25/3/11

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ


     Εδώ και λίγες μέρες έχει ξεκινήσει ο βομβαρδισμός της Λιβύης από τη νέα “Συμμαχία των Προθύμων” (ΗΠΑ-Γαλλία-Βρετανία και άλλοι), με πρόσχημα τον αιμοσταγή δικτάτορα Καντάφι και τη σφαγή αμάχων. Η στρατιωτική επίθεση ξεκίνησε μετά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (ένα όργανο το οποίο έδωσε το πράσινο φως για την εισβολή στο Ιράκ λόγω των υποτιθέμενων πυρηνικών του Σαντάμ) για “ζώνη απαγόρευσης πτήσεων” στη Λιβύη, κάτι που πρακτικά ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου, ενώ αναμένεται να αναλάβει δράση και το ΝΑΤΟ.
      Η υποκρισία της Δύσης και των “Μεγάλων Δυνάμεων” δεν έχει όριο. Οι ίδιοι ηγέτες που στήριζαν μέχρι την τελευταία στιγμή το δικτάτορα Μουμπάρακ της Αιγύπτου (Ομπάμα), το δικτάτορα Μπεν Αλί της Τυνησίας (Σαρκοζί), τον ίδιο τον Καντάφι (Μπερλουσκόνι), που μέχρι σήμερα στηρίζουν τη θεοκρατική χούντα της Σαουδικής Αραβίας που οποία εισέβαλε πριν λίγες μέρες στο γειτονικό Μπαχρέιν για να καταστείλει τη λαϊκή εξέγερση, τώρα εμφανίζονται σαν αυτόκλητοι σωτήρες του λαού της Λιβύης και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Νοιάζονται τόσο πολύ για το λαό της Λιβύης και τον άμαχο πληθυσμό που ήδη υπάρχουν νεκρά γυναικόπαιδα από τις “έξυπνες βόμβες” και στρατιές νέων προσφύγων. Στην πραγματικότητα νοιάζονται μόνο για το πλούσιο σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο υπέδαφος της Λιβύης και δουλεύουν σαν υπηρέτες των πετρελαϊκών εταιρειών (BP, Total, Shell κ.α.) και του στρατιωτικού-βιομηχανικού συμπλέγματος. Και φυσικά μετά την καταστροφή των υποδομών της Λιβύης θα εμφανιστούν ως από μηχανής θεοί οι δυτικές εταιρείες για την “ανοικοδόμηση” της χώρας, όπως έγινε στο Ιράκ. Είναι φανερό ότι για το κεφάλαιο και τις δυτικές κυβερνήσεις ο πόλεμος και η πολεμική βιομηχανία είναι μια από τις “διεξόδους” από την οικονομική κρίση.


      Οι ίδιες κυβερνήσεις που έχουν εξαπολύσει πόλεμο στους εργαζομένους στο εσωτερικό των χωρών, κόβουν μισθούς και απολύουν δημοσίους υπαλλήλους λόγω των ελλειμμάτων, που διακηρύττουν από τις ΗΠΑ μέχρι τη Γαλλία κι από τη Βρετανία μέχρι την Ελλάδα ότι “δεν υπάρχει σάλιο” για κοινωνικές παροχές, τώρα ρίχνουν σε μια μόνο μέρα εκατοντάδες πυραύλους καθένας από τους οποίους κοστίζει 1,5 εκατομμύριο δολάρια!
      Από κοντά και ο πάντα πρόθυμος Γιωργάκης Παπανδρέου με την εγκληματική και επικίνδυνη κυβέρνησή του. Πριν καν αποφασιστεί η επέμβαση στη Λιβύη έσπευσαν να δηλώσουν ότι παραχωρούν το ελληνικό έδαφος για τη στήριξη των πολεμικών επιχειρήσεων. Στηρίζουν βέβαια και η ΝΔ με το ΛΑΟΣ. Ήδη την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο, Αμερικάνοι, Βέλγοι, Νορβηγοί, Καταριανοί και διάφοροι άλλοι μπαινοβγαίνουν στη χώρα μας, και χρησιμοποιούν τις βάσεις σε Σούδα, Άκτιο και Άραξο για να βομβαρδίσουν μια περιοχή που βρίσκεται 10 λεπτά από την Κρήτη και τα ελληνικά σύνορα. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι οι πεζοναύτες και τα αεροπλανοφόρα θα φύγουν σύντομα από τη Μεσόγειο. Το κωδικό όνομα της επιχείρησης, “Αυγή της Οδύσσειας”, μόνο ανατριχίλα προκαλεί στον ελληνικό λαό και τους υπόλοιπους λαούς της Μεσογείου. Η κυβέρνηση που ποινικοποιεί τη λαθρομετανάστευση και φέρεται στους πρόσφυγες σαν σκουπίδια συνδράμει στη δημιουργία εκατομμυρίων νέων, αφού είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Λιβύη θα μετατραπεί σε κόλαση και πάρα πολλοί άνθρωποι θα ξεριζωθούν από τον τόπο τους.
      Όσο για το διακηρυγμένο σκοπό της επιχείρησης, είναι σίγουρο ότι η επίθεση δυναμώνει τη θέση του Καντάφι ο οποίος θα εμφανιστεί σαν ηγέτης της αντίστασης στην ξένη εισβολή, ενώ είναι πιθανά σενάρια διχοτόμησης της Λιβύης και μακροχρόνιου εμφυλίου πολέμου, που μόνο δεινά θα φέρουν στο λιβυκό λαό. Αυτό που θέλουν πραγματικά οι Δυτικοί είναι να χειραγωγήσουν και να φέρουν στα μέτρα τους τις λαϊκές-δημοκρατικές εξεγέρσεις στις αραβικές χώρες. Εξάλλου τη “δημοκρατία” των ιμπεριαλιστών την έχουν νιώσει στο πετσί τους οι λαοί στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, την πρώην Γιουγκοσλαβία. Και βέβαια καμία παρέμβαση της “Διεθνούς Κοινότητας” δεν έγινε όταν οι Ισραηλινοί έσφαζαν γυναικόπαιδα στη Γάζα πριν 2 χρόνια.

-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ
-ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠ'ΤΟ ΝΑΤΟ
-ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
-ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΣΟΥΔΑ, ΑΚΤΙΟ, ΑΡΑΞΟ

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!
ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗ ΓΡΑΦΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΛΑΟΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου