28/1/13

Εξεταστικής «παρατράγουδα»

Δεν πρόλαβε καλά καλά να ξεκινήσει η εξεταστική περίοδος κι άρχισαν τα «παρατράγουδα». Παρά τις απεργίες στα ΜΜΜ και την αντικειμενική δυσκολία να προσέλθουν στη σχολή οι φοιτητές, ο πρόεδρος του τμήματος ανακοίνωσε με e-mail του ότι «οι εξετάσεις ξεκινούν από αύριο κανονικά και σύμφωνα με το πρόγραμμα» αδιαφορώντας για την ταλαιπωρία και την οικονομική επιβάρυνση που θα υποστούμε. Η διαδικασία για ένα φοιτητή να περπατήσει από το σπίτι του στον πλησιέστερο σταθμό ΜΕΤΡΟ ή ακόμα και να πάρει ταξί, και έπειτα να κάνει το ίδιο μέχρι τη σχολή, φαντάζει απολύτως λογική για τους καθηγητές του τμήματος μας!

Λίγες ημέρες νωρίτερα το Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών με πρωτοβουλία της ΑΝ.ΑΡ.ΣΥ.Π.-ΕΑΑΚ είχε πάρει απόφαση για αναβολή της εξέτασης όσων μαθημάτων συμπέσουν με απεργία και μεταφορά τους στο τέλος της εξεταστικής. Ο κ. Σταυρακάκης γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του την απόφαση του συλλόγου, δεν ντράπηκε να δώσει αναβολή μίας ώρας(!) στο πρώτο μάθημα της ημέρας για να σώσει τα προσχήματα. Ο λόγος είναι πλέον γνωστός και πάντα το ίδιο γραφικός: «θα ξεφύγει το τμήμα από τον προγραμματισμό του». Βέβαια το πρόγραμμα ξεφεύγει μόνο όταν πρόκειται για τους φοιτητές, καθότι αλλεπάλληλες απουσίες καθηγητών από τα μαθήματα τους δεν συνετέλεσαν ποτέ σε χρονοκαθυστέρηση στη χώρα του ποτέ του κ. Σταυρακάκη.

Φαίνεται πως στο Πανεπιστήμιο Α.Ε. που μας ετοιμάζουν, δεν χωράνε οι ανάγκες των φοιτητών. Ο φοιτητής χωρίς βιβλία, κάρτα για να τρώει στο εστιατόριο, κλειδί για την εστία, που δεν έχει λόγο για αυτά που γίνονται στη σχολή του, όπως το πότε θα εξεταστεί ένα μάθημα, που αδυνατεί να πάει στην εξέταση γιατί δεν έχει λεφτά να πληρώσει ταξί, και που θα διαγραφεί στα ν+2 χρόνια επειδή τελικά δεν είχε λεφτά για ταξί, δεν είναι πλέον εικόνα από το μέλλον. Είναι το παρόν που πρέπει να ανατρέψουμε. Ας το ξέρουν καλά όσοι κλείνουν τα αυτιά στους φοιτητές ότι θα μας βρουν μπροστά τους!

Απαιτούμε την δημιουργία ανοιχτού καταλόγου, όπου θα μπορεί να δηλωθεί όποιος φοιτητής δεν κατάφερε να έρθει στην εξέταση των μαθημάτων την Δευτέρα 28 και την Τρίτη 29 Φλεβάρη, ώστε να γίνει επανεξέταση των μαθημάτων. Καλούμε ακόμα όλους τους φοιτητές σε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του προέδρου του τμήματος τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου