10/3/10

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗN ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 10/3/2010

ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ! Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΑΛΕΥΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ!

Την προηγούμενη βδομάδα η κυβέρνηση ανακοίνωσε και ψήφισε με διαδικασίες εξπρές (“αποφασίζομεν και διατάσσομεν”) τα νέα μέτρα που αποσκοπούν δήθεν στην δημοσιονομική ισορροπία της χώρας, στην πραγματικότητα όμως αποτελούν την μεγαλύτερη επιδρομή στις κοινωνικές και εργατικές κατακτήσεις από την περίοδο της Κατοχής και μετά! Προβλέπεται κόψιμο του 13ου και του 14ου μισθού (οι οποίοι είναι κατακτήσεις και καλύπτουν ανάγκες και δεν είναι “δώρο”), των επιδομάτων, νέοι φόροι και αυξήσεις των τιμών, περικοπές στην Παιδεία και την Υγεία. Τα μέτρα για τους μισθούς όπως δήλωσε ο παρατρεχάμενος του Όλι Ρεν (επίτροπος της ΕΕ) δεν θα ισχύσουν μόνο για τον δημόσιο τομέα αλλά θα επιβληθούν και στον ιδιωτικό. Τα μέτρα αυτά που πάρθηκαν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με την ΕΕ των τραπεζιτών και των πολυεθνικών (και που στηρίζονται με πρωτοφανή τρόπο από ΝΔ, ΛΑΟΣ και ΜΜΕ) είναι σε σύμπνοια με το αντιδραστικό Σύμφωνο Σταθερότητας και στοχεύουν στο ξεπέρασμα της κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου και πάνω στις πλάτες των εργαζομένων και της νεολαίας. Το δημοσιονομικό έλλειμμα και το χρέος στην πραγματικότητα διογκώθηκαν λόγω της βοήθειας των 28 δισ. στις τράπεζες πέρυσι (πάλι με τα λεφτά των φορολογούμενων) και των τεράστιων φοροδιαφυγών από τις μεγάλες επιχειρήσεις, και άρα γενικά “λεφτά υπάρχουν”, το θέμα είναι οτι γίνεται η πολιτική-ταξική επιλογή να τα πάρουν από τα “κορόιδα”, δηλαδή όλους εμάς. Λεφτά υπάρχουν επίσης και πάνε στους υπέρογκους εξοπλισμούς, στην τεράστια εκκλησιαστική περιουσία, στις επιδοτήσεις για τις επιχειρήσεις και αλλού. Και φυσικά αυτή η πολιτική δεν είναι καινούργια για το ΠΑΣΟΚ, που μαζί με τη ΝΔ τα τελευταία χρόνια έχουν επιχειρήσει να ακυρώσουν ένα σωρό κεκτημένα, έχουν προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις, χτύπημα του ασφαλιστικού, φορομπηξία κ.ο.κ.


Όλο το προηγούμενο διάστημα προσπαθήθηκε εντέχνως να στηθεί ένα κλίμα συναίνεσης προκειμένου να κάτσουμε και να δεχτούμε το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Ακούγαμε για κάποιους αόρατους “κερδοσκόπους” και κάποιες παντοδύναμες “αγορές”, μαζί με ορολογίες (spread, hedge funds, CDS κλπ) που δεν τις πολυκαταλαβαίνουμε, προκειμένου να συσκοτιστεί η ουσία. Όλα αυτά υπάρχουν και πράγματι λεηλατούν τους λαούς, όμως δεν μας είπαν οτι είναι η πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ, των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αυτή που έχει αφήσει ανεξέλεγκτους τους κερδοσκόπους και που έχει επιβάλει τη χούντα της αγοράς. Ήδη όμως έχει αρχίσει τη θέση της σαστιμάρας να παίρνει η οργή ανάμεσα στους εργαζομένους και τη νεολαία, και αυτό φάνηκε στις μεγάλες διαδηλώσεις της προηγούμενης Πέμπτης και Παρασκευής. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απέναντι σ' αυτές επέλεξε για άλλη μια φορά την καταστολή, φτάνοντας στο σημείο να ψεκάσει με δακρυγόνο τον 88χρονο αγωνιστή της Αριστεράς Μανώλη Γλέζο, τον άνθρωπο που κατέβασε το 1941 τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη! Καμία αυταπάτη για “εθνική ενότητα” και “θυσίες που πρέπει όλοι να κάνουμε για να σωθεί η πατρίδα”, τώρα είναι η ώρα να βγούμε στους δρόμους και να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν! Η νεολαία και ειδικά το φοιτητικό κίνημα (με τις αγωνιστικές μαχητικές παραδόσεις των τελευταίων ετών) οφείλει να κατέβει στον αγώνα όχι απλά αλληλέγγυο με τους εργαζομένους, αλλά και σαν η “γενιά των 700 ευρώ” που κινδυνεύει πριν καν βγει στην αγορά εργασίας να έχει γίνει “γενιά των 500 ευρώ”! Στο πλευρό του ανεξάρτητου συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων των εργαζομένων, κόντρα στον υποταγμένο κυβερνητικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που ο μόνος λόγος που κηρύττουν κάποιες απεργίες είναι η πίεση που νιώθουν από τη βάση τους.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11/3, ΣΤΙΣ 10:00 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ!


ΤΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ, ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ!

Η τελευταία χυδαία καταπάτηση του ασύλου από τα ΜΑΤ και μοτοσυκλετιστές της ομάδα Δ στο χώρο της Πολυτεχνειούπολης την Κυριακή 21/2 ξεπέρασε τα όρια. Με μάλλον επουσιώδη αφορμή όχι μόνο έγινε έφοδος της αστυνομίας στη Πολυτεχνειούπολη αλλά μάλιστα έγιναν και 30 συλλήψεις μέσα στο άσυλο. Η επιμονή του αστικού μπλοκ εξουσίας με την κατάργηση του ασύλου δεν είναι τυχαία. Θέλουν να τελειώνουν με την αιματοβαμμένη λαϊκή κατάκτηση, όχι δήθεν γιατί είναι «άντρο εγκληματιών και τρομοκρατών», αλλά γιατί το βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους σαν εφαλτήριο νέων αγώνων και κινημάτων. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από την τελευταία εισήγηση της Άννας Διαμαντοπούλου προς τις πρυτανικές αρχές, η οποία ζητά να καθοριστούν επακριβώς οι χώροι ασύλου και να μην θεωρούνται σε αυτούς τα προαύλια των πανεπιστημίων και τα πεζοδρόμια.

Είναι λοιπόν ανάγκη να μπει ένα όριο στην οργιώδη τρομοκρατία που καλλιεργούν και σπέρνουν μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους. Σε σύγκρουση με τις στοχεύσεις τους που είναι να μετατραπούν τα πανεπιστήμια σε άσυλο για επιχειρήσεις-αστυνομία και σε στρατώνα για τους φοιτητές, εμείς υπερασπιζόμαστε το άσυλο των αγώνων και του λαού, το κοινωνικοποιημένο και εξώστρεφο πανεπιστημιακό άσυλο, όπως αυτό κατακτήθηκε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, στο Μάη του ’68, στο κίνημα 90-91, στο Δεκέμβρη…
Κι αν το καθεστώς του ασύλου αποτελεί «ελληνική ανορθογραφία» σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, είμαστε περήφανοι γι’ αυτό και δικαιωμένοι που δεν έχουν τη δυνατότητα τα ΜΑΤ να εισβάλλουν κατά βούληση και να συλλαμβάνουν κόσμο, όπως έγινε τον περασμένο Δεκέμβρη για να χτυπηθούν οι φοιτητικές κινητοποιήσεις στη Γερμανία.


Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία που αγωνιζόμαστε για να μην φορτωθούμε τα σπασμένα της οικονομικής κρίσης στις πλάτες μας με τις απολύσεις, τη λιτότητα, το πάγωμα μισθών δεν δεχόμαστε ότι για αυτά τα προβλήματα φταίνε οι μετανάστες και οι πρόσφυγες. Φταίνε οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Είμαστε στο πλευρό τους διότι είναι κατατρεγμένοι από τους πολέμους, την φτώχεια, την πείνα, τις δικτατορίες και την κλιματική καταστροφή που τους ξεριζώνει από τα σπίτια τους. Μαζί θέλουμε να αγωνιστούμε για μια καλύτερη ζωή σε μια καλύτερη κοινωνία. Η επίθεση των φασιστών με ρόπαλα, ξύλα, πέτρες και με καλυμμένα πρόσωπα κατά της αντιρατσιστικής διαδήλωσης στις 23 Γενάρη είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας 50χρονης γυναίκας και τριών νέων.


ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αλλά και η προηγούμενη της ΝΔ υπό τις κατευθύνσεις της ΕΕ διαμορφώνουν το αυταρχικό πλαίσιο λειτουργίας των ιδρυμάτων για την περαιτέρω υπαγωγή της εκπαίδευσης στους νόμους και τις ανάγκες της αγοράς και του κεφαλαίου, για το φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό που αυτή χρειάζεται. Η επί της ουσίας παράκαμψη του άρθρου 16 αποτελεί casus belli για το σύνολο του κόσμου της εκπαίδευσης. Κατεδαφίζει επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα οδηγεί στην απαξίωση των πτυχίων, εντείνει την πολυδιάσπαση της νεολαίας και τον κατακερματισμό της εκπαίδευσης για τη δημιουργία «κατηγοριών» αποφοίτων αλλά και εργαζομένων. Η αναγνώριση των ιδιωτικών κολλεγίων και κατ’ επέκταση η παγίωση της ιδιωτικής εκπαίδευσης αποτελεί μοχλό πίεσης για την υλοποίηση του συνόλου της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης στα δημόσιο πανεπιστήμιο, μαζί και του νόμου για την αξιολόγηση. Αξιολόγηση για το κατά πόσο εφαρμόζεται ο νέος νόμος πλαίσιο, οι πιστωτικές μονάδες και ο ατομικός φάκελος προσόντων, για το βαθμό ευθυγράμμισης με τη Μπολόνια και τον ΚΕΧΑΕ, για το κατά πόσο υπάρχει «εύρυθμη» λειτουργία. Ανοιχτό παραμένει και το μέτωπο του νέου νόμου – πλαίσιο καθώς και του νόμου για τα ΤΕΙ. Η κυβέρνηση εξαγγέλλει ότι θα διαμορφώσει ένα «νέο» νόμο-πλαίσιο, σε μια προσπάθεια να ενσωματώσει τον μεγαλειώδη αγώνα μας και να προωθήσει τις αλλαγές που δεν κατάφερε να περάσει η ΝΔ. Κρατώντας βέβαια την ουσία του αυταρχικού νόμου των επιχειρηματικών και ανταποδοτικών κριτηρίων λειτουργίας, της καταστολής και της πειθάρχησης του κινήματος, της εντατικοποίησης και του ατομικού δρόμου, της κατάργησης του ασύλου. Στόχος όλων αυτών των αλλαγών, είναι η δημιουργία ενός νέου τύπου εργαζόμενου που χρειάζεται ο καπιταλισμός: αποφοίτους μίας χρήσης, ελαστικούς και αναλώσιμους, καταρτίσιμους και πειθαρχημένους χωρίς δικαιώματα, στο κυνήγι της επανακατάρτισης και της συλλογής πιστωτικών μονάδων. Η κατάργηση επαγγελματικών και εργασιακών δικαιωμάτων, η απαξίωση και ο κατακερματισμός των πτυχίων, η γενιά των 700, η ιδεολογική πειθάρχηση των εργαζομένων και της νεολαίας, η εντατικοποίηση του ρυθμού σπουδών καθώς και η λειτουργία του πανεπιστημίου με επιχειρηματικά – ανταποδοτικά κριτήρια, για να είναι το ίδιο το πανεπιστήμιο προσοδοφόρο.


ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ


Σ’ αυτήν την κατεύθυνση κινούνται και αρκετές ενέργειες από την πλευρά των καθηγητών. Παρατηρούμε όλο και περισσότερα μαθήματα με υποχρεωτικές προόδους (Διακριτά, Δίκτυα, Αλγόριθμοι , Αριθμητική Ανάλυση). Μάλιστα όσον αφορά το 4ο εξάμηνο οι υποχρεωτικές πρόοδοι σε 3 μαθήματα έρχονται να προσθέσουν στο φοιτητή ένα επιπλέον βάρος σε συνδυασμό με τα ήδη πολύ απαιτητικά μαθήματα του ίδιου εξαμήνου, Ηλεκτρονική και Βάσεις. Μιας κ έγινε όμως αναφορά στην Ηλεκτρονική, που για την κατανόησή της είναι απαραίτητο το εργαστήριο, για 2η φορά παρά τις κινητοποιήσεις μας πέρυσι δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να παρακολουθήσουν το εργαστήριο όλοι οι φοιτητές. Καταδικάζονται έτσι να δώσουν το μάθημα ένα εξάμηνο μετά. Δεν αρκούν μόνο αυτά. Ο κ. Δελής ανακοίνωσε στους φοιτητές ότι όσοι δεν έχουν περάσει Λειτουργικά Συστήματα, δεν θα μπορούν να δώσουν Προγραμματισμό Συστήματος(ΣΥΣΠΡΟ). Κάτι τέτοιο αποτελεί μια πρώτη άτυπη εφαρμογή της πτυχής του αντιδραστικού και αυταρχικού νόμου-πλαίσιο για τις ροές και αλυσίδες μαθημάτων.
Ο Σύλλογος φοιτητών με βάση την απόφαση της προηγούμενης γενικής συνέλευσης πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του κ. Πασχάλη, υπεύθυνου προπτυχιακών σπουδών για τα παραπάνω θέματα. Ο ίδιος αφού συγκέντρωσε αναλυτικά το φόρτο των μαθημάτων παραδέχθηκε ότι είναι υπερβολικός και είναι πολύ δύσκολο να καταφέρει κάποιος φοιτητής να περάσει όλα τα μαθήματα που αντιστοιχούν στο εξάμηνό του , ειδικά για το 4ο εξάμηνο είναι απαραίτητο να δωθεί και παράταση στις εργασίες για μετά την εξεταστική! Όταν μάλιστα του αναφέραμε ότι κάποιοι φοιτητές εργάζονται ή έχουν παράπλευρες δραστηριότητες ( ξένες γλώσσες , αθλητισμός κλπ) δήλωσε πως είναι αδύνατο να συμβαδίσουν με τη φοίτηση στο τμήμα μας! Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ΔΑΠ (η οποία προσποιείται ότι “καίγεται” για θέματα σχολής) έλαμψε δια της απουσίας της στις συγκεκριμένες ενέργειες. Η συγκεκριμένη παράταξη επιμένει ότι για όλα τα προβλήματα σχολής φταίνε δήθεν οι καταλήψεις προσβάλλοντας ουσιαστικά τους φοιτητές που προσπαθούν και δε καταφέρνουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της σχολής. Είναι τουλάχιστον προκλητικό εκ μέρους της να συναινεί στην εντατικοποίηση την στιγμή που μέχρι και ο κ. Πασχάλης αναγνωρίζει ότι ο φόρτος είναι υπερβολικός.
Θεωρούμε λοιπόν απαραίτητο να παραστούμε μαζικά στη Γενική Συνέλευση Τμήματος τη Δευτέρα 15/3 και να διεκδικήσουμε εκλογίκευση του φόρτου εργασιών. Συγκεκριμένα να απαιτήσουμε να μην υπάρχουν υποχρεωτικές πρόοδοι, δηλαδή πρόοδοι που κοστίζουν βαθμούς σε όσους αποτύχουν. Οι πρόοδοι να προσμετρώνται μόνο σε περίπτωση που βελτιώνουν το βαθμό του φοιτητή, ή να έχουν τη μορφή εναλλακτικής εξέτασης , δηλαδή αν κάποιος εξεταστεί επιτυχώς στις προόδους να μη δίνει τελική εξέταση. Επίσης να διασφαλίσουμε ότι κανένας καθηγητής δε θα εφαρμόσει αλυσίδες μαθημάτων, απαγορεύοντας σε φοιτητές να παρακολουθήσουν ένα μάθημα επειδή δεν έχουν περάσει προηγούμενα. Τέλος να υπάρχει μεγαλύτερη προθεσμία παράδοσης όλων των εργασιών και σε κανένα μάθημα να μην υπάρχει βάση σε όλες τις εργασίες.
Επίσης σημαντική θεωρούμε και την πολιτική τοποθέτηση του Συλλόγου μας πάνω στις φήμες ή μη που υπάρχουν όλο το τελευταίο διάστημα που θέλουν την σχολή μας να αξιολογείται από εξωτερικούς αξιολογητές στα πρότυπα του ψηφισμένου νόμου του 2005 και στις προσταγές της Α.Διαμαντοπούλου. Η εξωτερική αξιολόγηση για εμάς σημαίνει (όπως έδειξε και το αντίστοιχο πόρισμα του 2009 για τις 40 αξιολογημένες τότε σχολές) κατηγοριοποίηση και ιεράρχηση βάσει των κριτηρίων της αγοράς και του Νόμου πλαίσιο (δεν είναι τυχαίο ότι στο περσινό πόρισμα για κάποια τμήματα του ΤΕΙ που είχε γίνει υπήρχε αντίστοιχη σημείωση που έλεγε ότι «δεν εφαρμόζουν τον νόμο», «οι φοιτητές κάνουν συχνά συνελεύσεις» κλπ). ΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ!


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:


  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ.
  • ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.
  • ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με αύξηση των αποδοχών. 1400 ευρώ κατώτατος μισθός. 7ωρο 5ημερο 35ωρο.
  • Όχι στο νέο προϋπολογισμό λιτότητας και φορομπηξίας, που σχεδιάζεται από κυβέρνηση-ΕΕ-Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Μείωση της δυσβάσταχτης φορολογίας που πάνε ΠΑΣΟΚ και ΕΕ να επιβάλλουν στους εργαζόμενους. Καμιά αύξηση των φορολογικών συντελεστών σε εργαζόμενους και νεολαία.
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για τους εργαζομένους στα προγράμματα stage, κατάργηση των stage στο δημόσιο ΚΑΙ τον ιδιωτικό τομέα, στο πλαίσιο της ευρύτερης πάλης ενάντια στην ελαστική εργασία και την ανεργία.
  • Απαγόρευση των απολύσεων, όχι στην περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων με πρόσχημα την κρίση.
  • Άμεση και απευθείας πρόσληψη των καθαριστριών και του προσωπικού του Τμήματος με μόνιμη και σταθερή δουλειά και 1.400 ευρώ βασικό μισθό.
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ! Έξω οι δυνάμεις καταστολής από το άσυλο! Καμιά εφαρμογή της διάταξης Διαμαντοπούλου για το άσυλο Διεύρυνσή του σε εργασιακούς χώρους και σχολεία. Όχι στην ποινικοποίηση των συλλογικών αγώνων και των μαχητικών πρακτικών του φοιτητικού κινήματος.
  • Άμεσος αφοπλισμός της αστυνομίας. Να διαλυθούν τώρα ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ. Έξω οι σύγχρονες «δυνάμεις κατοχής» από το κέντρο της Αθήνας.
  • Άμεση κατάργηση των τρομονόμων που έχουν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στις κατευθύνσεις της ΕΕ.
  • Ανατροπή του νόμου-πλαίσιο, καμία εφαρμογή διάταξής του, να αποσυρθεί ο εσωτερικός κανονισμός. Καμία σκέψη για αξιολόγηση σε κανένα τμήμα.
  • Καμία άδεια σε κολέγιο-ΚΕΣ, να παρθούν πίσω όσες δόθηκαν. Να σταματήσει κάθε διαδικασία νομιμοποίησης και ισοτίμησής τους. Όχι στην ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας 36/05.
  • >Κατάργηση των ΚΕΣ και κάθε μορφής ιδιωτικής μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Καμία σκέψη για αναθεώρηση του άρ.16 ή παράκαμψής του.
  • Ενιαία Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση Δημόσια και Δωρεάν για όλους – χωρίς διαχωρισμούς σε ΑΕΙ-ΤΕΙ-ΙΕΚ-ΚΕΣ. Ελεύθερη πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλους χωρίς ταξικούς οικονομικούς, εξεταστικούς φραγμούς.
  • Ένα ενιαίο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο με όλα τα εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα σε αυτό. Ενάντια στην απαξίωση των πτυχίων έναντι του Ενιαίου Πλαισίου Προσόντων.
  • Κατάργηση της βάσης του 10. Ενιαίο 12χρονο σχολείο με κατάργηση των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ. Ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και στην έρευνα, χωρίς ταξικούς, οικονομικούς και εξεταστικούς φραγμούς.
  • Να καταργηθούν όλοι οι ψηφισμένοι νόμοι για ΙΔΒΕ, ΔΟΑΤΑΠ, αξιολόγηση, έρευνα και μεταπτυχιακά.
  • Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ΚΕΧΑΕ (Κοινός Ευρωπαϊκός Χώρος Ανώτατης Εκπαίδευσης). Να μην εφαρμοστούν οι αποφάσεις Μπολόνια, Πράγας, Βερολίνου. Ανυπακοή στις κατευθύνσεις και οδηγίες της ΕΕ για την εκπαίδευση.
  • Ενάντια στην εντατικοποίηση των σπουδών και την πειθάρχηση των φοιτητών. Όχι στα μαζικά κοψίματα!
  • ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟΣ.
  • Καμία σκέψη για μαθήματα-αλυσίδες και προαπαιτούμενα.
  • Απαιτουμε την κατοχυρωση της παιδαγωγικης επαρκειας στο πτυχίο της σχολης. Καμια σκεψη για περαιτέρω διαδικασίες πιστοποίησης της εν λόγω δεξιότητας.
  • Καμια εξωτερικη αξιολογηση στο τμημα μας. ο δουρειοσ ιπποσ είναι ο βουρδουλασ της υποχρηματοδοτησησ, της αναδιαρθρωσησ και του νομου πλαισιο. οι εξωτερικοι αξιολογητεσ είναι ανεπιθυμητοι!
  • Αύξηση των κρατικών δαπανών για την παιδεία με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες. Δωρεάν σίτιση-στέγαση-συγκοινωνίες-συγγράμματα-σημειώσεις για όλους. Πλήρης οικονομική κάλυψη των αναγκών των φοιτητών.
  • Μέλη ΔΕΠ πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Όχι στην επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων.
  • Κατάργηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους μετανάστες.
  • ΟΧΙ στα αντιασφαλιστικά μέτρα. ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
  • ΟΧΙ στην στράτευση στα 18. Καμία εμπλοκή σε αποστολές εκτός συνόρων καμία αγορά όπλων. Πολιτικά δικαιώματα και ελεύθερη συνδικαλιστική δράση των στρατευμένων.
  • Πλήρη δικαιώματα στους μετανάστες-πολιτικά, κοινωνικά, εργασιακά, θρησκευτικά- Άσυλο σε όποιον το ζητήσει. Να καταργηθεί το Σύμφωνο Μετανάστευσης της ΕΕ.


ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:


  • ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/3.
  • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11/3 ΜΕ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:00 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
  • ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/3 ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΦΟΡΤΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ, ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ. ΩΡΑ 11:00.
  • ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17/3 ΚΑΙ ΩΡΑ 13:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου