20/4/10

Η νεολαία με τους εργαζομένους παλεύει ενάντια στο νέο κοινωνικό Μεσαίωνα που μας σπρώχνουν κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ!

Τη Δευτέρα 19 Απρίλη καταφτάνουν στην Αθήνα κλιμάκια της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας καθώς και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), προκειμένου με την “εμπειρία” και την “τεχνογνωσία” τους να αναλάβουν μαζί με τους αρμόδιους υπουργούς τα ηνία της επίθεσης και της ληστείας απέναντι στους εργαζομένους, τη νεολαία και το λαό. Σα να μην έφτανε το ασύλληπτο χρέος και οι τόκοι που καλείται ο ελληνικός λαός να πληρώνει για πολλά χρόνια ακόμα στους διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους (τράπεζες, επενδυτικές, “παράγοντες των αγορών”, κερδοσκοπικά κεφάλαια), σα να μην έφταναν και τα μέτρα κατάργησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο τομέα και το Σύμφωνο Σταθερότητας, βρίσκεται σε εξέλιξη επίθεση σε όλα τα μέτωπα: μισθοί, συντάξεις, ελαστική εργασία, φορολογία, απολύσεις κ.ο.κ. Ενδεικτικά ορισμένα από τα μέτρα που απαιτεί το ΔΝΤ για την “ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας” (με λιτότητα ...δεκαετίας όπως αναγγέλθηκε):

-κι άλλες μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο τομέα (μπορεί να φτάσουν και τις 200.000!)
-περαιτέρω περικοπές σε κοινωνικές παροχές του κράτους
-άμεση αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος με αύξηση των ορίων ηλικίας και μείωση των συντάξεων
-μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα
-απελευθέρωση των απολύσεων
-κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας
-αύξηση των μορφών ελαστικής εργασίας


και άλλα πολλά. Είναι τόσο επιτυχημένες οι νεοφιλελεύθερες “οικονομικές συνταγές” του ΔΝΤ που σε όσες χώρες έχει εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια έχει φέρει ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση (π.χ. Αργεντινή, Λετονία, Ουγγαρία). Βέβαια αυτή η πολιτική δεν είναι κάτι καινούργιο για τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αποτελεί όμως την πιο βάρβαρη εκδοχή των τελευταίων δεκαετιών.

Στην ουσία οι έλληνες εργαζόμενοι και η ελληνική κοινωνία αποτελούν ένα πειραματόζωο για το σύστημα διεθνώς, προκειμένου να βρει τρόπους υπέρβασης της κρίσης ρίχνοντας τα βάρη για άλλη μια φορά στα “κορόιδα” και διατηρώντας την κερδοφορία του κεφαλαίου. Και δεν είναι τυχαία η επιλογή: στην Ελλάδα έχουν σημειωθεί ισχυρές εργατικές αντιστάσεις, μαχητικά φοιτητικά κινήματα, ενώ είναι πρόσφατη και η ανάμνηση του Δεκέμβρη του 2008, της πρώτης εξέγερσης στο έδαφος της κρίσης. Γι'αυτό το λόγο πολλά μάτια είναι στραμμένα προς τα εδώ και πολλά θα κριθούν και πανευρωπαϊκά από την έκβαση της μάχης στην Ελλάδα.
Απαιτείται τώρα απαντήση από το κίνημα των εργαζομένων και της νεολαίας προκειμένου να ανατραπεί η επίθεση, να πάρουν πίσω τα μέτρα και το Σύμφωνο Σταθερότητας, να φύγουν το ΔΝΤ και οι τεχνοκράτες της ΕΕ, να κηρυχτεί στάση πληρωμών και άρνησης πληρωμής του χρέους. Ενα κίνημα το οποίο ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη με πολύ σημαντικές παρακαταθήκες (απεργία 11 Μάρτη) αλλά που πρέπει να κλιμακωθεί αποφασιστικά. Σε σύγκρουση με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που αποτελεί συνδιοργανωτή και όχι απλά εκτελεστή εντολών, με τη συναίνεση που προσφέρουν ΝΔ και ΛΑΟΣ, με την παραπληροφόρηση και την ιδεολογική τρομοκρατία των ΜΜΕ, σε ρήξη με την ΕΕ και τους διεθνείς καπιταλιστικούς οργανισμούς τύπου ΔΝΤ.

Σε αυτή την κατεύθυνση σημαντικότατο κόμβο αποτελεί η απεργία στις 21 και 22 Απρίλη. Το φοιτητικό κίνημα πρέπει να προχωρήσει με Γενικές Συνελεύσεις και κατάληψη των σχολών, όχι απλά σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους εργαζομένους και τις οικογένειές μας, αλλά ως οργανικό κομμάτι του κινήματος, από τη σκοπιά της εργασιακής μας προοπτικής (και του εργασιακού παρόντος για αρκετούς φοιτητές). Εκτός των άλλων, η αναζωπύρωση του εκπαιδευτικού μετώπου από τη κυβέρνηση και την Υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου (βλ. νομιμοποίηση ΚΕΣ, νέο πολυνομοσχέδιο για παιδεία, εθνικό πλαίσιο προσόντων) αποτελεί έναν ακόμα λόγο για να ξαναμπεί σε αγωνιστική τροχιά το φοιτητικό και ευρύτερα το νεολαιίστικο κίνημα. Πλάι σε ένα μαχητικό εργατικό κίνημα, που θα στηρίζεται σε μια αγωνιστική ταξική ενότητα και όχι σε κομματικοκεντρικούς διαχωρισμούς, σε ρήξη με τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Σ'αυτή την προσπάθεια έχει προσφέρει πολλά μέχρι τώρα η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων, η οποία επιδιώκει την ενωτική έκφραση στο δρόμο του εργατικού κινήματος, και η οποία έχει καταφέρει να συσπειρώσει πανελλαδικά σημαντικές δυνάμεις και ζωντανά σωματεία σε έναν αγωνιστικό σχεδιασμό.



ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20/4 ΚΑΙ ΩΡΑ 13:00 (αμφιθέατρο)!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου