20/4/10

ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Σ.Φ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗN ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 20/4/2010

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την Παρασκευή 5/3, την ημέρα που ποτάμια εργαζομένων απεργούσαν και περικύκλωναν το χώρο της Βουλής, ψήφισε τα πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα που έχει ψηφίσει κυβέρνηση μετά τη μεταπολίτευση και προκηρύσσει αλλά 30 σκληρά νομοσχέδια μέχρι το τέλος του χρόνου. Το «Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης» παίρνει σάρκα και οστά σε κάθε τομέα της κοινωνίας, στην εργασία, στη παιδεία, στην ασφάλιση, στην υγεία, προβλέποντας ριζικές αναδιαρθρώσεις και αντιδραστικές τομές σε κάθε έναν από αυτούς τους τομείς. Και σα να μην έφτανε αυτό, οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ και της ΕΕ καταφθάνουν στην Αθήνα προκειμένου να προσφέρουν την “τεχνογνωσία” τους και να συνδιαμορφώσουν τα νέα αντεργατικά νομοσχέδια που θέλει να περάσει “έκτακτα” η κυβέρνηση. Σ'αυτά προβλέπονται: μειώσεις μισθών και επιδομάτων ΚΑΙ στον ιδιωτικό τομέα, απελευθέρωση των απολύσεων (κοινώς... νόμος είναι το δίκιο του αφεντικού!), περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, κι άλλες αλλαγές στο ασφαλιστικό (αύξηση ορίων ηλικίας, μείωση συντάξεων), κι άλλες απολύσεις στο δημόσιο τομέα και περικοπές κοινωνικών δαπανών, και η λίστα δεν έχει τέλος.




ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ! Ο “ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ” ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΕ-ΔΝΤ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!


Όλο το προηγούμενο διάστημα προσπαθήθηκε εντέχνως να στηθεί ένα κλίμα συναίνεσης προκειμένου να κάτσουμε και να δεχτούμε το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Ακούγαμε για κάποιους αόρατους “κερδοσκόπους” και κάποιες παντοδύναμες “αγορές”, μαζί με ορολογίες (spread, hedge funds, CDS κλπ) που δεν τις πολυκαταλαβαίνει ο κόσμος, προκειμένου να συσκοτιστεί η ουσία. Όλα αυτά υπάρχουν και πράγματι λεηλατούν τους λαούς, όμως δεν μας είπαν οτι είναι η πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ, των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αυτή που έχει αφήσει ανεξέλεγκτους τους κερδοσκόπους και που έχει επιβάλει τη χούντα της αγοράς. Δεν μας είπαν οτι το δημοσιονομικό έλλειμμα και το χρέος στην πραγματικότητα διογκώθηκαν λόγω της βοήθειας των 28 δισ. στις τράπεζες πέρυσι (πάλι με τα λεφτά των φορολογούμενων) και των τεράστιων φοροδιαφυγών από τις μεγάλες επιχειρήσεις. Άρα γενικά “λεφτά υπάρχουν”, το θέμα είναι οτι γίνεται η πολιτική-ταξική επιλογή να τα πάρουν από τα “κορόιδα”, δηλαδή όλους εμάς. Λεφτά υπάρχουν επίσης και πάνε στους υπέρογκους εξοπλισμούς, στην τεράστια εκκλησιαστική περιουσία, στις επιδοτήσεις για τις επιχειρήσεις και αλλού. Και φυσικά αυτή η πολιτική δεν είναι καινούργια για το ΠΑΣΟΚ, που μαζί με τη ΝΔ τα τελευταία χρόνια έχουν επιχειρήσει να ακυρώσουν ένα σωρό κεκτημένα, έχουν προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις, χτύπημα του ασφαλιστικού, φορομπηξία κ.ο.κ. Έτσι κι αλλιώς και πριν την υποτιθέμενη “κατάσταση εκτάκτης ανάγκης” το ΠΑΣΟΚ είχε προωθήσει τις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων και είχε καταργήσει τα stage στο δημόσιο μόνο για να τα αναβαθμίσει στον ιδιωτικό τομέα.

Ήδη όμως έχει αρχίσει τη θέση της σαστιμάρας να παίρνει η οργή ανάμεσα στους εργαζομένους και τη νεολαία, και αυτό φάνηκε στις μεγάλες διαδηλώσεις της 11ης Μαρτίου, τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων. Καμία αυταπάτη για “εθνική ενότητα” και “θυσίες που πρέπει όλοι να κάνουμε για να σωθεί η πατρίδα”, τώρα είναι η ώρα να βγούμε στους δρόμους και να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν! Η νεολαία και ειδικά το φοιτητικό κίνημα (με τις αγωνιστικές μαχητικές παραδόσεις των τελευταίων ετών) οφείλει να κατέβει στον αγώνα όχι απλά αλληλέγγυο με τους εργαζομένους, αλλά και σαν η “γενιά των 700 ευρώ” που κινδυνεύει πριν καν βγει στην αγορά εργασίας να έχει γίνει “γενιά των 500 ευρώ”! Στο πλευρό του ανεξάρτητου συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων των εργαζομένων, κόντρα στον υποταγμένο κυβερνητικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που ο μόνος λόγος που κηρύττουν κάποιες απεργίες είναι η πίεση που νιώθουν από τη βάση τους.


ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Σειρά έχει η περαιτέρω αναδιάρθρωση, στα πλαίσια του “Προγράμματος Σταθερότητας”, στην παιδεία. Ξεκίνησε με την τελική αναγνώριση των ιδιωτικών κολλεγίων και τη «συμμόρφωση προς την ευρωπαϊκή νομιμότητα», την εφαρμογή των 8 βαθμίδων αξιολόγησης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με την οποία όλα τα ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΚΕΣ, ΙΕΚ κλπ θα αξιολογούνται σε βαθμίδες από 1 έως 8 ξεχωρίζοντας έτσι ποια είναι τα «καλά» πτυχία και οι «καλοί» απόφοιτοι. Αυτό έρχεται σε συνδυασμό με την εφαρμογή του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων και του ατομικού φακέλου που θα έχει ο καθένας από εμάς, τον οποίο θα πρέπει να εμπλουτίζει συνεχώς με «γνώσεις» (Πτυχία), δεξιότητες (ξένες γλώσσες) και ικανότητες (σεμινάρια κλπ) για το υπόλοιπο του εργασιακού του βίου, να μπαίνει σε ένα παιχνίδι σκληρού ανταγωνισμού για την απόκτηση μιας θέσης εργασίας και να μην υπάρχει καμία δυνατότητα συλλογικής διεκδίκησης, παρά μόνο ο ατομικός δρόμος.
Το κερασάκι στην τούρτα είναι το νέο πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει το Υπ. Παιδείας και κατέθεσε την Τρίτη 13/4 η Διαμαντοπούλου και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: Τελική αναγνώριση των ΚΕΣ, Εξωτερική Αξιολόγηση, Ανταποδοτική έρευνα μέσω χρηματοδότησης ιδιωτών και επιχειρήσεων, Πλήρης κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων (Λόγω «αυξημένου κόστους», θα διανέμονται μόνο ηλεκτρονικά(!)). Αντί λοιπόν για 45 συγγράμματα στη σχολή μας θα παίρνουμε 45 e-mail.
Τα χειρότερα όμως αφορούν το εργασιακό μέλλον ενός κομματιού των αποφοίτων της σχολής μας καθώς και όλων των καθηγητικών σχολών, αφού το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει ριζικές αλλαγές στους εκπαιδευτικούς: Κατ’ αρχάς το πτυχίο της σχολής δε θα επαρκεί πλέον για να διοριστεί κάποιος σε σχολείο (ή μάλλον για να δώσει εξετάσεις στον ΑΣΕΠ μήπως και είναι από τους λίγους που θα διοριστούν) αλλά θα απαιτείται ένα επιπλέον πιστοποιητικό «Παιδαγωγικής Επάρκειας», το οποίο θα δίνεται είτε μέσω «ειδικού προγράμματος σπουδών», είτε μέσω μεταπτυχιακού. Αν λοιπόν καταφέρει κάποιος να αποκτήσει αυτό το πιστοποιητικό και να είναι και από τους λίγους επιτυχόντες στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ και πάλι δε θα έχει μόνιμη δουλειά, αφού θα χρειαστεί να περάσει 2 χρόνια ως «δόκιμος» εκπαιδευτικός, κατά τα οποία θα βρίσκεται υπό στενή επιτήρηση και αξιολόγηση από κάποιον «Μέντορα» και μόνο μετά από επιτυχία στην αξιολόγηση μπορεί να μονιμοποιηθεί. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού (και συνολικά η αξιολόγηση του σχολείου) θα γίνεται με βάση την επιτυχία των μαθητών, την «ατομική – κοινωνική τους ανάπτυξη»(;;;), και την εφαρμογή του προγράμματος χωρίς απώλεια διδακτικών ορών. Με άλλα λόγια αν οι μαθητές δεν γράψουν καλά στις εξετάσεις, δεν αναπτυχθούν «ατομικά-κοινωνικά»(ποιος ξέρει τι θα σημάνει αυτό όταν διασαφηνιστεί) ή αν οι μαθητές και οι καθηγητές κάνουν το «λάθος» να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους με καταλήψεις και απεργίες και χαθούν έτσι διδακτικές ώρες, κινδυνεύουν να απολυθούν οι «δόκιμοι» και να τους αφαιρεθεί η εκπαιδευτική επάρκεια!
Και όλα αυτά αφού το “Πρόγραμμα Σταθερότητας” έχει ήδη φέρει περικοπές στους μισθούς των εκπαιδευτικών (συνολικά χάνουν 1 μισθό το χρόνο), μείωση των προσλήψεων κατά 50% και η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα μαύρο μέλλον για την ασφάλιση και τη συνταξιοδότηση.

ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ

Όρος και προϋπόθεση για την επιβολή και την εμπέδωση της επίθεσης σε εργασία και παιδεία αποτελεί το τσάκισμα των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών. Οι τρομονόμοι, οι κουκουλονόμοι, η αστυνομοκρατία και η «προληπτική καταστολή» που έχει μετατρέψει το κέντρο της Αθήνας και ολόκληρες περιοχές σε «άβατο» για τους πολίτες, πάνε χέρι-χέρι με την εργοδοτική τρομοκρατία και αποτελούν προσπάθεια καταστολής και εξόντωσης των κοινωνικών αγώνων, κάθε αγωνιστικής διάθεσης, κάθε αγωνιζόμενης φωνής αντίστασης. Γι’ αυτό και επιτίθενται με τόσο μένος στο πανεπιστημιακό άσυλο. Μετά τις πολλές καταπατήσεις του ασύλου τον περσινό Δεκέμβρη, δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν στο ΑΠΘ και στην Πολυτεχνειούπολη του ΕΜΠ, σε μία πρωτοφανή επίδειξη δύναμης στέλνοντας ξεκάθαρα το μήνυμά τους: δεν θέλουν ένα άσυλο καταφύγιο των κοινωνικών αγώνων και των συλλογικών διεκδικήσεων γιατί δεν τους συμφέρει.. Προασπίζονται το άσυλο της στενής “ακαδημαϊκής λειτουργίας”, των επιχειρήσεων και των εργολαβιών. Η υπ. Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου αποδείχθηκε «βασιλικότερη του βασιλέως» στην εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου-πλαίσιο της Γιαννάκου, αφού με επιστολή της κάλεσε τους πρυτάνεις να ορίσουν επακριβώς τους χώρους ασύλου. Στην ουσία χτυπάνε το άσυλο, όχι γιατί είναι «άντρο τρομοκρατών και εγκληματιών», αλλά γιατί το βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους σαν εφαλτήριο αγώνων και κινημάτων. Επιτίθενται στο χώρο που φιλοξένησε τις πιο ριζοσπαστικές και μαχητικές διαδικασίες, τόσο για το φοιτητικό, όσο και ευρύτερα για το λαϊκό κίνημα. Η υπεράσπιση του ασύλου λοιπόν αποτελεί μάχη για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων της κοινωνίας συνολικά.
Στο στόχαστρο μπαίνει επίσης, εμμέσως πλην σαφώς, και το δικαίωμα στην απεργία και τη διαδήλωση, όπως φαίνεται από την περίπτωση του Μάριου Ζ., ο οποίος παραμένει φυλακισμένος για πάνω από ένα μήνα μετά τη σκευωρία που στήθηκε από τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, οι οποίοι του “φόρτωσαν” μια τσάντα με μπουκάλια για μολότοφ και πέτρες (στην πραγματικότητα είχε μέσα σαμπουάν και πετσέτες αφού εργάζεται σαν δάσκαλος κολύμβησης!).

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ!

Μπροστά σε αυτή τη ριζική ανατροπή του σήμερα και του αύριο μας, απαιτείται η στράτευση όλων μας γύρω από τα αυτονόητα δικαιώματά μας, η στράτευση μας γύρω από τους ανυποχώρητους αγώνες διαρκείας μέχρι τη νίκη. Απέναντι στο γενικευμένο καθεστώς ανασφάλειας και λιτότητας που βιώνουμε, ο αγώνας πρέπει να είναι ενιαίος, πανεκπαιδευτικός και πανεργατικός, διαρκής και ανυποχώρητος. Η επίθεση στην εργασία και την παιδεία είναι ενιαία και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί. Σήμερα είναι η ώρα που το εργατικό κίνημα και η νεολαία πρέπει να βροντοφωνάξουν: ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!! Δεν πάει άλλο με την περαιτέρω εκμετάλλευση και τον εργασιακό μεσαίωνα που προωθούν. Απέναντι σε κάθε ψευδαίσθηση ατομικής επίλυσης, κοινωνικών διαλόγων ή ακόμα και απλής διαμαρτυρίας, η πραγματικότητα του αγώνα είναι αυτή που μας έχει δείξει το δρόμο. Πρέπει μέσα από γενικές συνελεύσεις και καταλήψεις να βγούμε στο δρόμο του αγώνα, με το συντονιστικό των γενικών συνελεύσεων να καλεί σε κλιμάκωση. Επόμενος σταθμός είναι η 48ωρη απεργία στις 21-22/4. Να επιχειρήσουμε ενιαίο συντονισμό φοιτητικών συλλόγων και πρωτοβάθμιων σωματείων για τη μετωπική σύγκρουση με το “μαύρο μέτωπο” ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ-ΔΝΤ, για τα σύγχρονα δικαιώματά μας σε παιδεία, εργασία και δημοκρατία.


ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Όσον αφορά τα ζητήματα σχολής, απαιτούμε στη βάση και των τελευταίων διεκδικήσεων του Συλλόγου να μην υπάρχουν υποχρεωτικές πρόοδοι, δηλαδή πρόοδοι που κοστίζουν βαθμούς σε όσους αποτύχουν. Οι πρόοδοι να προσμετρώνται μόνο σε περίπτωση που βελτιώνουν το βαθμό του φοιτητή, ή να έχουν τη μορφή εναλλακτικής εξέτασης , δηλαδή αν κάποιος εξεταστεί επιτυχώς στις προόδους να μη δίνει τελική εξέταση. Επίσης να διασφαλίσουμε ότι κανένας καθηγητής δε θα εφαρμόσει αλυσίδες μαθημάτων, απαγορεύοντας σε φοιτητές να παρακολουθήσουν ένα μάθημα επειδή δεν έχουν περάσει προηγούμενα. Τέλος να υπάρχει μεγαλύτερη προθεσμία παράδοσης όλων των εργασιών και σε κανένα μάθημα να μην υπάρχει βάση σε όλες τις εργασίες.

Επίσης σημαντική θεωρούμε και την πολιτική τοποθέτηση του Συλλόγου μας πάνω στις φήμες ή μη που υπάρχουν όλο το τελευταίο διάστημα που θέλουν την σχολή μας να αξιολογείται από εξωτερικούς αξιολογητές στα πρότυπα του ψηφισμένου νόμου του 2005 και στις προσταγές της Α.Διαμαντοπούλου. Η εξωτερική αξιολόγηση για εμάς σημαίνει (όπως έδειξε και το αντίστοιχο πόρισμα του 2009 για τις 40 αξιολογημένες τότε σχολές) κατηγοριοποίηση και ιεράρχηση βάσει των κριτηρίων της αγοράς και του Νόμου-πλαίσιο (δεν είναι τυχαίο ότι στο περσινό πόρισμα για κάποια τμήματα του ΤΕΙ που είχε γίνει υπήρχε αντίστοιχη σημείωση που έλεγε ότι «δεν εφαρμόζουν τον νόμο», «οι φοιτητές κάνουν συχνά συνελεύσεις» κλπ). ΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ!


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ. ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΜΜΕ.
  • ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ - ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ “ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ” ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
  • ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ.
  • ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΕΕ ΚΑΙ ΔΝΤ.
  • ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ.
  • μέτρα. ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
  • Απαγόρευση των απολύσεων, όχι στην περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων με πρόσχημα την κρίση.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. 1400 ευρώ βασικός μισθός. 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο.
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για τους εργαζομένους στα προγράμματα stage, κατάργηση των stage στο δημόσιο ΚΑΙ τον ιδιωτικό τομέα, στο πλαίσιο της ευρύτερης πάλης ενάντια στην ελαστική εργασία και την ανεργία.
  • Καμία μείωση στις προσλήψεις εκπαιδευτικών. Μαζικές προσλήψεις σε σχολεία, κατάργηση του ΑΣΕΠ και κάθε εξεταστικού φραγμού.
  • Καμία σκέψη για «δόκιμους» εκπαιδευτικούς. Καμία αξιολόγηση σε σχολεία.
  • Ελεύθερος συνδικαλισμός σε χώρους δουλειάς, όχι στην εργοδοτική τρομοκρατία.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων του ΕΚΠΑ. Κατάργηση των συμβάσεων με τους εργολάβους-δουλεμπόρους για τον καθαρισμό του πανεπιστημίου.
  • Άμεση και απευθείας πρόσληψη των καθαριστριών και του προσωπικού με μόνιμη και σταθερή δουλειά και 1400 ευρώ βασικό μισθό.
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ! Έξω οι δυνάμεις αστυνομίας από το άσυλο-διεύρυνσή του σε εργασιακούς χώρους και σχολεία. Όχι στην ποινικοποίηση των συλλογικών αγώνων και των μαχητικών πρακτικών του φοιτητικού κινήματος.
  • Καμιά καταστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών νεολαίας και εργαζομένων. Όχι στον περιορισμό των διαδηλώσεων. Να κατεβούν οι χαφιεδοκάμερες από τους δρόμους. Άμεση κατάργηση των τρομονόμων που έχουν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στις κατευθύνσεις της Ε.Ε.
  • Να αποσυρθεί ο αυταρχικός-επιχειρηματικός νόμος πλαίσιο. Καμία εξωτερική αξιολόγηση σε καμία σχολή.
  • Οχι στην ιδιωτικη εκπαιδευση με οποιαδηποτε μορφη. άμεση κατάργηση του νομου για τα ΚΕΣ και ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ.
  • Όχι στο Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων.
  • Κατάργηση του αντιδραστικού νόμου για τα ΤΕΙ που ψηφίστηκε το καλοκαίρι.
  • Να καταργηθούν οι νόμοι των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για Αξιολόγηση, Συμπλήρωμα Διπλώματος, Διεθνές Πανεπιστήμιο, ΙΔΒΕ, ΔΟΑΤΑΠ. Καμία σύσταση εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας σε κανένα τμήμα ΑΕΙ-ΤΕΙ.
  • Να καταργηθεί ο νόμος για τα μεταπτυχιακά και την έρευνα. Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τα σχέδια για ΚΕΧΑΕ (Κοινός Ευρωπαϊκός Χώρος Ανώτατης Εκπαίδευσης). Να μην εφαρμοστούν οι αποφάσεις Μπολόνια, Πράγας, Βερολίνου.
  • Άμεσος αφοπλισμός της αστυνομίας. Να διαλυθούν τώρα ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ. Έξω οι σύγχρονες «δυνάμεις κατοχής» από το κέντρο της Αθήνας.
  • Ενιαίο 12χρονο σχολείο δημόσιο και δωρεάν για όλους, με κατάργηση των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ.
  • Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά. Άσυλο, στέγη και δικαιώματα σε μετανάστες και πρόσφυγες.
  • ΟΧΙ στην στράτευση στα 18. Καμία εμπλοκή σε αποστολές εκτός συνόρων – δραστική μείωση στις εξοπλιστικές δαπάνες. Πολιτικά δικαιώματα και ελεύθερη συνδικαλιστική δράση των στρατευμένων.
  • Ενιαία Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση, Δημόσια και Δωρεάν για όλους – χωρίς διαχωρισμούς σε ΑΕΙ-ΤΕΙ-ΙΕΚ-ΚΕΣ. Ελεύθερη πρόσβαση στην εκπαίδευση και στην έρευνα για όλους, χωρίς ταξικούς οικονομικούς, εξεταστικούς φραγμούς. Κάλυψη όλων των δαπανών αποκλειστικά από τον κρατικό προυπολογισμό για όλες τις φοιτητικές και κοινωνικές ανάγκες. Όχι στην υποταγή της εκπαίδευσης στους νόμους της αγοράς και τις ανάγκες των επιχειρήσεων. Ανθρώπινους ρυθμούς σπουδών.
  • Ένα ενιαίο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο σπουδών με κατοχυρωμένα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα σε αυτό, μοναδική προυπόθεση για πρόσβαση στην εργασία χωρίς πιστοποιήσεις και εξετάσεις. Όχι στην απαξίωση των πτυχίων που προωθείται από το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων.
  • Ενάντια στην εντατικοποίηση των σπουδών και την πειθάρχηση των φοιτητών. Όχι στα μαζικά κοψίματα!
  • ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟΣ.
  • AΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ, ΟΠΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ. ΤΟΣΟ ΑΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝΑ ΕΤΟΣ.
  • Καμία σκέψη για μαθήματα-αλυσίδες και προαπαιτούμενα.
  • Απαιτουμε την κατοχυρωση της παιδαγωγικης επαρκειας στο πτυχιο της σχολης καμια σκεψη για περαιτερω διαδικασιες πιστοποιησης της εν λογω δεξιοτητας.
  • Καμια εξωτερικη αξιολογηση στο τμημα μας. Η “αξιολογηση” αποτελει δουρειο ιππο που ΚΡΥΒΕΙ την υποχρηματοδοτηση, την εκπαιδευτικη αναδιαρθρωση και το νομο-πλαισιο. οι εξωτερικοι αξιολογητεσ είναι ανεπιθυμητοι!
  • Αύξηση των κρατικών δαπανών για την παιδεία με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες. Δωρεάν σίτιση-στέγαση-συγκοινωνίες-συγγράμματα-σημειώσεις για όλους. Πλήρης οικονομική κάλυψη των αναγκών των φοιτητών.
  • Mέλη ΔΕΠ πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Όχι στην επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων.



ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:

  • ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21/4 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 22/4.
  • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21/4 ΚΑΙ ΩΡΑ 12:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
  • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22/4 ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩN KAI KOINH ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ.
  • ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 26/4 ΚΑΙ ΩΡΑ 13:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου