29/9/11

Ενωτικό Αγωνιστικό Πλαίσιο του ΣΦ Πληροφορικής & Τηλ/νιών για τη ΓΣ 29/9

Χαιρετίζουμε τις εκατοντάδες καταλήψεις σχολών και σχολείων πανελλαδικά, τις μαζικότερες γενικές συνελεύσεις των τελευταίων ετών, το μαχητικό πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της 22/9 που κατέληξε στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων σε μια κατάμεστη πλατεία Συντάγματος! Βρισκόμαστε στην 5η εβδομάδα των κινητοποιήσεων κι ενώ ο αγώνας μας έχει ήδη αρχίσει να έχει αποτελέσματα στο μπλοκάρισμα του νόμου-πλαίσιο, η κυβέρνηση προσπαθεί με κούφιες απειλές να πολεμήσει το φοιτητικό κίνημα. Ήδη, οι 15 από τους 19 πρυτάνεις αρνούνται να υπογράψουν τη διαπιστωτική πράξη εφαρμογής του νόμου, υπό το βάρος (και την έμπρακτη αποτροπή) των καταλήψεων σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας. Πάνω από 20 σύλλογοι μελών ΔΕΠ συντονίζονται, και ξεπερνώντας την κυβερνητική ΠΟΣΔΕΠ απαντούν σε υπουργείο και κυβέρνηση, που απειλούν ότι όποια σχολή συνεχίσει την κατάληψη, χάνει εξεταστική και εξάμηνο (που ακόμα δεν έχει αρχίσει!), πως η διεξαγωγή εξεταστικής και εξαμήνου είναι αποκλειστικά θέμα της ακαδημαϊκής κοινότητας. Κι όλα αυτά, ενώ η υπουργός απειλεί ότι θα διακοπεί κάθε χρηματοδότηση και θα σταματήσει η απονομή πτυχίων σε όποιο ίδρυμα δεν έχει εκλέξει συμβούλιο διοίκησης ως τις 15/1! Εμείς δεν έχουμε παρά να απαντήσουμε πως η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων ουσιαστικά διακόπτεται ούτως ή άλλως με τον προϋπολογισμό πείνας του 2012 που πετσοκόβει τις δαπάνες για την παιδεία, και πως όποιος πανεπιστημιακός ή φοιτητής συμμετάσχει στις εφορευτικές επιτροπές ή δηλώσει υποψηφιότητα για τα συμβούλια είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ-persona non gratta στο ελληνικό πανεπιστήμιο.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτη δόση, 50.000 άμεσες απολύσεις στο δημόσιο, εφαρμοστικός νόμος, έκτακτες εισφορές, ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, αύξηση του ΦΠΑ σε είδη λαϊκής κατανάλωσης, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ειδικό τέλος ακινήτων στο οποίο εντάσσεται και το χαράτσι για το ηλεκτρικό ρεύμα, ένας εργαζόμενος ανά σπίτι ή αλλιώς λιτότητα, συμπίεση του βιοτικού επιπέδου μας και τσάκισμα κάθε κοινωνικής παροχής είναι η πραγματικότητα που επιβάλλει το Μεσοπρόθεσμο.
Η ψήφιση του νόμου-πλαίσιο έρχεται σαν φυσική συνέχεια της πολιτικής ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ που έχει οδηγήσει το λαό σε χρεοκοπία! Η πρωτοφανής συναίνεση των 3 κομμάτων δείχνει την βαθύτερη επιδίωξη όλων των δυνάμεων του συστήματος για υπέρβαση της κρίσης σε βάρος του λαού και της νεολαίας. Ήταν γελασμένοι όμως αν νόμισαν ότι μας βρήκαν απροετοίμαστους επειδή οι σχολές ήταν κλειστές. Η μεθοδευμένη προσπάθεια αυτής της κυβέρνησης που έχει χάσει κάθε λαϊκή νομιμοποίηση αλλά και των ΜΜΕ να συκοφαντήσουν το φοιτητικό κίνημα και να το απομονώσουν από την υπόλοιπη κοινωνία δε θα περάσει. Οι φωνές τους περί «μειοψηφιών που κλείνουν τις σχολές» και οι απειλές τους για χαμένα εξάμηνα και χαμένες εξεταστικές αποδεικνύουν με περίτρανο τρόπο πως ο φόβος έχει περάσει στο δικό τους στρατόπεδο. Ο φόβος τους για να μην μεταδοθεί το μήνυμα του Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων από τη ΝΕΤ, υπό τις διαταγές του ίδιου του Πρωθυπουργού, για να μη μάθει η κοινωνία της αλήθεια από τους φοιτητές, μόνο τον πανικό τους μπορεί να επιβεβαιώσει!

Είναι τώρα που το φοιτητικό κίνημα πρέπει να πάρει τη θέση του δίπλα στον αγωνιζόμενο λαό και να παλέψουν από κοινού για την συνολική ανατροπή!

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Α.Ε. ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!

Ο νέος εκτρωματικός νόμος Διαμαντοπούλου έρχεται να αλλάξει πλήρως το χαρακτήρα του πανεπιστημίου που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Το μετατρέπει πλήρως σε μία επιχείρηση παροχής υπηρεσιών, σε μία μονάδα παραγωγής άχρηστων κουρελόχαρτων- πτυχίων που δε θα έχουν καμία αξία. Ο φοιτητής μπαίνει σε ένα ατέρμονο κυνήγι πιστωτικών μονάδων όπου στο τέλος δε θα του παρέχει καμία γνωστική επάρκεια επί του αντικειμένου του, αλλά μία πρόσκαιρη πιστοποίηση της ικανότητάς του να εργάζεται πάνω σε ένα πολύ συγκεκριμένο αντικείμενο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, θα δείχνουν δηλαδή ανά πάσα στιγμή την ικανότητά του να προσαρμόζεται, με μετρήσιμο τρόπο, στις ανάγκες της αγοράς. Για αυτό και η διάσπαση του ενιαίου πτυχίου σε 2 κύκλους σπουδών, για αυτό και η πλήρης αντικατάσταση του με πιστωτικές μονάδες. Η αντιμετώπιση της κρίσης στο πεδίο της εκπαίδευσης είναι ανάγκη και ευκαιρία για το κεφάλαιο. Ανάγκη καθώς περικόπτει «άχρηστα» έξοδα, όπως η χρηματοδότηση του πανεπιστημίου από το κράτος, τα δωρεάν συγγράμματα, τη δωρεάν σίτιση και στέγαση. Ανάγκη να αυξήσει τα περιθώρια κερδοφορίας του από το πανεπιστήμιο, με τις επιχειρήσεις να αλωνίζουν σε αυτό και να το χρησιμοποιούν σαν πεδίο απόλυτης κερδοφορίας. Τόσο σε επίπεδο διοίκησης του πανεπιστημίου, όσο και σε επίπεδο παρεχόμενης γνώσης, καθώς ιδιώτες θα έχουν το δικαίωμα να χρηματοδοτούν μαθήματα και να καθορίζουν αυτοί την παρεχόμενη γνώση, ενώ ταυτόχρονα θα βγάζουν κέρδος εκμεταλλευόμενοι την άμισθη εργασία φοιτητών, μεταπτυχιακών κ.α.. Ευκαιρία να προσαρμόσει πλήρως τον αυριανό εργαζόμενο, στις ανάγκες της αγοράς. Να δημιουργήσει έναν εργαζόμενο χωρίς καμία γνωστική επάρκεια, φτηνό και ευέλικτο που θα δουλεύει με 592€! Ευκαιρία να διαλύσει οποιαδήποτε φωνή αντίδρασης εντός του πανεπιστημίου, καθώς στο νέο πανεπιστήμιο επιχείρηση δε χωράνε δημοκρατικές διαδικασίες και φωνές αντίδρασης, που αποτελούν πολλές φορές πυροδότη για ευρύτερες κοινωνικές διαδικασίες. Για αυτό και η κατάργηση του ασύλου, ενώ με τις διαγραφές των φοιτητών και τις αλυσίδες μαθημάτων προσπαθεί να εντατικοποιήσει και να πειθαρχήσει το φοιτητικό σώμα με σκοπό αυτό να στραφεί πλήρως στον ατομικό δρόμο καθώς θα μπαίνει σε διαδικασία να επιλέξει μεταξύ των συλλογικών αγόνων και της πιθανής διαγραφής του.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Η σοβαρότητα των κυβερνητικών αλλαγών επιβάλλει τη μεγαλύτερη από ποτέ αντίσταση, την πιο ισχυρή αναμέτρηση με την αστική πολιτική. Τα σχολεία ανοίγουν χωρίς βιβλία, με μαθητές στοιβαγμένους στις αίθουσες, ελλείψεις σε καθηγητές και συγχωνεύσεις. Οι αλλαγές στην παιδεία δεν είναι ξεκομμένες από τις συνολικότερες αλλαγές που προωθούνται στην κοινωνία. Ο ευέλικτος φοιτητής θα γίνει ο αυριανός ευέλικτος εργαζόμενος, η αποσπασματική γνώση και κατάρτιση ακολουθεί την ημιαπασχόληση, την ανεργία, την εργασιακή εφεδρεία. Είναι απαραίτητο λοιπόν να δημιουργηθούνε εκείνες οι κινηματικές διαδικασίες που θα εμπλέκουν το σύνολο του φοιτητικού κόσμου, των καθηγητών, των μαθητών, των εργαζομένων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ και θα συντονίζουν από κοινού τον αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας ενάντια στα μνημόνια διαρκείας και την αντεργατική κυβερνητική πολιτική!

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ

ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Δεν μπορούμε να ζήσουμε στο ζοφερό μέλλον που μας ετοιμάζουν! Δεν περιμένουμε τίποτα από αυτή την κυβέρνηση, παρά μόνο την ανατροπή της! Μπορούμε να σπουδάζουμε δωρεάν, μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια, μπορούμε να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον. Καλούμε όλους τους φοιτητές και σπουδαστές να βγουν στο δρόμο του αγώνα. Σε πανεκπαιδευτικό μέτωπο μαζί με συλλόγους ΔΕΠ, καθηγητές, δασκάλους και μαθητές. Καλούμε τους εργαζόμενους και τα πρωτοβάθμια σωματεία να δώσουν μαζί μας τον αγώνα για την παιδεία. Για την ανατροπή αυτής κυβέρνησης, συνολικά της πολιτικής ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου.
Σε κάθε γωνιά του κόσμου η νεολαία εξεγείρεται. Από την μακρινή Χιλή και τον μαχητικό αγώνα των φοιτητών για δημόσια δωρεάν παιδεία, μέχρι τους αγώνες των Άγγλων φοιτητών ενάντια στα δίδακτρα, μια ολόκληρη γενιά αγωνίζεται για το μέλλον της. Ήρθε η ώρα για τη δική μας γενιά να γράψει τη δική της ιστορία!

Απαιτούμε: 
  • Ανατροπή του Νόμου Διαμαντοπούλου ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.
  • Ανατροπή του Μνημονίου, του προγράμματος σταθερότητας και των μέτρων που τα συνοδεύουν. Κάτω η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και κάθε επίδοξος διαχειριστής της ίδιας πολιτικής.
  • Άμεση απεμπλοκή της χώρας από την επιτήρηση ΕΕ και ΔΝΤ. Δεν θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση τους.
  • Λεφτά για την παιδεία, την υγεία, την ασφάλιση. Ούτε ένα ευρώ για το χρέος και του τραπεζίτες.
  • Να καταργηθεί το επαίσχυντο Σύμφωνο Πρώτης Απασχόλησης για τη νεολαία που ορίζει πρώτο μισθό 592 ευρώ.
  • Κάτω τα χέρια από το άσυλο, το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό. Όχι στην ποινικοποίηση των συλλογικών αγώνων μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο.
  • Να μην εφαρμοστούν οι αποφάσεις Μπολόνια, Πράγμα, Βερολίνο, Λονδίνο. Να γίνει η Ελλάδα ο σπασμένος κρίκος του Κοινού Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης. Ανατροπή του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.
  • Ειδική εξεταστική για τους φοιτητές του τμήματος που έχουν γίνει δεκτοί σε μεταπτυχιακά του εξωτερικού, όπως έγινε και σε άλλα τμήματα του ΕΚΠΑ (Μαθηματικό, Ιατρική).
Διεκδικούμε: 
  • Ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης χωρίς ταξικούς και εξεταστικούς φραγμούς.
  • Ενιαία πανεπιστημιακή εκπαίδευση, δημόσια και δωρεάν για όλους. Ένα ενιαίο και αδιάσπαστο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο, με όλα τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα σε αυτό.
  • Ανθρώπινοι ρυθμοί σπουδών. Δωρεάν σίτιση, στέγαση, συγγράμματα και συγκοινωνίες για όλους. Αύξηση των δαπανών για όλες τις φοιτητικές παροχές. Τα νέα πάσο να δοθούν από την γραμματεία, όχι από τις εταιρείες! Να μην πληρώσει κανένας φοιτητής 2.50€!
  • Εκπαίδευση και έρευνα για τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.
  • Δραστική μείωση των ωρών εργασίας, με ταυτόχρονη αύξηση των αποδοχών ώστε να ζει ο καθένας αξιοπρεπώς. Λιγότερη δουλειά-δουλειά για όλους. Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Μονιμοποίηση των εργαζομένων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Αποφασίζουμε: 
  • Κατάληψη της σχολής από Πέμπτη 29/9 μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση.
  • Νέα Γενική Συνέλευση Πέμπτη 6/10. Σε περίπτωση απεργίας των ΜΜΜ αναβολή για νέα μέρα που θα αποφασίσει η Συντονιστική Επιτροπή Κατάληψης
  • Συγκρότηση ανοιχτής συντονιστικής επιτροπής κατάληψης αμέσως μετά την Συνέλευση, και ορισμό από αυτήν με βάση το πλήθος της συνέλευσης αιρετών και ανακλητών αντιπροσώπων για το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων.
  • Συμμετοχή στην πανεκπαιδευτική πορεία Παρασκευή 30/9 12.00 στα Προπύλαια μαζί με τους άλλους φοιτητικούς συλλόγους
  • Συμμετοχή του Συλλόγου στην απεργία Τετάρτη 5/10 με προσυγκέντρωση 11.00 στα Προπύλαια μαζί με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους και το Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων
  • Παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του Τμήματος κ. Γεωργιάδη για τις εκδικητικές και αυθαίρετες αποφάσεις του για την εξεταστική, το εξάμηνο και τις καταλήψεις μετά το πέρας της Συνέλευσης.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου