17/5/11

Η πολιτική τους χρεοκόπησε! Χρέος της γενιάς μας η ανατροπή τους!

Έτος 1 μετά το Μνημόνιο... Η χούντα ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ κήρυξε τον πόλεμο στην νεολαία και τους εργαζόμενους αναιρώντας αιματοβαμμένες κατακτήσεις δεκαετιών. Με την πλήρη στήριξη των ΝΔ-ΛΑΟΣ προχωρούν σε ριζικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ισοπέδωση του ασφαλιστικού συστήματος, ιδιωτικοποιήσεις, καρατόμηση των μισθών, κλείσιμο σχολών, σχολείων και νοσοκομείων επιβάλλοντας ένα νέο κοινωνικό μεσαίωνα! Διαλύουν υγεία, παιδεία, συγκοινωνίες και κοινωνική πρόνοια στο βωμό του κέρδους! Ετοιμάζουν νέο τρόπο για να σπουδάζουμε, να εργαζόμαστε και να ζούμε, τη νέα βαρβαρότητα!

Θέλουν να καταστρέψουν κάθε πλευρά της ζωής της νεολαίας ελέω Μνημονίου, γι’ αυτό τσακίζουν τη δημόσια και δωρεάν παιδεία! Ο νόμος-έκτρωμα της Διαμαντοπούλου στοχεύει στη κατάργηση των πτυχίων και την αντικατάσταση τους από τον ατομικό φάκελο προσόντων και τις πιστωτικές μονάδες. Γκρεμίζει κάθε έννοια δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης με την εισαγωγή διδάκτρων και μέσα από την υποχρηματοδότηση οδηγεί σε κλεισίματα σχολών (βλ. Αρχιτεκτονική, ΤΕΙ Πειραιά κλπ). Ενισχύει την επιχειρηματική λειτουργία σε κάθε πτυχή της ακαδημαϊκής ζωής (χρηματοδότηση, προγράμματα σπουδών, φοιτητικές παροχές) και στοχεύει στη διαμόρφωση ενός πανεπιστημίου πλήρως ευθυγραμμισμένου με τις ανάγκες της αγοράς και της εργοδοσίας, προετοιμάζοντας το νέο φθηνό, ανακυκλώσιμο, πειθήνιο εργαζόμενο χωρίς επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα -μια γενιά χωρίς παρόν και μέλλον.

Φορτώνουν τα βάρη της κρίσης τους στις δικές μας πλάτες προκειμένου να υπερασπιστούν τα κέρδη του κεφαλαίου και των τραπεζών! Θέλουν τη γενιά μας στην ομηρία είτε της ανεργίας, είτε της ελαστικής και μαύρης εργασίας σε μια κοινωνία που γίνεται όλο και πιο αντιδημοκρατική και ασφυκτική για τον άνθρωπο και τις ανησυχίες του!


Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!

Το καπετανάτο των Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου-Όλι Ρεν προσπαθούν να μας πείσουν πως «μαζί τα φάγαμε», πως πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι, πως ο καθένας μας πρέπει να βαδίσει το δικό του δρόμο ατομικά, να ζήσει μέσα στην ανεργία, το φόβο, την ανασφάλεια, την εργασιακή περιπλάνηση.

Αυτή η ζοφερή πραγματικότητα μπορεί και πρέπει να αλλάξει! Η γενιά μας συναντήθηκε στους δρόμους του αγώνα, έμαθε να διεκδικεί τα δικαιώματα και τη ζωή που της αξίζει. Απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, της ΝΔ, της ΕΕ και του ΔΝΤ που μας καλεί να πληρώσουμε το απεχθές χρέος, το μόνο «χρέος» που έχουμε απέναντι στο μέλλον μας, είναι μαζί με τους εργαζόμενους να διεκδικήσουμε μαχητικά όλα όσα μας ανήκουν.

Σε αυτό το φόντο οι φοιτητικές εκλογές της 18ης Μάη αποτελούν πολιτικό στοίχημα για την νεολαία, γιατί το αποτέλεσμα αυτών θα σημάνει πολλά για την επόμενη μέρα των κοινωνικών αγώνων. Καλούμαστε να πάρουμε θέση μπροστά στα ιστορικά γεγονότα και να διαλέξουμε πλευρά. Αυτές οι εκλογές, πρέπει να αποτελέσουν ηχηρό μήνυμα για τα κυβερνητικά και κομματικά επιτελεία, για τους τοκογλύφους του ΔΝΤ και της ΕΕ. Καμιά ψήφος ενίσχυσης στις κυρίαρχες παρατάξεις, κανένας νέος να μην ταχθεί με αυτούς που υποθηκεύουν το μέλλον μας. Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να βρει σύμμαχους στο φοιτητικό κίνημα, θα ψάξουν την εικόνα της συγκατάθεσης, θα προσπαθήσουν να δείξουν ότι «έχουν την νεολαία με το μέρος τους». Να μην τους αφήσουμε να εφησυχάσουν και να θριαμβολογούν με το αποτέλεσμα των εκλογών σε έναν από τους μαζικότερους χώρους που δραστηριοποιείται και ζει η νεολαία. Αυτές οι εκλογές πρέπει να είναι δημοψήφισμα για το νέο νόμο της Διαμαντοπούλου, δημοψήφισμα για την πολιτική του Μνημονίου, δημοψήφισμα για την πολιτική που υποθηκεύει το μέλλον μας! Η επόμενη μέρα να αποτελέσει μήνυμα αμφισβήτησης και φόβου για αυτούς που σχεδιάζουν για εμάς, χωρίς εμάς!


ΔΑΠ-ΠΑΣΠ: ΔΡΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ!


Ψήφος στην ΠΑΣΠ σημαίνει ψήφος στήριξης στην πιο αντιδραστική μεταπολιτευτική κυβέρνηση. Η ΠΑΣΠ είναι η κυβερνητική παράταξη, αποτελεί το μακρύ χέρι της κυβέρνησης μέσα στα πανεπιστήμια και αποτελεί τον επίσημο φοιτητικό εκφραστή της πιο αντιδραστικής πολιτικής. Τα κροκοδείλια δάκρυα της ΠΑΣΠ και οι ισχυρισμοί της πως «άλλο ΠΑΣΠ και άλλο ΠΑΣΟΚ» δεν μπορούν πλέον να πείσουν κανένα φοιτητή, αφού και η στάση της κυβερνητικής παράταξης μέσα στις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων, στάση είτε υπεράσπισης των μέτρων «ως αναγκαίο κακό» (όπως έκανε ακόμα και για το νόμο Διαμαντοπούλου) είτε της απόλυτης σιωπής δείχνουν ότι όχι μόνο αποτελεί το φερέφωνο της κυβέρνησης μέσα στις σχολές, αλλά ότι αποτελεί τον βασικό υλοποιητή όλων των αντιδραστικών τομών του ΠΑΣΟΚ. Τελευταίο τρανταχτό παράδειγμα είναι η ψήφιση στη σύγκλητο του ΕΜΠ, από εκπροσώπο της ΠΑΣΠ ΕΜΠ, του προϋπολογισμού του ιδρύματος που είναι μειωμένος κατά 50%, δηλάδη τη χυδαία νομιμοποίηση της πιο ακραίας πολιτικής υποχρηματοδότησης του Υπ. Παιδείας που αυτή την στιγμή αναγκάζει την Αρχιτεκτονική Σχολή να κλείσει!

Από την άλλη μεριά έχουμε τον συνεπή υποστηρικτή της κυρίαρχης πολιτικής στις σχολές, την ΔΑΠ. Η ΔΑΠ είναι ο επίσημος εκφραστής της ΝΔ και αποτελεί εδώ και χρόνια εχέγγυο των κυβερνήσεων για την προώθηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων σε εκπαίδευση και εργασία, συναινώντας πλήρως στο τσάκισμα δικαιωμάτων και κατακτήσεων, στις μειώσεις των μισθών και την ανεργία που είναι για την καθεστωτική παράταξη αναγκαίες συνθήκες προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση. Τη φετινή χρονιά μάλιστα η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και κατέθεσε μια πλήρως αντιδραστική πρόταση παιδείας που μιλάει για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, κατάργηση του ασύλου, χρηματοδότηση των ιδρυμάτων από επιχειρήσεις, αξιολόγησή τους από εξωτερικούς φορείς με βάση τις ανάγκες της αγοράς, κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων και αντικατάστασή τους από ηλεκτρονικά. Ψήφος στους «κινητοποιητές» της ΔΑΠ αποτελεί στήριξη στη ρουφιανιά, τη διαπλοκή και την αντιεκπαιδευτική πολιτική, που ότι και να κάνουν δεν μπορούν να το κρύψουν πίσω από πάρτυ, σημειώσεις και εκδρομές.


ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ

Το εκρηκτικό τοπίο που δημιουργεί η κρίση αναδεικνύει περισσότερο από ποτέ τη δυνατότητα ανατροπής της επίθεσης κάνοντας πιο σαφή από ποτέ τα αδιέξοδα και τις αδυναμίες της καθεστωτικής αριστεράς. Η ΠΚΣ με την επιλογή της για δημιουργία του ΜΑΣ και των επιτροπών αγώνα έδειξε ποια είναι η έννοια της! Υποτιμώντας το ρόλο που έχει παίξει το φοιτητικό κίνημα τα τελεύταια χρόνια δεν συμβάλει στην ανάπτυξη ανατρεπτικών νικηφόρων αγώνων, αλλά διαλέγει το δρόμο του απομονωτισμού απέχοντας ή καταγγέλοντας τις γενικές συνελεύσεις, δρώντας παράλληλα και οικοδομώντας τον κομματικό της μηχανισμό. Μάλιστα καλεί το κίνημα σε μια στείρα διαμαρτυρία ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ χωρίς να αναγνωρίζει τη δυνατότητά του να ασκεί μαζικό πολιτικό εκβιασμό και μέσα από το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής να αποσπά τελικά νίκες. Η ΑΡΕΝ από τη μεριά της ακολουθεί τα πολιτικά αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή δηλώνει πως τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση είναι απλά αναποτελεσματικά και δε βοηθούν στην ανάκαμψη της οικονομίας. Εγκλωβίζεται στα μονοπάτια της διαχείρησης αυτού του συστήματος (πρόταση για Ευρωομόλογο, στάση γύρω από το ζήτημα του χρέους και της ΕΕ) και πρεσβεύει μια αριστερά που δεν μπορεί να δώσει στους αγώνες την ανατρεπτική προοπτική που χρειάζονται.

Όποιος δεν παίρνει θέση σε έναν πόλεμο, κινδυνεύει να ταχθεί με τη μεριά του αντιπάλου…
Μπ. Μπρεχτ

Τη στιγμή που η κυρίαρχη πολιτική έχει βάλει στόχο τη διάλυση του φοιτητικού κινήματος και των οργάνων του σε όλα τα επίπεδα, είναι πολύ σημαντικό σε αυτές τις εκλογές να υπάρχει μαζική και μαχητική συμμετοχή όλων των φοιτητών. Φέτος δεν υπάρχουν περιθώρια για την νεολαία να μείνει σε μια «απολίτικη» στάση. Αποχή από τις εκλογές σημαίνει επιλογή του ατομικού δρόμου, συμμετοχή στο σχέδιο του Γιωργάκη και συννενοχή στην διάλυση των ζωών μας. Εξάλλου όπως φάνηκε και από τις δημοτικές εκλογές, κανένα πρόβλημα δεν έχουν με την αδιαφορία και την απαξίωση της πολιτικής. Αυτό που τους πονά είναι η ενεργή συμμετοχή του λαού στα κοινωνικά γεγονότα! Ως ΕΑΑΚ έχουμε πάγια θέση να παρεμβαίνουμε σε όλες τις πολιτικές μάχες και ειδικά αυτή τη στιγμή που το κίνημα βρίσκεται σε οξυμένη κατάσταση θεωρούμε ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να διαλέγουμε μάχες και να υποτιμάμε άλλες! Θέλουμε μέσα από τις εκλογές να καταδικαστούν δυναμικά οι καθεστωτικές παρατάξεις ΠΑΣΠ-ΔΑΠ, θέλουμε να μαυριστεί η πολιτική των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ-ΔΝΤ. Θέλουμε να εκφραστεί το ρεύμα αμφισβήτησης και ανυπακοής που υπήρχε σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα του προηγούμενου διαστήματος!


ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Ψήφος στην ΑΝεξάρτητη ΑΡιστερή ΣΥσπείρωση Πληροφορικής και στην ΕΑΑΚ, στις πιο κρίσιμες φοιτητικές εκλογές της 10ετίας, σημαίνει ουσιαστική και μαχητική καταδίκη της πολιτικής ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΕΕ και ΔΝΤ από τη μεριά της νεολαίας. Δεν πρεσβεύουμε την αριστερά που κάθεται στη γωνιά της και απαγγέλει ξύλινους λόγους, αλλά την αριστερά που θέλει να βάλει στην κεφαλή των αγώνων την ανατρεπτική νεολαία ως το μόνο παράγοντα εκείνο που μπορεί να αλλάξει την θλιβερή κοινωνική κατάσταση. Δεν είναι μια ψήφος στείρας καταγγελίας και ανάθεσης στους «ειδικούς», αλλά μια ψήφος συλλογικής στράτευσης στις μάχες που μας περιμένουν από την επόμενη μέρα των εκλογών. Μάχες στις οποίες το φοιτητικό κίνημα πρέπει να συγκρουστεί με σχέδιο και προοπτική. Για να ηττηθούν όσοι θέλουν να διαλύσουν τις μορφές οργάνωσης του φοιτητικού κινήματος! Για να δυναμώσει το αντίπαλο δέος μέσα στις σχολές, ενάντια στο πανεπιστήμιο της αγοράς, στους αντιεκπαιδευτικούς και αντιλαϊκούς νόμους των κυβερνήσεων και των Υπουργείων, στην αναγνώριση της ιδιωτικής εκπαίδευσης, στο νόμο έκτρωμα της Διαμαντοπούλου. Με ένα κίνημα αμεσοδημοκρατικό και ενιαίο κόντρα σε λογικές εκφυλισμού και γραφειοκρατικοποίησης των διαδικασιών των συλλόγων.

Ψήφος στην ΑΝεξάρτητη ΑΡιστερή ΣΥσπείρωση Πληροφορικής, σημαίνει δέσμευση για έναν σύλλογο πιο μαζικό, πιο ενεργό, πιο μαχητικό. Για ένα σύλλογο που εκπροσωπεί τους φοιτητές βάσει των αναγκών τους και όχι βάσει της πολιτικής τους ταυτότητας. Για έναν σύλλογο που συμβάλλει αφενός στην άρθρωση των μεγάλων αντιστάσεων του φοιτητικού κινήματος, αφετέρου όμως παλεύει για μια καλύτερη καθημερινότητα μέσα στη σχολή. Για την ενίσχυση της λογίκης της κοινής δράσης της αριστεράς που έχει αναγκή η εποχή για την ανατροπή της αντιλαικής επίθεσης. Για να γίνει καθαρό σε όλους ότι η νεολαία δε συναινεί, αλλά παλεύει με τη ριζοσπαστική και αντικαπιταλιστική αριστερά και βρίσκει την ελπίδα στους αγώνες και τις ανατροπές του αύριο απέναντι στο καταστρεπτικό και βάρβαρο σύστημα.


ΣΤΙΣ 18 ΜΑΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ-ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ EAAK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου