22/5/11

Ανακοίνωση για το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών

Η ΑΝεξάρτητη ΑΡιστερή ΣΥσπείρωση Πληροφορικής, λογαριάζοντας την επομένη μέρα των εκλογών ως την πιο σημαντική, χαιρετίζει και ευχαριστεί όλους όσους στήριξαν το ψηφοδέλτιό της και αυτή τη χρονιά, δίνοντάς της αύξηση τόσο σε ποσοστό όσο και σε απόλυτο αριθμό ψήφων για έκτη συνεχή χρονιά (133 ψήφοι και ποσοστό 27%). Πιστεύουμε ότι όλοι όσοι στήριξαν το σχήμα μας είναι υπαρκτός κόσμος της Σχολής μας που προβληματίζεται και ενεργοποιείται για να αλλάξει τη ζοφερή κοινωνική πραγματικότητα αλλά και τα κακώς κείμενα εντός της σχολής και του κλάδου μας. Από τα σπάργανά μας – ως σχήμα της ΕΑΑΚ – αποκηρύξαμε και συνεχίζουμε να αποκηρύττουμε τις όποιες λογικές «αντιπροσώπευσης», ανάθεσης της πολιτικής σε λίγους και ειδικούς ή και της έκφρασής της μέσα από την κομματικά και συστημικά εξαρτημένη δράση. Γι’ αυτό καλούμε και ευελπιστούμε να βρεθούμε με το σύνολο των αγωνιστών και του κόσμου της Σχολής σε όλες τις μάχες που έχουμε μπροστά μας ενάντια στη χούντα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ-ΔΝΤ, στη καταστρεπτική πολιτική της Διαμαντοπούλου για την εκπαίδευση και στο καθηγητικό κατεστημένο και τους εξαντλητικούς ρυθμούς σπουδών εντός της Σχολής.

Βέβαια, οι φετινές εκλογές στη Σχολή μας ανέδειξαν και ένα δυσμενές στοιχείο, αυτό της αυτοδυναμίας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (η οποία πλέον έχει 4 έδρες από τις 7 στο Δ.Σ. και αντίστοιχα το σχήμα μας 2 και η Πανσπουδαστική 1 έδρα). Ως ΑΝ.ΑΡ.ΣΥ.Π. από την πρώτη στιγμή που αντιληφθήκαμε αυτό το ενδεχόμενο καλέσαμε το κόσμο της Σχολής αλλά και τις άλλες παρατάξεις να στρατευτούν σε αντικαθεστωτική κατεύθυνση απέναντι στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και τη διαφαινόμενη απολυταρχία της. Κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν έγινε (με συγκεκριμένες ευθύνες και των άλλων παρατάξεων της Σχολής μας) και μόλις για 3 ψήφους η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αναδείχθηκε αυτοδύναμη.

Από τη μεριά μας δεν έχουμε καμιά αυταπάτη για το τι μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο. Την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ την γνωρίζουμε. Είναι η παράταξη των τραμπούκων της ΟΝΝΕΔ, του δολοφόνου του Νίκου Τεμπονέρα, Καλαμπόκα, η παράταξη της νοθείας σε μια σειρά σχολών (ΤΕΦΑΑ, ΠΑΠΕΙ, ΠΑΜΑΚ), η παράταξη που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει και προωθεί την πολιτική που έχει φέρει την τριτοβάθμια εκπαίδευση στο σημείο μηδέν (την πολιτική της ΕΕ, της Μπολόνια, του πανεπιστημίου-επιχείρηση και της απαξίωσης των πτυχίων μας). Άλλωστε αυτό το πρόσωπο έχει δείξει και στη Σχολή μας που παρόλο φιγουράρει το «Ξέφυγε από τα χρώματα», γνωστή και μη εξαιρετέα είναι η στάση της μέσα στις Γενικές Συνελεύσεις που σταθερά στηρίζει την κυβερνητική πολιτική (ακόμα και του ΠΑΣΟΚ), βάζοντας ανάχωμα στην κάθε αγωνιστική προσπάθεια σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης (αποχή από αυτές, σαμποτάρισμα κλπ). Φυσικά στο φετινό της αποτέλεσμα, καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η διαπλοκή και η συναλλαγή της με το καθηγητικό κατεστημένο της Σχολής (χαρακτηριστικά θυμίζουμε τη στάση της στις προηγούμενες Πρυτανικές αλλά και Προεδρικές εκλογές, τη θέση υπεράσπισης (των αυθαίρετων καθηγητικών αποφάσεων) που παίρνει ακόμη και όταν διεκδικούνται στοιχειώδη φοιτητικά αιτήματα όπως π.χ. η διάρκεια των εξεταστικών περιόδων, οι εργασίες των μαθημάτων κλπ). Μάλιστα μνημειώδης είναι και οι δηλώσεις του Α.Σαμαρά από τα γραφεία της ΔΑΠ αμέσως μετά τις φοιτητικές εκλογές που συγχαίροντας το εκλογικό της αποτέλεσμα την προέτρεψε παράλληλα να βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το «πεπαλαιωμένο» πανεπιστημιακό άσυλο – έτσι να δούμε και πόσο ξεφεύγει από τα χρώματα και την πολιτική κάποιος που στηρίζει την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Με αυτοδυναμία ή χωρίς, με ένταση της αυθαιρεσίας από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ή όχι (αν και τα πρώτα δείγματα μάλλον για το αντίθετο μας προδιαθέτουν καθώς τα μέλη της μετά το αποτέλεσμα των εκλογών μας διαμήνυαν ότι το «επόμενο Δ.Σ. θα γίνει στη Συγγρού (σ.σ. στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας)», ότι «Γενική Συνέλευση θα κάνουμε χρόνια να δούμε» κλπ) ο δικός μας αγώνας θα είναι ανυποχώρητος. Πιστεύουμε ότι ακόμα και τα άτομα που στήριξαν τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μπορούν να καταλάβουν ότι δεν στήριξαν μια μεγάλη προσφιλής παρέα παραθεριστικών εκδρομών αλλά μια καθεστωτική δύναμη. Από τη μεριά μας, με αμείωτη ένταση θα συνεχίσουμε την παρέμβαση και τη δράση μας εντός και εκτός της Σχολής. Απέναντι σε αυτή την παρακμασμένη και γερασμένη πολιτική που καταστρέψει τους εργαζομένους και τη νεολαία μπορούμε να πετύχουμε νίκες και ανατροπές. Από την ίδρυση της η ΑΝ.ΑΡ.ΣΥ.Π. αυτό είχε ως σκοπό, τον αγώνα για ανθρώπινες σπουδές με δικαιώματα και για μια ζωή με αξιοπρέπεια. Σε αυτή τη κατεύθυνση – με αισιοδοξία και πολλές περισσότερες αιτίες αλλά και αγωνιστές στο πλάι μας – θα συνεχίζουμε να βαδίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου