9/11/12

Συνεχίζουμε μέχρι την ανατροπή!

ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ…
ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ Ο ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ!

Η οργή του λαού, το δίκιο των εργαζόμενων, η ανάγκη της νεολαίας για μια ζωή με αξιοπρέπεια πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας στην μεγάλη απεργία στις 6 και 7 Νοέμβρη. Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε καταλήψεις δημοσίων κτηρίων, σε πορείες στις γειτονιές, ενώθηκαν με τους φοιτητές και τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια, δήλωσαν με κάθε τρόπο ότι το μέλλον βρίσκεται στα χέρια μας! Απέναντι στα κέντρα εξουσίας αυτών που αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς υψώθηκε η λαϊκή βούληση μέσα από τις συλλογικές αποφάσεις των εργατικών σωματείων και των φοιτητικών συλλόγων, η εξουσία των εργαζόμενων απέναντι στην εξουσία των πολιτικών κομμάτων στην υπηρεσία ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. Την ίδια ακριβώς στιγμή που εμείς βροντοφωνάζαμε τα δικά μας ΟΧΙ, στο κτίριο της βουλής η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έλεγε τα δικά της ΝΑΙ. Τίποτα δε λύγισε το λαό, που ανασυγκροτούνταν συνεχώς μέχρι αργά το βράδυ παρά τις συνεχείς προσπάθειες της κρατικής καταστολής να διαλύσει τη συγκέντρωση, και αποχώρησε τραγουδώντας το «Πότε θα κάνει ξαστεριά» μέσα σε καταιγίδα βροχής και χημικών.

Η περιουσία των εργαζόμενων, το στοιχειώδες δικαίωμα στο νερό, το ρεύμα, η μόρφωση και η υγεία ξεπουλήθηκαν εν μια νυκτί εν ονόματι της «σωτηρίας της χώρας», μιας χώρας που από ότι φαίνεται όλοι μπορούν να έχουν λόγο εκτός από τους ίδιους τους δημιουργούς του πλούτου της, τον ίδιο τον λαό. Ο βασικός μισθός δια νόμου είναι πλέον 400 ευρώ, την ίδια στιγμή που η ανεργία ξεπερνάει το 30%. Οι λίγοι τυχεροί που εργάζονται με μισθούς πείνας κυριολεκτικά θα δουλεύουν μέχρι να πεθάνουν αφού το όριο συνταξιοδότησης έφτασε στα 67 έτη. Όλοι εμείς οι φοιτητές που βιώνουμε στο πετσί μας τις συνέπειες αυτής της πολιτικής, που τα βγάζουμε πέρα δύσκολα, πολλοί με σπουδές και δουλειά ταυτόχρονα, που πολλοί από μας αναγκαζόμαστε να σταματήσουμε τις σπουδές μας ή να σκεφτούμε τη διέξοδο στο εξωτερικό για εργασία, πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι!

Για εμάς την σύγχρονη νεολαία τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, ο κόσμος τους δεν μας χωράει!

ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ

Είναι υπόθεση καθενός από μας στο καιρό της κρίσης, στον καιρό που επιχειρούν να μας διαγράψουν σαν γενιά, εμείς να δώσουμε τη συλλογική μας απάντηση. Μέσα από τις γενικές μας συνελεύσεις να αποφασίσουμε και να δράσουμε πλάι στους εργαζόμενους και τα σωματεία, να επιβάλλουμε στο δρόμο τις δίκες μας ανάγκες. Για ένα πανεπιστήμιο, γνώση και έρευνα για τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας και όχι για τα κέρδη των επιχειρήσεων και των τραπεζιτών. Για να μην είναι καμία γνώμη, αντίσταση και ελπίδα παράνομη, για μια κοινωνία που δε θα φοβάσαι να βαδίζει στον δρόμο λόγω χρώματος, φυλής ή άποψη,ς ενώ οι δυνάστες του λαού θα είναι ελεύθεροι. Γιατί τελικά παράνομο και παράλογο θα είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, ο ίδιος ο καπιταλισμός, στον κόσμο που νόμος θα είναι οι συλλογικές μας ανάγκες.

Ήρθε η ώρα το φοιτητικό κίνημα να συμβάλλει στο ξέσπασμα γενικού ξεσηκωμού. Καλούμε όλη τη νεολαία, όλο το λαό να αντισταθεί με όλες του τις δυνάμεις, να μετατρέψουμε την Αθήνα και όλες τις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας σε εστίες ξεσηκωμού, τις σχολές μας και τους χώρους ασύλου στο κέντρο της Αθήνας σε κέντρα αγώνα που θα χτυπάει η καρδιά του λαϊκού κινήματος. Να οργανωθεί η αντίσταση και η πάλη για την ανατροπή με λαϊκά όργανα πάλης και επιβολής της θέλησης του λαού, κόντρα στη σύγχρονη «χούντα» των κυβερνήσεων, της Τρόικα, της ΕΕ και του ΔΝΤ, κόντρα στο σύγχρονο μεσαίωνα της εργοδοτικής τρομοκρατίας και ασυδοσίας. Υπάρχει λύση και διέξοδος, υπάρχει άλλος δρόμος για την εργαζόμενη πλειοψηφία, η αντικαπιταλιστική πάλη και ανατροπή, για να περάσει τώρα το τιμόνι της κοινωνίας στα χέρια των εργαζομένων και της νεολαίας. Ας γνωρίζουν τα αστικά επιτελεία που σχεδιάζουν το τσάκισμα της νεολαίας πως τους περιμένει θερμός Νοέμβρης. Δε θα γίνουμε η γενιά των χαμένων δικαιωμάτων, της ανεργίας και της μετανάστευσης. Θα είμαστε εμείς ο εφιάλτης τους!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11/11 ΣΤΙΣ 17.00 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ-ΣΦΑΓΕΙΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13/11 ΣΤΙΣ 13.00 ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου