13/10/10

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝ.ΑΡ.ΣΥ.Π-ΕΑΑΚ

Πίσω στους δρόμους…
να γράψουμε όσους η ιστορία μας έκλεψε τόμους!
Μετά από μήνες διαβάσματος, φροντιστηρίων και εξετάσεων καλώς όρισες στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών! Όπως έχεις αντιληφθεί και εσύ ζούμε στη δίνη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, για την οποία μόνο οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν φταίνε! Αντίθετα είναι η πολιτική των τελευταίων δεκαετιών που μας έφερε ως εδώ. Η πολιτική αυτή που για χάρη των επιχειρήσεων συρρικνώνει τους μισθούς και τα δικαιώματά μας, που σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ εξαπολύει συνέχεια νέες επιθέσεις σε νεολαία και εργαζόμενους, που πριν 2 χρόνια όπλισε το χέρι του ειδικού φρουρού και στο πρόσωπο του 15χρονου Αλέξη δολοφονούσε τα όνειρα μιας ολόκληρης γενιάς.
Ταυτόχρονα, η ίδια πολιτική που μας οδήγησε στην κρίση είναι η ίδια που χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση και τους συμμάχους της για το ξεπέρασμά της. Μέσα από μια ανελέητη επιδρομή σε δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών, η κοινωνική πλειοψηφία καλείται να φορτωθεί τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης με απολύσεις, μειώσεις μισθών και περικοπές επιδομάτων, αύξηση της φορολογίας και ακρίβεια.
Σε αυτό το φόντο, η Υπ. Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου την προηγούμενη εβδομάδα στους Δελφούς κήρυξε τον πόλεμο στην δημόσια και δωρεάν παιδεία! Πιστή στις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ θέλει να υποτάξει το πανεπιστήμιο στις ανάγκες της αγοράς και να το μετατρέψει σε πεδίο κερδοφορίας για το κεφάλαιο και τους επιχειρηματίες. Δωρεάν σίτιση, στέγαση, πάσο και συγγράμματα αποτελούν παρελθόν. Το πανεπιστήμιο του Μνημονίου συνοδεύεται από απαξιωμένα πτυχία, προγράμματα σπουδών και έρευνα για τις ανάγκες των επιχειρήσεων, διαγραφές φοιτητών, απόφοιτους χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα.
ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ.. ΘΑ ΜΑΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟΥΣ!
Κάθε νέος, φοιτητής και εργαζόμενος μπορεί και πρέπει να παλέψει για να μην περάσει αυτή η αντιλαϊκή επίθεση. Με οδηγό μας τους αγώνες του πρόσφατου παρελθόντος, από το φοιτητικό κίνημα του 2006-07(που μπλόκαρε τη συνταγματική αναθεώρηση), τον μεγαλειώδη Δεκέμβρη του 2008 έως τις μαζικές και μαχητικές απεργίες του Μάη και του Ιούνη πρέπει να πορευτούμε από εδώ και πέρα.
Με γενικές συνελεύσεις, καταλήψεις και διαδηλώσεις μπορούμε να νικήσουμε! Να μην τολμήσουν να κατεβάσουν το νομοσχέδιο έκτρωμα! Μαζί με τους εργαζόμενους και με μαχητικές διαδηλώσεις και απεργίες να συγκρουστούμε με τη χούντα ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ μέχρι να τα πάρουν όλα πίσω. Ο φετινός χειμώνας αναμένεται πολύ θερμός. Όπως δεν κάτσαμε με σταυρωμένα χέρια πριν 2 χρόνια, όταν η κυβέρνηση της ΝΔ δολοφόνησε το 15χρονο Γρηγορόπουλο, έτσι και τώρα δεν θα καθίσουμε να τους κοιτάμε ενώ αυτοί δολοφονούνε το παρόν και το μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς.
Δεν θα γίνουμε η γενιά που θα ζήσει χειρότερα από τους γονείς της! Δεν θα πειθαρχήσουμε…

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος που να οδηγεί
στην υπεράσπιση των αναγκών
εκτός από αυτόν του ανοίγεις περπατώντας…
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος που να οδηγεί σε νίκες,
εκτός από αυτόν του αγώνα!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου