19/10/12

Η Τρομοκρατία δε θα περάσει! Το λόγο έχουν οι φοιτητές!

Την Τετάρτη 17/10 πραγματοποιήθηκε μαζική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών με τη συμμετοχή περισσότερων από 200 συναδέλφων μας. Υπερψηφίστηκε το ενωτικό πλαίσιο αγώνα που καλούσε σε κατάληψη της σχολής την Πέμπτη και τη Δευτέρα, σε συμμετοχή στην πανεργατική απεργία και μπλοκάρισμα των εκλογών των Συμβουλίων Διοίκησης.

Την Πέμπτη 18/10 μέλη του Συλλόγου Φοιτητών βρέθηκαν στον χώρο της σχολής με σκοπό να διαφυλάξουν την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και να μην γίνουν μαθήματα. Από νωρίς καθηγητές του τμήματος προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να τρομοκρατήσουν τους συγκεκριμένους συναδέλφους με σκοπό να σπάσουν την απόφαση του Συλλόγου! 

Συγκεκριμένα, ο κ. Πασχάλης είχε έρθει να διδάξει κανονικά Λογική Σχεδίαση, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του το λόγο των φοιτητών. Βρίσκοντας όμως κλειστό το κτίριο και τους φοιτητές μπροστά στην κεντρική πόρτα, ειδοποίησε αμέσως την διοίκηση με σκοπό να επέμβει. 

Ο κ. Γεωργιάδης από εκείνο το σημείο ξεκίνησε να απειλεί τον φύλακα με πειθαρχική δίωξη σε βάρος του για παράβαση καθήκοντος -την οποία εν τέλει άσκησε κιόλας-, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε να ασκεί πιέσεις και στην οικογένειά του! Απείλησε ουσιαστικά έναν υπάλληλο του τμήματος, ο οποίος βρίσκεται επί σειρά ετών στην συγκεκριμένη θέση χωρίς να έχει προκαλέσει το παραμικρό πρόβλημα, μόλις λίγα χρόνια πριν την συνταξιοδότησή του. Η τρομοκράτηση ενός εργαζομένου με σκοπό να έρθει σε ρήξη με το Σύλλογο είναι το όπλο που επιστράτευσε η διοίκηση με σκοπό να σπάσει την απόφαση του φοιτητικού συλλόγου!

Την ίδια ώρα, κι ενώ διάφοροι καθηγητές είχαν μπει με την σύμφωνη συγκατάθεση των φοιτητών στο κτίριο με σκοπό να εκτελέσουν κάποια σύντομη εργασία (προσκόμιση αρχείων, εγγράφων κ.α.), δύο καθηγητές απείλησαν τους ίδιους τους φοιτητές με πειθαρχικές διώξεις! Πρόκειται για τον κ. Κοτρώνη και τον κ. Χατζόπουλο, που απείλησαν ευθέως τους συναδέλφους πως θα βρουν τα ονόματα τους με σκοπό να διωχθούν πειθαρχικά (δηλαδή να διαγραφούν σε τελική ανάλυση)! 

Τέτοιες ενέργειες θυμίζουν άλλες εποχές και έρχονται να προστεθούν στα πολλά «μεμονωμένα» περιστατικά καταστολής του τελευταίου διαστήματος. Είναι συνέχεια της χουντικής έμπνευσης ανακοίνωση της αστυνομίας για απαγόρευση των διαδηλώσεων, της καταστολής των εργατικών κινητοποιήσεων, των προληπτικών προσαγωγών, της  καλλιέργειας του φόβου και της τρομοκρατίας με τη βοήθεια ναζιστικών οργανώσεων. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η πλειοψηφία (3/4), όσων απείλησαν συναδέλφους και υπάλληλους, είναι πιστοί υποστηρικτές του νέου νόμου (ν.4076) για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής, που είναι υπεύθυνη για την διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη του Συμβουλίου Διοίκησης στο ΕΚΠΑ, ο κ. Πασχάλης είναι μέλος της εφορευτικής επιτροπής, ενώ ο κ. Χατζόπουλος είναι υποψήφιος για το Σ.Δ.! Αδυνατώντας να βρουν υποστήριξη από τους συναδέλφους τους και τους φοιτητές, αλλά και θέλοντας να σπείρουν την τρομοκρατία,  επιστρατεύουν τακτικές της χούντας. 

Οι συνένοχοι της κυβέρνησης των προσκυνημένων, αυτοί που θέλουν να εφαρμόσουν το μνημόνιο στην παιδεία, είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα φοβηθούμε! Η προπαγάνδα τους και οι απειλές τους θα πέσουν στο κενό. Είναι ξεκάθαρο ότι ο φόβος έχει αλλάξει στρατόπεδο. Φοβούνται τη νεολαία και το φοιτητικό κίνημα που εδώ και ένα χρόνο μπλοκάρει την εφαρμογή του εκτρωματικού νόμου. Φοβούνται τη δίκαιη οργή και το μίσος για την πολιτική που ισοπεδώνει τις κατακτήσεις, τα δικαιώματα, τις ελευθερίες και τα όνειρά μας.

Η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς ήταν η χθεσινή μεγαλειώδης απεργία. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας, αψηφώντας την τρομοκρατία και την προκλητικά έντονη παρουσία της αστυνομίας. Τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει το λαό να διαδηλώσει και να αγωνιστεί ενάντια σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ, ενάντια στα μνημόνια και την κοινωνική καταστροφή που φέρνουν. Τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει εμάς τους φοιτητές να διεκδικούμε την παιδεία των αναγκών μας, δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια. 

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι αυτές οι πρακτικές δεν θα γίνουν ανεκτές απ’ τον Σύλλογο Φοιτητών. Καταγγέλλουμε όσους προέβησαν στις συγκεκριμένες απειλές και δηλώνουμε πως τέτοια φαινόμενα δεν θα μείνουν αναπάντητα. Είμαστε απέναντι από όλους αυτούς που θέλουν να υποβαθμίσουν τις σπουδές μας, που δηλώνουν πρόθυμοι να επιβάλλουν δίδακτρα, να διαλύσουν τα πτυχία και να διαγράψουν φοιτητές. Είναι ανεπιθύμητοι στο πανεπιστήμιό μας και οι φοιτητές μαζί με τους εργαζόμενους και αγωνιστές καθηγητές θα τους δείξουν το δρόμο της εξόδου! 

Καλούμε όλους τους φοιτητές να στηρίξουν έμπρακτα την απόφαση της γενικής συνέλευσης και να περιφρουρήσουν την κατάληψη της Δευτέρας 22/10, να μην επιτρέψουμε σε κανένα να απειλεί μέλη του Συλλόγου!

Όλοι τη Δευτέρα 22/10 και την Τετάρτη 24/10 στις 9.00 στον τόπο διεξαγωγής των εκλογών, Ιπποκράτους 7. Μπλοκάρουμε τις εκλογές των Συμβουλίων Διοίκησης!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

ΚΑΜΙΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ & ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ!

ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ! ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου