12/12/11

Συνάδελφοι της ΔΑΠ, οι μάσκες έπεσαν στη Βουλή. Εσείς γιατί τις φοράτε ακόμη;

Την Παρασκευή 9/12 καλέσαμε σε συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΦ Πληροφορικής & Τηλ/νιών, για να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας που παραμένουν απλήρωτοι για 4 μήνες και απειλούνται με απόλυση, και στους συμφοιτητές και συναγωνιστές μας από το ΑΠΘ που συνελήφθησαν μετά την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ, ενώ προσπαθούσαν να περιφρουρήσουν την πορεία των φοιτητικών συλλόγων στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 6 Δεκέμβρη. Η ΔΑΠ, κατέχοντας τις 4 από τις 7 έδρες στο ΔΣ, αρνήθηκε να ψηφίσει τα δύο ψηφίσματα. Όπως δήλωσαν οι αντιπρόσωποί της «δε μας ενδιαφέρουν οι εργαζόμενοι», «δεν ψηφίζουμε γιατί μπορούμε». Δεν είναι κάτι καινούριο, δεν συμβαίνει πρώτη φορά, είναι τα γνωστά νταβατζιλίκια της ΔΑΠ στο ΔΣ -σε ένα κλειστό όργανο και πίσω από τις πλάτες των φοιτητών, που κατά τ’ άλλα φαντασιώνονται ότι τους ανήκει. Μάλλον η έκφραση αλληλεγγύης προς εργαζομένους δεν ταιριάζει με το προφίλ της ΔΑΠ των εκδρομών και των σημειώσεων, γι’αυτό σκέφτηκαν να μας πουν πως το ΔΣ δεν μπορεί να έχει άποψη για τέτοια ζητήματα. Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες το ΔΣ είχε υπερψηφίσει ψήφισμα για αλληλεγγύη στην απεργία των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας και η ΔΑΠ ψήφισε λευκό! Πώς προέκυψε ξαφνικά η αναρμοδιότητα του ΔΣ;

Οι μάσκες όμως έπεσαν όταν κατέθεσαν προς ψήφιση προσυμφωνημένο κείμενο με την ΠΚΣ για την ανάδειξη εκπροσώπων για την ΕΦΕΕ, ενώ ο Σύλλογος Φοιτητών μέσα από τη Γενική του Συνέλευση, το μόνο δηλαδή πεδίο δημοκρατικής αντιπαράθεσης, συζήτησης και απόφασης, έχει υπερψηφίσει ψήφισμα που λέει «Όλη η εξουσία στις γενικές συνελεύσεις-Καμία προσπάθεια και σκέψη για ανασυγκρότηση της ΕΦΕΕ». Συνάδελφοι της ΔΑΠ, γιατί χρησιμοποιείτε τις 4 έδρες (αλίμονο σε αυτόν που ξέρει τι έχετε τάξει στους φοιτητές της σχολής μας για να σας ψηφίσουν κατά καιρούς!) που έχετε για να παίρνετε αποφάσεις στο όνομα των φοιτητών; Τους ρωτήσατε αν θέλουν μια Βουλή ακόμη για να αποφασίζουν σαν «άλλοι 300» τι θα κάνουν οι φοιτητές; Γιατί φοβάστε να πείτε ότι η πρότασή σας για ανασυγκρότηση της ΕΦΕΕ και δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Φοιτητών αποτελεί πρόταση που κάνατε μετά από συνάντηση στο Υπουργείο με την Άννα Διαμαντοπούλου και την ΠΑΣΠ;;; Η χυδαιότητα και η διαπλοκή σας με την εξουσία δεν έχει όρια! Οι φοιτητές έχουν αναγνωρίσει τις διαδικασίες βάσεις (Γενική Συνέλευση, Ανοιχτή Συντονιστική Επιτροπή, Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων) ως τα όργανα του φοιτητικού κινήματος. Δεν χρειαζόμαστε κανένα ΔΑΠΙΤΗ και κανένα ΠΑΣΟΚΟ πάνω από το κεφάλι μας που θα τα βρίσκουν με τη Διαμαντοπούλου, τους διορισμένους πρυτάνεις και τους managers, για το πόσα δίδακτρα θα πληρώνουμε, πώς θα σπουδάζουμε, πώς θα αγωνιζόμαστε και θα διεκδικούμε.

Το σαμποτάρισμα των συλλογικών διαδικασιών όπως η Γενική Συνέλευση αποτελεί πάγια τακτική της ΔΑΠ. Αυτή είναι και η συνεισφορά της στο μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ που αυτή τη στιγμή συγκυβερνεί και βυθίζει το λαό σε φτώχεια και εξαθλίωση. Το να υπονομεύει, δηλαδή, και να συκοφαντεί κάθε αγωνιστική διαδικασία στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Την ώρα που υποθηκεύεται το μέλλον μας από την πολιτική του μνημονίου στην εκπαίδευση, την εργασία και όχι μόνο, η κυβερνητική παράταξη πλασάρει ένα ψεύτικο και απολίτικο lifestyle καλοπέρασης. Τη στιγμή που η κυβέρνηση “Εθνικής σωτηρίας” υπό τις επιταγές της ΕΕ, του ΔΝΤ και των τραπεζών εξαπολύει την πιο βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων μεταπολιτευτικά, και προσπαθεί με κάθε μέσο να καταστείλει τον αγωνιζόμενο λαό και την νεολαία στοχοποιώντας όσους αντιστέκονται, οι αντιπρόσωποι στα πανεπιστήμια (ΠΑΣΠ, ΔΑΠ) της απονομιμοποιημένης από τον λαό συγκυβέρνησης καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να πνίξουν οποιαδήποτε φωνή αντίστασης.

ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου