5/3/10

Ή ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Χθες το μεσημέρι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εξήγγειλε τα νέα αντεργατικά μέτρα τα οποία που έρχονται ίσως την πιο σκληρή επιδρομή στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας. Τα μέτρα έχουν άμεσο αντίκτυπο στις ζωές όλων των εργαζομένων και της κοινωνίας και μάλιστα η κυβέρνηση τα καταθέτει ως “επείγοντα” και άρα μπορούν να ψηφιστούν με μόνο μια μέρα συζήτησης στη Βουλή. Έτσι, το ΠΑΣΟΚ και οι σύμμαχοι του (ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΜΜΕ) δίνοντας παραδείγματα κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού θέλουν να πάρουν βαριά αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος όλων μας, παρά το ότι τα μέτρα παρουσιάζονται για το «εθνικό συμφέρον». Οι εξαγγελίες αυτές προβλέπουν το ουσιαστικό πετσόκομμα του 13ου και του 14ου μισθού των εργαζομένων (μάλιστα περικόπτονται κοντά στο 30%), την μεγάλη αύξηση του ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα, την αύξηση της έμμεσης φορολογίας, αυξήσεις στα καύσιμα, την περαιτέρω περικοπή δαπανών για την υγεία και την παιδεία κ.α.) και είναι εύκολα αντιληπτό ότι τα μέτρα καθαυτά φέρνουν δριμιά επιδείνωση της λιτότητας και της ανεργίας.


Άμεση πρέπει να είναι η απάντηση και του εργατικού κινήματος αλλά και των φοιτητών στο πλάι των εργαζομένων. Αν δεν υπάρξουν τώρα μαζικές, μάχιμες κινητοποιήσεις, η κυβέρνηση θα επωφεληθεί και θα αρχίσει ευθύς αμέσως την εφαρμογή των μέτρων. Ήδη το απόγευμα της Πέμπτης 4/3 στο κέντρο της Αθήνας διαδήλωσαν πάνω από 25.000 εργαζόμενοι και νεολαίοι. Πήραν θέση άμεσα απέναντι στα μέτρα δίνοντας μαζικά το παρόν σε μια κινητοποίηση η οποία είχε αποφασιστεί μόλις μια ημέρα πριν από τα σωματεία και τα συνδικάτα. Αψηφώντας την πρόφαση της «εθνικής συναίνεσης», αλλά και τον κατασταλτικό κλοιό των αστυνομικών δυνάμεων και του στρατού των ΜΑΤ.

Αυτός είναι και ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει το ίδιο το φοιτητικό κίνημα. Μέσα από διαδηλώσεις, από Γενικές Συνελεύσεις που πραγματικά θα δίνουν στους ίδιους τους φοιτητές την ικανότητα να αποφασίζουν για τις επόμενες δράσεις και την έκβαση του αγώνα. Γι’ αυτό και πιστεύουμε ότι είναι καίριας σημασίας να προχωρήσει ο σύλλογος στην διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης την Τρίτη 9/3, μέσα από την οποία θα αποφασίσει πως θα συμμετέχει στις επόμενες απεργίες και κινητοποιήσεις που πρέπει να υπάρξουν, όχι μονάχα για την ανατροπή των σχεδίων της κυβέρνησης στην εργασία και την οικονομία αλλά και των στοχεύσεων της για την εκπαίδευση (την νομιμοποίηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης και των ψευτοπανεπιστημίων-ΚΕΣ, την προώθηση της απαξίωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων μας μέσω του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, την βεβήλωση του πανεπιστημιακού ασύλου με μια σειρά κινήσεων). Σημαντικό, επίσης, είναι να ανοίξουν τα θέματα της σχολής στη Γενική Συνέλευση καθότι και τα φαινόμενα εντατικοποίησης και καταστρατήγησης των όρων που φοιτούμε και στη σχολή μας έχουν πολλαπλασιαστεί. Είναι ανάγκη τώρα να πάρουμε μαζικά θέση πάνω στις αυθαίρετες και δυσβάσταχτες για τον χρόνο μας κινήσεις των καθηγητών και να κατακτήσουμε την διεξαγωγή των εξαμήνων προς όφελος των φοιτητών.

Για τα παραπάνω καλούμε σε:

• Μαζική περικύκλωση της Βουλής μαζί με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και τα Συνδικάτα των εργαζομένων, την Παρασκευή 5/3, 12:00 στο Σύνταγμα.
• Σύγκληση Γενικής Συνέλευσης Φοιτητών στο Αμφιθέατρο της σχολής την Τρίτη 9/3, 13:00.


ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΟΥΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου