5/4/11

4ο Φεστιβάλ ΕΑΑΚ Βόλου, 8-9 Απρίλη, Πεδίον του Άρεως, Κτίριο Χωροταξίας



Τον τελευταίο καιρό βιώνουμε μια από τις μεγαλύτερες  επιθέσεις  σε όλους τους τομείς της ζωής μας από το ΠΑΣΟΚ, την ΕΕ και το ΔΝΤ, με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου. Οι αλλεπάλληλες  αλλαγές που έχουν επιβληθεί, καταργούν κεκτημένα και θυσίες ενός αιώνα. Στο χώρο της παιδείας, τα σχολεία κλείνουν και όλη η εκπαίδευση περιλαμβανομένου και του πανεπιστημίου μετατρέπονται  από δικαίωμα όλων μας σε παρεχόμενη υπηρεσία όπου θα λειτουργεί με βάση την κατάσταση της αγοράς  και των επιχειρήσεων. Αντίστοιχο είναι και το πλήγμα στο τομέα της εργασίας, όπου η περικοπή μισθών, η κατάργηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας, οι αυξήσεις ορίων συνταξιοδότησης και  η απελευθέρωση των απολύσεων δημιουργούν χιλιάδες ανέργους και φτωχούς. Παρόμοια επίθεση δέχονται η υγεία και οι συγκοινωνίες οπού έχουν μετατραπεί σε υπηρεσίες επί πληρωμή καθώς και ο δημόσιος πλούτος  που έχει προοριστεί  για ξεπούλημα. Η κυβέρνηση, για να πετύχει το στόχο της, καταστέλλει κάθε φωνή αντίστασης, με αυτό να σημαίνει κατάργηση του ασύλου, μαζικές απελάσεις μεταναστών, προκήρυξη κάθε απεργίας ως παράνομη, βία από τα ΜΑΤ,  παίρνοντας έτσι το ρόλο μίας ιδιότυπης χούντας.
Στον αντίποδα αυτής της πολιτικής, βρίσκονται οι ανατρεπτικοί αγώνες που ολοένα και συχνότερα γεννιούνται στις μέρες μας. Τέτοιοι αγώνες είναι τα κινήματα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ  μέχρι τα καινούρια  σωματεία  που δημιουργούνται, από τον μαχητικό Δεκέμβρη της νεολαίας του 2008 εώς τις πρόσφατες απεργίες που κατέκλεισαν την Αθήνα και τις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις. Σε αυτούς λοιπόν τους αγώνες, η αντικαπιταλιστική αριστερά παίζει σημαντικό ρόλο. Στις σχολές την εκφράζει η ΕΑΑΚ που, γεννημένη από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του 90-91, αποτελεί το πλέον επιτυχημένο μόρφωμα της επαναστατικής αριστεράς στα πανεπιστήμια.
Μέσα από το φοιτητικό κίνημα των τελευταίων ετών γεννήθηκε, εδραιώθηκε και δυνάμωσε η ΕΑΑΚ Βόλου, η οποία παρεμβαίνει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και παλεύει για ένα φοιτητικό κίνημα ανεξάρτητο, αμεσοδημοκρατικό, που θα αντιτίθεται στην κυβερνητική πολιτική, θα δραστηριοποιείται στην κοινωνία του Βόλου και θα την ενεργοποιεί και θα έχει τις δικές του μορφές οργάνωσης. Έχοντας ως στόχο να γνωστοποιήσουμε τις θέσεις μας και την κουλτούρα μας, καλούμε όλη τη κοινωνία του Βόλου, φοιτητές, εργαζόμενους και μαθητές στο 4ο φεστιβάλ ΕΑΑΚ Βόλου, που θα διεξαχθεί  στις 8 και 9 Απρίλη στο Πολυτεχνείο (στο κτίριο του τμήματος Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης), ένα φεστιβάλ που θα αποτελείται από πολιτικές-πολιτιστικές εκδηλώσεις με ομιλίες, προβολές και συναυλίες.

Πέμπτη 31/3 – Πέμπτη 7/4

Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις-προβολές-παρεμβάσεις…

Παρασκευή 8/4


18:00

εκδήλωση:

ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ: Τα δημόσια αγαθά μας ανήκουν. Ο ρόλος του εργατικού κινήματος για την κοινωνικοποίηση τους.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ: Κλωνιζάκης Μάρκος(Γιατρός, μέλος εκτελεστικής γραμματείας ΟΕΝΓΕ), Κρεασίδης Γιώργος (Εκπαιδευτικός, μέλος στις Παρεμβάσεις Κίνησεις Συσπειρώσεις), Αλεξόπουλος Τάκης (Συνδικαλιστής στο Σωματείο του ΜΕΤΡΟ, μέλος του σχήματος Ταξικό Μέτωπο)

21:00
συναυλία:
IRON FIST
RADIO SOL
Στάθης Δρογώσης
CABARET BALKAN
(τιμή ενίσχυσης: 5 euro)
Σάββατο 9/4


18:00

εκδήλωση:

ΤΟ ΝΤΟΜΙΝΟ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΝ στον αραβικό κόσμο ως απάντηση στην καπιταλιστική κρίση

Ομιλητές:Νασίμ Αλάτρας(Παλαιστίνιος δημοσιογράφος στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ), Παυλόπουλος Γιώργος(Δημοσιογράφος στις εφημερίδες ΗΜΕΡΗΣΙΑ και ΠΡΙΝ), Δαφνής Γρηγόρης(Εκλεγμένος στη Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας,μέλος της αποστολής “Ένα Σχολείο για τη Γάζα”)


21:00

συναυλία:

Funk’t up
The Swing Shoes & SUGAHSPANK
YIANNEIS
(τιμή ενίσχυσης: 5 euro)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου