27/5/11

Όλοι στη Γενική Συνέλευση Τετάρτη 1/6 στο Αμφιθέατρο στη 1μ.μ.

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΝΕΟΛΑΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΛΟΝ… ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΔΝΤ!

Έτος 1 μετά το μνημόνιο και η βάρβαρη επίθεση από κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ βαθαίνει όλο και περισσότερο. Το Μνημόνιο 4 ή όπως το αποκαλεί ο πρωθυπουργός μεσοπρόσθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης δεν είναι τόσο καλό όσο ακούγεται! Αντιθέτως νέες μειώσεις μισθών, αύξηση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης, απολύσεις και εκτίναξη της ανεργίας, ιδιωτικοποιήσεις και γρήγορο ξεπούλημα όλης της δημόσια περιουσίας, εξαφάνιση του κράτους πρόνοιας είναι προ των πυλών και έρχονται να συμπληρώσουν το ήδη μαύρο τοπίο για την νεολαία και τους εργαζομένους! Τον κοινωνικό κανιβαλισμό που επιβάλλει η τρόικα και η ληστρική συμμορία της ολοκληρώνει η επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα. Η καταστολή και η τρομοκράτηση του κινήματος έχει αρχίσει κι φτάνει τα επίπεδα της χούντας, με αποκορύφωμα, αλλά καθόλου τυχαία και μεμονωμένη, τη δολοφονική επίθεση στα μπλοκ της πορείας στην απεργία της 11ης Μαΐου.

Ώρα μηδέν και για τα πανεπιστήμια! Η αναστολή λειτουργίας στο ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ, στην Αρχιτεκτονική-ΕΜΠ και στην καλών τεχνών, λόγω μειωμένου διδακτικού προσωπικού και ιστορικά χαμηλής κρατικής χρηματοδότησης των ιδρυμάτων, είναι εικόνα από το μέλλον που μας ετοιμάζει η Διαμαντοπούλου! Ήδη οι πρυτάνεις των μεγαλύτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΑΠΘ) διακηρύσσουν ότι λεφτά υπάρχουν μέχρι το Δεκέμβρη(!!!) Μάλιστα, η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών (άνοδος της ΔΑΠ με παράλληλη πτώση της ΠΑΣΠ- ουσιαστικά μία ανταλλαγή ψήφων μεταξύ των δύο καθεστωτικών παρατάξεων) βρίσκοντας και μία εικονική στήριξη στις θέσεις της από πλευράς ΔΑΠ (θυμίζουμε τις αντιδραστικότερες σε σχέση με αυτές του υπουργείου θέσεις της ΔΑΠ) προχώρησε σε δηλώσεις δια στόματος της υπουργού παιδείας για την κατάθεση του νομοσχεδίου που αφορά την πλήρη αλλαγή του DNA της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στις δηλώσεις αυτές η υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί προς ψήφιση στην βουλή στις 15 Ιουνίου!

Η ψήφιση του νομοσχεδίου αλλάζει το άμεσο παρόν του φοιτητή. Τα συγγράμματα κόβονται, ενώ σε λίγο καιρό τέρμα πια οι γενικές συνελεύσεις, μόνο ο manager- εκπρόσωπος των συμφερόντων ιδιωτικών εταιριών- θα αποφασίζει, τέρμα πια ο ελεύθερος χρόνος, αν κοπείς στο ίδιο μάθημα πάνω από 2 φορές απειλείσαι με διαγραφή, τέρμα πια οι δωρεάν σπουδές, θα πληρώνεις δίδακτρα!!! Και το μέλλον της γενιάς μας δεν διαγράφεται καλύτερο! Οι πιστωτικές μονάδες αντικαθιστούν τη συλλογική κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων, το πτυχίο, οπότε για να βρεις δουλειά, γίνε Βέγγος!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ!

Το Μνημόνιο έχει χρεοκοπήσει στα μάτια της πλειοψηφίας των εργαζόμενων, καθώς αποκαλύπτεται ότι δεν έγινε για να «σώσει την χώρα», αλλά τους τραπεζίτες και τους «δανειστές», συντρίβοντας την κοινωνία. Οι μικροί και μεγάλοι αγώνες των εργαζόμενων, η μαχητική Κερατέα, η πολυήμερη κατάληψη του Δημαρχείου της Αθήνας, η απήχηση του κινήματος «δεν πληρώνω», έχουν προκαλέσει ρωγμές στον τοίχο που μας ορθώνουν. Οι εξεγέρσεις των λαών της βόρειας Αφρικής και της αραβικής χερσονήσου κλονίζουν τα αντιδραστικά καθεστώτα και δείχνουν τις δυνατότητες της μαζικής ανατρεπτικής δράσης. Καμία κυβέρνηση δεν είχε καλά ξεμπερδέματα με το μαζικό φοιτητικό κίνημα. Ας διδαχθούμε λοιπόν από παλαιότερες νίκες, ας δούμε κατάματα τις δυνατότητες της εποχής πιάνοντας το νήμα της Γαλλίας και της Αγγλίας και ας βάλλουμε άλλη μια φορά φρένο στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση. Όσο και αν οι μεγαλοδημοσιογράφοι των συμφερόντων δεν το αφήνουν να φανεί, υπάρχει πολύ εκρηκτική ύλη συσσωρευμένη στην κοινωνία και αγώνες αποφασιστικοί μπορούν να νικάνε στο σήμερα. Η κυβέρνηση του Μνημονίου βρίσκεται με την πλάτη στο τοίχο! Οι χιλιάδες αγανακτισμένοι της πλατείας Συντάγματος γράφουν τη δική τους ιστορία, δίπλα στις πλατείες Ταχρίρ (Αίγυπτος) και Πουέρτα Ντελ Σολ (Μαδρίτη). Μόνοι σύμμαχοι της κυβέρνησης στον πόλεμο που έχει κηρύξει στη νεολαία και τους εργαζόμενους είναι το κεφάλαιο, τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και ο σύγχρονος στρατός κατοχής των πόλεων, τα ΜΑΤ!

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ... ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΗΣΥΧΟΙ!

Η νεολαία μπορεί και πρέπει να βάλει ένα μεγάλο ανάχωμα στην κυβερνητική πολιτική. Η μη κατάθεση του νόμου-έκτρωμα για τα πανεπιστήμια θα βάλει φρένο στην ασυδοσία αυτής της κυβέρνησης και θα σημάνει ένα νέο γύρο αντεπίθεσης του λαού ενάντια στην σύγχρονη χούντα ΠΑΣΟΚ–Ε.Ε.–ΔΝΤ και των υποστηρικτών τους ΝΔ-ΛΑΟΣ. Πίσω στα αμφιθέατρα για να οργανώσουμε την πάλη μας μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους, μέσα από μαζικές πολιτικές και ζωντανές γενικές συνελεύσεις και καταλήψεις διαρκείας! Πίσω στους δρόμους για να γίνουμε χείμαρρος που θα παρασύρει στο διάβα του όποιον σχεδιάζει για εμάς χωρίς εμάς! Η δύναμη ανατροπής τους είμαστε εμείς και έχουμε χρέος απέναντι στις ζωές και το μέλλον μας! Γιατί μπορούμε στη μάχη της γενιάς μας να βγούμε νικητές!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου