29/11/10

ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ... ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

Η παγκόσμια οικονομική κρίση που βιώνει ολόκληρος ο ανεπτυγμένος κόσμος σήμερα δεν είναι κεραυνός εν αιθρία ούτε αποτέλεσμα εγκληματικών “λαθών” ορισμένων κυβερνήσεων και μάνατζερ εταιρειών. Είναι η μαθηματικά βέβαιη κατάληξη της κατεύθυνσης που ακολουθούν οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ του Δυτικού Κόσμου τα τελευταία 30 χρόνια, των νεοφιλελεύθερων μονοδρόμων, της καταλήστευσης των εργαζομένων και ολόκληρων λαών, των ίδιων των αντιφάσεων του καπιταλιστικού συστήματος.

    Ειδικότερα στις χώρες της ΕΕ και της Ευρωζώνης, βλέπουμε τον έναν μετά τον άλλον τους λαούς της “περιφέρειας”, με αφορμή τη δημοσιονομική κρίση χρέους να οδηγούνται στο εκβιαστικό δίλημμα: μνημόνιο ή πτώχευση. Πρώτα η Ελλάδα, στη συνέχεια η Ιρλανδία, και τώρα η Πορτογαλία με την Ισπανία περιμένουν τη σειρά τους. Αφού η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών κρατών ξόδεψαν πακτωλό χρημάτων για να σώσουν τις τράπεζες με τα λεφτά των φορολογουμένων, αφού μείωσαν δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες τη φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων και των πλουσίων, τώρα διαπιστώνουν οτι τα κρατικά ταμεία είναι άδεια και πάνε να τα γεμίσουν με τα λεφτά των ... γνωστων κορόιδων: των μισθωτών, των αυτοαπασχολούμενων, των χαμηλοσυνταξιούχων, της νεολαίας που βλέπει ένα τείχος να ορθώνεται μπροστά στο μέλλον της. 


   Στην πραγματικότητα ούτε καν τα κρατικά ταμεία δεν θέλουν να γεμίσουν για μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, αφού τα λεφτά μας φεύγουν κατευθείαν για τις τράπεζες της Γερμανίας και της Γαλλίας που κατέχουν το ελληνικό δημόσιο χρέος. Παράλληλα, προχωρούν σε μια σειρά αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην αγορά εργασίας (κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, κατώτατος μισθός για τους νέους 592 ευρώ κ.ο.κ.), τσάκισμα των κοινωνικών κατακτήσεων αιώνων και διάλυση του εναπομείναντος κοινωνικού κράτους. Με άλλα λόγια, οι ίδιες νεοφιλελεύθερες “συνταγές” που μας οδήγησαν στην κρίση χρησιμοποιούνται από τους κρατούντες δήθεν για να ξεπεραστεί η κρίση. Η αλήθεια είναι οτι αυτή η πολιτική είναι μονόδρομος για το κεφάλαιο προκειμένου να φορτώσει την κρίση στις πλάτες των πολλών και να μετατρέψει την αυριανή κοινωνία σε ζούγκλα και εργασιακό μεσαίωνα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός οτι στις τελευταίες “διαπραγματεύσεις”, η τρόϊκα παρουσίασε αυτούσιες τις προτάσεις του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων) σαν δικές της (με την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ φυσικά να συναινεί κι αυτή)!

Αυτή η πραγματικότητα όμως δεν είναι μονόδρομος! Το δείχνουν οι πρωτοφανείς κινητοποιήσεις εργαζομένων και νεολαίας σε ολόκληρη την Ευρώπη, το δείχνει η μεγαλειώδης πορεία για το Πολυτεχνείο, το δείχνει και ο φόβος που έχει κατακλύσει τα αστικά επιτελεία παντού!

Μόνο την τελευταία βδομάδα είχαμε μαζικές διαδηλώσεις των φοιτητών της Μεγάλης Βρετανίας και συγκρούσεις με την αστυνομία (όπου προσπαθούν να διπλασιάσουν και να τριπλασιάσουν τα δίδακτρα πετώντας χιλιάδες νέους εκτός ανώτατης εκπαίδευσης), των φοιτητών της Ιταλίας όπου η κυβέρνηση προσπαθεί ουσιαστικά να διαλύσει τη δημόσια και δωρεάν παιδεία, τη μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων 20 χρόνων στην Πορτογαλία με συμμετοχή εκατομμυρίων εργαζομένων, και τη μαζικότατη συγκέντρωση 150.000 Ιρλανδών που διαμαρτύρονται για την πολιτική της κυβέρνησής τους και την επιβολή του μνημονίου.

Ήρθε η ώρα για τη νεολαία και τους εργαζομένους και στην Ελλάδα να πιάσουν το νήμα των αγώνων και για το φοιτητικό κίνημα να κλιμακώσει την πάλη ενάντια στο νέο νόμο-πλαίσιο της Διαμαντοπούλου και συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική της χούντας ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ. Μέσα από το σκοτάδι της πραγματικότητας που θέλουν να μας επιβάλλουν να φανεί το ουράνιο τόξο των αγώνων μας! Να μην αφήσουμε να μετατραπεί η Ελλάδα σε έρημο τόπο όπου οι νέοι και οι πτυχιούχοι θα μεταναστεύουν κατά χιλιάδες όπως γίνεται ήδη στην Ιρλανδία. Ενάντια στη λογική του ατομικού δρόμου, της μοιρολατρίας του “δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα”, ενάντια στα παπαγαλάκια της κυβέρνησης στα ΜΜΕ αλλά και στις σχολές (ΔΑΠ-ΠΑΣΠ), να προτάξουμε τη συλλογική μας δύναμη και την προοπτική της ανατροπής!


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 30/11 ΚΑΙ ΩΡΑ 13:00 ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου