουργία ανοιχτής συντονιστικής επιτροπής κατάληψης με το πέρας της Γενικής Συνέλευσης.
* Νέα Γενική Συνέλευση την Τρίτη 15/3, ώρα 13.00 στο Αμφιθέατρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου