5/3/10

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΝ.ΑΡ.ΣΥ.Π.

Το πρωί της Πέμπτης 4/3 γίναμε για ακόμη μια φορά μάρτυρες το τι σημαίνει καθεστωτική, κομματική παράταξη τραμπούκων στη σχολή μας. Η ΠΑΣΠ της σχολής μας, που μάλλον για πολλούς συμφοιτητές μας αποτελεί παράταξη «φάντασμα» καθότι είτε λάμπει δια της απουσίας της από το σύνολο των διαδικασιών του Φοιτητικού Συλλόγου και της σχολής ευρύτερα είτε αποδοκιμάζει με την στάση της ακόμα και τις Γενικές Συνελεύσεις του Συλλόγου (να θυμίσουμε ότι στην τελευταία Γ.Σ. δεν μπήκε καν(!) ), έδειξε ότι όταν υπάρχει λόγος εμφανίζεται και μάλιστα κάνει «αισθητή» την παρουσία της! Ο λόγος προφανώς της επανεμφάνισης της είναι η αρωγή και η συνδρομή από την μεριά της στο πέρασμα των σφοδρά αντιλαϊκών μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και ο Γιώργος Παπανδρέου. Θέλει μέσα από την στάση της στις σχολές να μας γεμίσει πάλι με προσκλήσεις σε πάρτυ, με σημειώσεις μαθημάτων, με πολύχρωμες αφίσες αποπροσανατολίζοντας τον Σύλλογο από τα θέματα που τον απασχολούν, δείχνοντας πάλι την λογική της πολιτικής αδράνειας, του ατομικού δρόμου και της «κυριλέ» διασκέδασης. Έτσι λοιπόν και οι «συνάδελφοι» της ΠΑΣΠ έκαναν την εμφάνιση τους στη σχολή το πρωί της Πέμπτης και μάλιστα έδειξαν τις προθέσεις τους από νωρίς, τραμπουκίζοντας και προπηλακίζοντας μέλη της ΑΝεξάρτητης ΑΡιστερής ΣΥσπείρωσης Πληροφορικής που έβαλαν το τραπεζάκι του σχήματος στο χώρο του κυλικείου – όπως άλλωστε γίνεται κάθε πρωί. Η άνανδρη αυτή επίθεση συνεχίστηκε με χυδαίες επιθέσεις λεκτικού και φυσικού τύπου και από άλλους ΠΑΣΠΙΤΕΣ που πέταξαν τα υλικά του σχήματος.


Η επίθεση αυτή για εμάς δεν ήταν ούτε τυχαία, ούτε μεμονωμένο γεγονός. Αυτήν τη στιγμή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που κατά τα άλλα έχει την «συντριπτική πλειοψηφία» του ελληνικού λαού με το μέρος της, καταλαβαίνει ότι σε αυτήν την μεγάλη αντιλαϊκή επίθεση που έχει βάλει μπρος, κανένας νεολαίος, φοιτητής ή εργαζόμενος, δεν θα μείνει άπραγος, δεν θα παράσχει συναίνεση σε αυτή την πρωτοφανή επιδείνωση των ζωών τους. Γι’ αυτό θέλει να πατάξει κάθε φωνή αντιλογίας, κάθε δύναμη που αντιστέκεται στις προσταγές της. Αυτό το ρόλο επιτελούν και τα μέλη της ΠΑΣΠ μέσα στις σχολές, ιδιαίτερα και στη σχολή μας που προσπαθούν να κάνουν την εμφάνιση τους στις πλάτες των άλλων δυνάμεων και ιδιαίτερα της ΑΝ.ΑΡ.ΣΥ.Π..

Η επίθεση αυτή δεν μας τρομοκρατεί, δεν μας φοβίζει, μας εξοργίζει! Οι τραμπουκικές, δειλές επιθέσεις της ΠΑΣΠ προς την ΑΝ.ΑΡ.ΣΥ.Π. δεν πρόκειται να σημάνουν ούτε τον περιορισμό της δράσης μας στη σχολή, ούτε την απάντηση από τη μεριά μας με τους ίδιους όρους βίαιων επιθέσεων όπως ίσως θα ήθελαν οι ΠΑΣΠΙΤΕΣ. Η ΑΝ.ΑΡ.ΣΥ.Π. επειδή δεν έχει κομματικό φορέα από πίσω της (όπως έχει η ΠΑΣΠ το διαβόητο ΠΑΣΟΚ με τις «χορηγίες» του, με τη ληστεία –νόμιμη και μη– του ελληνικού λαού όλα αυτά τα χρόνια, με την παροχή «προστασίας» στις τραμπουκικές ενέργειες της νεολαίας του όπως γίνεται σε μια σειρά σχολών όπως η ΑΣΟΕΕ) ξέρει ότι μονάχα με την στήριξη του κόσμου της σχολής απαντιούνται τέτοια περιστατικά. Εμείς καλούμε το σύνολο των φοιτητών της σχολής να αποδοκιμάσει τέτοιου είδους και ήθους συμπεριφορές με την στάση του απέναντι στις καθεστωτικές λογικές και παρατάξεις. Ο Σύλλογος Φοιτητών έχει ομολογουμένως πολλάκις σοβαρότερα θέματα να ασχοληθεί από τις θρασύδειλες ορέξεις των μελών της ΠΑΣΠ.



ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου