26/11/12

Να βαδίσουμε σε κοινό δρόμο ως τη νίκη!

Στη σημερινή πραγματικότητα της Ελληνικής κοινωνίας, την ώρα του συνεχόμενου βαθέματος της δομικής κρίσης του καπιταλισμού -ενός σάπιου συστήματος που παραπαίει- και της αδυναμίας των «από πάνω» να την υπερβούν, μόνη διέξοδος για αυτούς φαίνεται να είναι η αδιάκοπη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας. Την ώρα που η ανεργία καθημερινά σκαρφαλώνει σε δυσθεώρητα ύψη (ειδικά για την νεολαία υπερβαίνει το 60%) και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας-υποδούλωσης κυριαρχούν, συγκυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ με το τρίτο μνημόνιο οδηγούν στην απόλυση 150 χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο εντός τριετίας, αρχίζοντας απο σήμερα και συμπεριλαμβάνοντας σε αυτούς 135 εργαζομένους στο ΕΚΠΑ.

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΠΑ, έχουν ήδη ξεκινήσει κινητοποιήσεις από τις 12/11 (στάσεις εργασίας, απεργίες, προσπάθεια δημιουργίας κέντρου αγώνα και συντονισμού των κινητοποιήσεων) που δείχνουν ξεκάθαρα την εναντίωσή τους στην υλοποίηση του Ν. 4093, ο οποίος θα τους οδηγήσει στην εξαθλίωση. Και συνεχίζουν δυναμικά, με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, καλώντας ταυτόχρονα σε κοινές δράσεις και συντονισμό όλους τους φοιτητές του ΕΚΠΑ, αλλά και τους υπόλοιπους εργαζόμενους, από όλα τα ΑΕΙ-ΤΕΙ, τους φορείς και τις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα. Πρώτο βήμα σε αυτή τη κατεύθυνση είναι η συνάντηση συντονισμού τη Δευτέρα 26/11 στις 15:00 στα Προπύλαια (Αμφιθέατρο Δρακόπουλος).

Το φοιτητικό κίνημα δεν μπορεί να παραμείνει απλός χειροκροτητής-παρατηρητής αυτού του αγώνα, να εκφράσει απλώς την αλληλεγγύη του, αλλά οφείλει να συνδεθεί και να συμπορευτεί με τα υπόλοιπα πληττόμενα κομμάτια του πανεπιστημίου και της κοινωνίας ευρύτερα. Αυτή η συμπόρευση προκύπτει ως αναγκαία αφενός γιατί πρέπει να μπει ένα φρένο στην απόσυνθεση του πανεπιστημίου, αφετέρου γιατί είναι ο μόνος τρόπος να δημιουργηθεί ενα συνολικό ρεύμα ανατροπής που θα διεκδικεί, θα αγωνίζεται, και θα έχει προοπτική νίκης.

Οι φοιτητές πρέπει να σταθούν δίπλα στους εργαζόμενους αποτρέποντας τις απολύσεις τους, οι οποιές θα εγκαθιδρύσουν έναν νέο εργασιακό μεσαίωνα μέσα στο πανεπιστήμιο, θα το κάνουν βορά στα εργολαβικά όρνεα και θα παραλύσουν κάθε υπηρεσία του. Πρέπει να αγωνιστούμε κόντρα στο προυπολογισμό της εξαθλίωσης που κόβει κάθε φοιτητική παροχή (σίτιση, στέγαση, συγγράμματα), που φέρνει δίδακτρα στις προπτυχιακές και μεταπτυχιακες σπουδές και ταυτόχρονα μετατρέπει τους μισθούς όλων των εργαζομένων σε επιδόματα, κόντρα στη γενικότερη πολιτική καταστροφής του δημοσίου πανεπιστημίου και στο σχέδιο Αθηνά που από τον Ιανουάριο έρχεται να κλείσει και να συγχωνεύσει τμήματα, πετώντας φοιτητές και εργαζόμενους στο δρόμο. Να ανατρέψουμε την εργασιακή προοπτική οπώς διαφένεται αυτη τη στιγμή, τη προοπτική της ανεργίας και της μετανάστευσης.

Υπό αυτό το πρίσμα οι φοιτητικοι σύλλογοι με τις αποφάσεις των συνελεύσεων τους είναι αναγκαίο να στηρίξουν τις αποφάσεις των εργαζομένων και τις καταλήψεις τους στα προπύλαια και στον ΕΛΚΕ, να συντονιστούν με τα υπόλοιπα κομμάτια του δημοσιού, χρησιμοποιώντας ως ανεξάρτητο κέντρο αγώνα τα προπύλαια έτσι ώστε το εργατικό αλλά και νεολείστικο κίνημα να οργανώσει τη πάλη για την ανατροπή των μέτρων, των απολύσεων, της συγκυβέρνησης και της πολιτικής ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου.

Βάσει όλων των παραπάνω, λοιπόν, και για να συζητήσει ο σύλλογος το συντονισμό και την κινηματική προοπτική πλάι στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε απεργία καλούμε σε γενική συνέλευση, γιατί θεωρούμε σημαντικό ο σύλλογος να πάρει θέση και να βρεθεί το επόμενο διάστημα πλάι στους απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους και στα υπόλοιπα μαχόμενα κομμάτια του Πανεπιστημίου.

ΟΛΟΙ στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Σ.Φ. Πληροφορικής & Τηλ/νιών
την ΤΕΤΑΡΤΗ 28/11 στη 1μ.μ. στο Αμφιθέατρο

«Xρειάζονται πολλά, τον κόσμο για ν’ αλλάξεις:
Oργή κι επιμονή. Γνώση κι αγανάχτηση. Γρήγορη απόφαση, στόχαση βαθιά.
Ψυχρή υπομονή, κι ατέλειωτη καρτερία. Kατανόηση της λεπτομέρειας και κατανόηση του συνόλου.
Mονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε.»
Μπέρτολτ Μπρεχτ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου