11/11/10

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕ ΓΥΡΝΑ...

      Τη Πέμπτη 11/11 γίναμε μάρτυρες μια πρωτοφανούς εκφυλιστικής κατάστασης για το Σύλλογο μας. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με την αρωγή των παρατάξεων ΠΚΣ-ΜΑΣ και ΦΑΚ όχι μόνο δεν αλλάξανε την ημερομηνία διεξαγωγής της Συνέλευσης δεδομένου του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στο οποίο καλούσαν 12 Φοιτητικοί Σύλλογοι στην Αθήνα καθώς και συνελεύσεις μελών ΔΕΠ από πολλές σχολές ενάντια στις στοχεύσεις κυβέρνησης και Μνημονίου για την εκπαίδευση αλλά επιπρόσθετα συνέβαλε καθοριστικά στο να διαλυθεί η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου! Θυμίζουμε ότι ήταν μια συνέλευση που είχε καθοριστεί από το πλαίσιο τους που είχε πλειοψηφήσει στη τελευταία Γενική Συνέλευση του Συλλόγου πριν δύο εβδομάδες. Δείχνοντας το πόσο ενδιαφέρονται και ενισχύουν τις πραγματικές διαδικασίες του Συλλόγου μας, απαξίωναν την προσέλευση του κόσμου, απαιτούσαν να μην ξεκινήσει η διαδικασία της Συνέλευσης (παρά τις εγκλήσεις που δέχθηκαν και από ανένταχτους φοιτητές) και τελικά αποχώρησαν και οι ελάχιστοι «παράγοντες» τους που «έκαναν την τιμή» στο Σύλλογο να βρεθούν σε μια διαδικασία που οι ίδιοι (όπως αποδείχθηκε, προσχηματικά) καλέσανε. Άμοιρες ευθυνών φυσικά δεν είναι και οι παρατάξεις ΠΚΣ-ΜΑΣ και ΦΑΚ. Από τη μία μεριά οι δυνάμεις του ΜΑΣ αποχωρήσαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά από τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου καλώντας τους φοιτητές στις κομματικές τους συγκεντρώσεις και παράλληλα μη δίνοντας τη δυνατότητα συλλογικής απόφασης όχι από τη μεριά των παρατάξεων (οι οποίες έτσι και αλλιώς μπορούν να καλούν όπου θέλουν) αλλά από τη μεριά των ίδιων των φοιτητών του Συλλόγου μας. Η στάση τους αυτή δεν συνάδει στην αγωνιστική και μαζική περιχαράκωση της λογικής της ΔΑΠ (απαξίωσης και απομαζικοποίησης των Γενικών Συνελεύσεων) αλλά τουναντίον την σιγοντάρει και τις δίνει το δικαίωμα να μιλά εξ ονόματος των φοιτητών, χωρίς αυτούς (μέσα από τα ΔΣ, το «Πρόεδρο» της σχολής κλπ). Από την άλλη η άοσμη και άχρωμη παρουσία της ΦΑΚ όχι μόνο δεν αποσιωπεί τις δικές της ευθύνες αλλά μάλλον την γυρίζει σε παλιότερες εποχές που και αυτή το μόνο όργανο λήψης αποφάσεων που τόνιζε ήταν το Διοικητικό Συμβούλιου.

      Εμείς (η ΑΝεξάρτητη ΑΡιστερή ΣΥσπείρωση Πληροφορικής), ως σχήμα παρότι την ίδια ώρα διεξαγωγής της συνέλευσης λάμβανε χώρα το μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο των 12 Φοιτητικών Συλλόγων στο κέντρο της Αθήνας όχι μόνο μείναμε για τη συνέλευση αλλά παράλληλα κάναμε μαζικό κάλεσμα στο κόσμο της σχολής να έρθει και να αποφασίσει ο ίδιος για το τι μέλλει γενέσθαι. Οι συντονισμένες προσπάθειες των κομματικών παρατάξεων της σχολής μας ώστε ο Σύλλογος μας να μην έχει μαχητική και αγωνιστική συμμετοχή στο τριήμερο εορτασμό του ιστορικού Πολυτεχνείου του ‘73, παρότι μπορούν να χαίρονται προσωρινά ότι κατάφεραν να αδρανοποιήσουν για αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή το Σύλλογο, δεν θα μείνουν αναπάντητες! Ο Φοιτητικός μας Σύλλογος τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να καθιερώσει την άμεση δημοκρατία και τη συλλογική απόφαση ως τρόπο λειτουργίας του. Έχει αφήσει στο περιθώριο λογικές ανάθεσης και αντιπροσώπευσης που δίνουν χώρο στις καθεστωτικές παρατάξεις να αλωνίζουν και να υλοποιούν τις δικές τους αποφάσεις. Στο ίδιο δρόμο θα βαδίσουμε και τώρα! Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να αποφασίζει για εμάς, χωρίς εμάς, να σαμποτάρει και να παραλύει τις δημοκρατικές διαδικασίες του Συλλόγου. Το ποτάμι της δημοκρατίας και του αγώνα των φοιτητών δεν στερεύει, θα γίνει χείμαρρος και θα πνίξει τα σχέδια όλων όσων θέλουν να υποταχθούμε στην απεχθέστατη πραγματικότητα που μας ετοιμάζουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ και ΔΝΤ. Μέλημα δικό μας θα είναι να προσπαθήσουμε άμεσα να γίνει Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας ώστε να απολογηθούν εκεί μέσα όλες οι παρατάξεις για την στάση τους αλλά φυσικά και για να πάρουν στα χέρια τους οι ίδιοι οι φοιτητές την κατάσταση. Ήδη στην Αθήνα την εβδομάδα που πέρασε υπήρχαν 12 καταλήψεις σε κεντρικές σχολές. Είναι υποχρέωση και του δικού μας συλλόγου να πιάσει το νήμα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που στιγμάτισαν τη δράση την νικηφόρα δράση του φοιτητικού κινήματος όλα τα προηγούμενα χρόνια.
      Η σύγχρονη κοινοβουλευτική χούντα της τρόικα, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των συμμάχων τους (που κάνουν ότι μπορούν για να βλάψουν όσους αγωνίζονται και διεκδικούν) αφήνει ένα μονάχα περιθώριο στη νεολαία. Τη μαζική, ενωτική και ανατρεπτική δράση για να κερδίσει όλα όσα της στερούν σε εκπαίδευση, εργασία και δημοκρατία. Εμείς ως ΑΝεξάρτητη ΑΡιστέρη ΣΥσπείρωση Πληροφορικής γνωρίζουμε ότι σε αυτή τη μάχη που έρχεται ή θα κερδίσουμε όλοι μαζί ή θα χάσει ο καθένας μόνος του. Γι’ αυτό ξέρουμε πολύ καλά ποιοι είναι οι εχθροί και ποιοι οι σύμμαχοι μας. Συμμάχους βρίσκουμε στο πρόσωπο των εκατοντάδων χιλιάδων φοιτητών που διαλέγουν το δρόμο του αγώνα και της ανυπακοής, στο σύνολο της νεολαίας και των εργαζομένων που βλέπουν το μέλλον τους να αποψιλώνεται από την κυρίαρχη πολιτική. Αυτοί, με τους αγώνες και τη δράση τους μας εμπνέουν και μας οδηγούν. Γι’ αυτό και μας αφήνουν ακλόνητους οι προσπάθειες της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πληροφορικής – μετά την «ηρωική» αποχώρηση της από τη Γενική Συνέλευση της Πέμπτης – τραμπουκισμού και εκφοβισμού των μελών του σχήματος μας. Καταγγέλλουμε την ειδεχθέστατη στάση τους με την αποχώρηση από τη Γ.Σ. και το κοκόρεμα για το κατόρθωμα τους που έφτασε ακόμα και στην άνανδρη και προκλητική επίθεση στα υλικά και στο χώρο του σχήματος μας. Η συνεχιστές της «ιδέας» του Καλαμπόκα, των μπράβων, του Βατοπεδίου και της δυσωδίας της Δεξιάς ούτε μας τρομάζουν, ούτε μας καταστέλλουν! Οι μαζικοί αγώνες του κινήματος ενάντια σε μια πολιτική που μόνο αυτοί υπερασπίζονται και δικαιώνουν (με αυτούς τους απροκάλυπτους τρόπους) θα τους ξεπεράσουν και θα τους στείλουν στο περιθώριο του φοιτητικού κινήματος όπως βρέθηκαν άλλωστε τόσες φορές, όταν το κίνημα προχώρησε ενωτικά και νικηφόρα. Το δρόμο τον έδειξε η Γαλλία και οι μαχητικές κινητοποιήσεις των φοιτητών στην Αγγλία. ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΤΟΝΩΣΕΙΣ!

  • ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΑΖΙΚΟ, ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/11 ….
  • ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 17/11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου