30/9/12

Σφαγή μισθωτών-συνταξιούχων-ανέργων

Όταν πριν λίγους μήνες η νέα τρόικα εσωτερικού (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) σχημάτισε κυβέρνηση, βασικό της σύνθημα αποτελούσε η «επαναδιαπραγμάτευση» του μνημονίου. Πολύ γρήγορα, όμως, απέδειξε πως η «επαναδιαπραγμάτευση» αυτή δεν ήταν παρά μια απάτη απλώς για να υφαρπάξει την ψήφο του λαού. Τα ψευδοδιλλήματα των εκλογών «ευρώ ή χρεοκοπία», «νέα μέτρα ή εξαθλίωση» καταρρίπτονται καθώς μέρα με τη μέρα το χρέος διογκώνεται και χιλιάδες οικογένειες βυθίζονται ακόμα περισσότερο στην φτώχεια και την ανεργία. Κανείς δεν γνωρίζει πού θα τελειώσει το νέο πακέτο μέτρων και στα πόσα δις κοστολογείται η «σωτηρία» του ελληνικού λαού. Δεν χωρά ωστόσο αμφιβολία ότι κι αυτή η κυβέρνηση, χωρίς καμία νομιμοποίηση στα μάτια του κόσμου, έρχεται να παίξει με τη σειρά της –και το κάνει ήδη- τον ρόλο του εγγυητή στην εφαρμογή της ίδιας πολιτικής καταλήστευσης των εργαζομένων με έδρα της Βρυξέλλες και το Βερολίνο. Το νέο πακέτο μέτρων ύψους 11,5 δις που ετοιμάζεται να πάρει αναφέρεται σε νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τσεκούρωμα των οικογενειακών επιδομάτων, κατάργηση των δώρων, αλλαγές στο ασφαλιστικό, μειώσεις επιδομάτων κοινωνικής πρόνοιας, ξεπούλημα της δημόσιας περιούσιας.

Η βαναυσότητα είναι έκδηλη με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την κατάργηση του επιπλέον αφορολόγητου για τα παιδιά! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι οικογενείες μας δεν θα έχουν πλέον καμία ελάφρυνση στην φορολογία, όπως ύθιστε, βάση του αριθμού των παιδιών, αλλά το όριο θα παραμένει το ίδιο ανεξαρτήτως αν η οικογένεια μεγαλώνει κανένα, ένα, δύο είτε ακόμη και τρία και τέσσερα παιδιά!

Πλήρης κατάργηση στο αφορολόγητο περιμένει τους ελεύθερους επαγγελματίες με ενιαίο πλέον συντελεστή φορολόγησης στο 30-35% ανεξαρτήτως εισοδήματος. Δεν σημαίνει τίποτα πλέον για το κράτος αν κάποιος νέος εργάστηκε για 5000 ευρώ ετήσιο εισόδημα ως ελεύθερος επαγγελματίας καθώς θα φορολογείται ακριβώς το ίδιο με ένα μεγαλογιατρό που δηλώνει, αν δηλώνει, 150.000+ ευρώ! Ο πρώτος θα βγει ζημιωμένος ενώ ο δεύτερος θα κερδίσει από την ευνοϊκή για αυτόν ρύθμιση! 

Τα νέα μέτρα ενδέχεται να περιλαμβάνουν και την φορολόγηση των μακροχρόνια ανέργων! Έτσι αν κάποιος μακροχρόνια άνεργος τολμήσει να προσκομίσει έστω και μια απόδειξη των 50 ευρώ για το συγκεκριμένο έτος, και έχει στην κατοχή του ένα απλό ΙΧ, ενδέχεται να φορολογηθεί για αυτό με 320 ευρώ!

Αυτά είναι μόνο λίγα από τα μέτρα που θα πάρουν με σκοπό να εξοντώσουν τον Έλληνα εργαζόμενο και οικογενειάρχη. Με ισχυρό συμπαραστάτη τα ΜΜΕ, η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου Κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ προσπαθεί να μας πείσει ότι αυτή η πολιτική είναι αναγκαία για να γίνει η χωρά ξανά ανταγωνιστική και να εισέλθει στις διεθνείς αγορές, «ξεχνώντας» μάλλον να αναφέρουν ότι στην πραγματικότητα αυτό που θέλουν να πραγματοποιήσουν είναι μια χώρα-παράδεισο για τους μεγάλους επιχειρηματίες που αναζητούν φτηνά εργατικά χέρια. 

ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!


Κομμάτι των νέων μέτρων αφορά και τα πανεπιστήμια. Μιλάμε για περικοπή της δωρεάν διανομής των συγγραμάτων! Το τελευταίο αποκούμπι που είχε μείνει στην ελληνικό πανεπιστήμιο ώστε να θεωρείται δωρέαων γκρεμίζετε. Για να καταλάβουμε χαρακτηριστικά γιατί μιλάμε θα παραθέσουμε μια τυπική κοστολόγηση στο τμήμα για το Α’ εξάμηνο:

Ψηφιακή Σχεδίαση - Αρχές & Πρακτικές
71,00
Διακριτά Μαθηματικά
105,00
Η γλώσσα Προγραμματισμού C
26,00
Η επιστήμη των υπολογιστών - Μια ολοκληρωμένη παρουσίαση
85,00
Γενικά Μαθηματικά - Απειροστικός Λογισμός Τομος Α
50,00

Το πόσο των 337 ευρώ καλείται να πληρώσει απ’την τσέπη της κάθε οικογένεια πρωτοετή μόνο για τα συγγράμματα του Α’ εξάμηνου για το τμήμα μας, ενώ υπάρχουν παιδιά σε άλλα τμήματα όπως αυτά του Μετσόβειου Πολυτεχνείου και της Ιατρικής Αθήνας που τα πόσα για το Α’ εξάμηνο ξεκινούν απ’τα 800 ευρώ και καταλήγουν στα 1138 ευρώ!

Σε ότι αφορά τη φοιτητική μέριμνα η νέα χρονιά δεν πρόλαβε να ξεκινήσει και εστίες κλείνουν με 75 άτομα να βρίσκονται ήδη κυριολεκτικά στο δρόμο, ενώ με το σχέδιο «Αθηνά» έρχονται και τα πρώτα λουκέτα σε τμήματα αλλά και ολόκληρα πανεπιστήμια που δεν ανταποκρίνονται στα ανταποδοτικά-επιχειρηματικά κριτήρια. Ήδη απο πέρσι είδαμε να αναστέλουν την λειτουργία τους τα ΤΕΙ Αθήνας και ΑΕΙ όπως αυτό της Αρχιτεκτονικής Αθήνας, πλέον μιλάμε ξεκάθαρα για κλεισίματα από το υπουργείο!

Σίγουρη θεωρείται και η εισαγωγή διδάκτρων στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, ενώ δεν πρέπει να αποκλείουμε και την επέκταση του μέτρου στα προπτυχιακά προγράμματα, ξεκινώντας απ’ τους πιο “απείθαρχους” φοιτητές που υπερβαίνουν τα ν+2 έτη σπουδών.

Τη στιγμή που οι δαπάνες για ένα φοιτητή απ’την επαρχία κυμαίνονται στα 700-800 ευρώ το μήνα, ήρθαν τα συγγράμματα, τα δίδακτρα αλλά και τα υπόλοιπά οικονομικά μέτρα να τσακίσουν κυριολεκτικά τις λαικές οικογένειες και να τις βάλουν σε σκέψεις για αυτό που άλλο φαινόταν αυτονόητο, δηλαδή την ολοκληρωμένη μόρφωση των νέων, καθώς το συνολικό κόστος σπουδών θα αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο στις πλάτες τους, την στιγμή που η ανεργία  θερίζει.

Στις 26 Σεπτέμβρη ο κόσμος έδειξε πως δε συναινεί και αντιδρά σε αυτή την βάρβαρη πολιτική. Με αφορμή λοιπόν αυτές τις μαζικές διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στις άλλες πόλεις, πρέπει να ξεκινήσει μαζικό κίνημα ανατροπής με τους εργαζόμενους, ανέργους, φοιτητές στην πρώτη γραμμή με σκοπό να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα στην βουλή και να σημάνει μια νέα εποχή για τον τόπο χωρίς μνημόνια, μέτρα, χρέος!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ!

ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου