2/4/12

...τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ

Μα πάλι θέ ν’ απλώσει σα χολέρα
πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου,
και δίπλα σου θα φτάσει κάποια μέρα
αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου

Την Πέμπτη 29/03 όλοι γίναμε μάρτυρες μιας στοχευμένης και καλά προσχεδιασμένης επίθεσης από ακροδεξιούς τραμπούκους συμμορίτες υπό την αρχηγεία και την καθοδήγηση του Καραγιώργου (γνωστού ακροδεξιού με 20ετή θητεία στη Φιλοσοφική, σχέσεις με το παρακράτος και κομμάτι διαπλοκής και ρουσφετιών στα Πανεπιστήμια). Η ΑΝ.ΑΡ.ΣΥ.Π. καταγγέλλει την δολοφονικής έμπνευσης, προσχεδιασμένη επίθεση ενάντια σε αγωνιστές του φοιτητικού και νεολαιίστικου κινήματος, μέλη της ΕΑΑΚ και άλλων οργανωμένων δυνάμεων, στο χώρο της Φυσικομαθηματικής. Η καλά οργανωμένη επίθεση από τους ακροδεξιούς παρακρατικούς τραμπούκους πραγματοποιήθηκε με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό -γκλομπς, λοστούς, σφυριά, κράνη- μπροστά στο χώρο παρέμβασης του σχήματος του Μαθηματικού ΑΕΠ-ΕΑΑΚ, ακόμα και στην ίδια τη συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου Φυσικού! Αποτέλεσμα της τραμπούκικης αυτής επίθεσης ήταν ο τραυματισμός και η μεταφορά στο νοσοκομείο 4 μελών της ΕΑΑΚ και μελών του φοιτητικού συλλόγου φυσικού.

Η επίθεση αυτή μόνο τυχαία δεν είναι. Συνδέεται με την ένταση της επίθεσης του κεφαλαίου και του μαύρου μετώπου κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που την υλοποιεί σε βάρος των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων της πλειοψηφίας, την σκλήρυνση του πολιτικού συστήματος, την όξυνση της ιδεολογικής τρομοκρατίας και της καταστολής. Ιδιαίτερα την τελευταία περίοδο, στα πλαίσια της ιδεολογικής τρομοκρατίας, η ακροδεξιά ρητορεία (στοχοποίηση μεταναστών, αντιαριστερή υστερία) που υιοθετούν από κοινού τα κόμματα που έχουν συστρατευθεί στην επέλαση των μέτρων και της δανειακής σύμβασης, όπως και το προμοτάρισμα της χρυσής αυγής από τα ΜΜΕ, προλειαίνουν το έδαφος για τη νομιμοποίηση της δράσης των επίδοξων δολοφόνων. Αποτελεί επίθεση απέναντι στο μαζικό κίνημα και στους αγωνιστές του που στόχο έχει να τρομοκρατήσει και να τσακίσει το φρόνημα όσων επιλέγουν αυτήν την περίοδο να στρατευτούν στην υπόθεση της ανατροπής και του αγώνα. Δεν είναι τυχαία η επιλογή πέρα από την μαζική τρομοκράτηση, να χτυπηθούν στοχευμένα μέλη της ΕΑΑΚ αλλά και του αυτόνομου σχήματος της ΦΜΣ. Όπου δεν φτάνει το γκλομπ των ΜΑΤ, η τρομοκρατία της χρεοκοπίας, η απειλή της απόλυσης, φτάνει το μακρύ χέρι του παρακράτους και των φασιστών.

Ταυτόχρονα, η επίθεση στοχεύει στο χτύπημα των αγώνων του φοιτητικού κι ευρύτερα του λαϊκού κινήματος, στην διάλυση των συλλογικών διαδικασιών, στην σπίλωση του Πανεπιστημιακού Ασύλου, στον περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών του λαού. Η στοχοποίηση και η επίθεση σε βάρος των αγωνιστών του κινήματος μέσα στο Άσυλο, την ώρα ακριβώς που διεξάγονταν Γενικές Συνελεύσεις φοιτητικών συλλόγων, έχει σκοπό να εκβιάσει και να τρομοκρατήσει το λαό και τη νεολαία για να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης σε παιδεία-εργασία-δημοκρατία.

Τέλος, η επίθεση αυτή, πραγματοποιήθηκε την ίδια στιγμή που ορδές των ΜΑΤ κυνηγούσαν μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα γύρω από τον χώρο της Νομικής. Η γενικευμένη και καλά προσχεδιασμένη προσπάθεια της κυβέρνησης και των ΜΜΕ να αποπροσανατολίσουν την πολιτική ατζέντα και να μεταφέρουν την κουβέντα του λαού από την μαζική φτώχεια, την εξαθλίωση και τα βάρβαρα μέτρα στο κυνηγητό μεταναστών και τον ρατσισμό έχει στόχο να συντηρητικοποιήσει τα αντανακλαστικά του λαού να αποπροσανατολίσει την πάλη του.

Η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι άμεση, μαζική, μαχητική από το ίδιο το φοιτητικό και το λαϊκό κίνημα το οποίο χρειάζεται να περιφρουρήσει πολιτικά και οργανωτικά τις συλλογικές του διαδικασίες. Η πάλη απέναντι στους φασίστες και τους παρακρατικούς είναι κυρίαρχα αγώνας ενάντια στο σύστημα που τους τρέφει και τους χρησιμοποιεί, είναι αγώνας ενάντια στην κυβέρνηση Παπαδήμου, την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που έχουν φέρει τον λαό στην εξαθλίωση και την φτώχεια, είναι πάλη ενάντια στην ΕΕ και το ΔΝΤ για την ανατροπή όλων των βάρβαρων μέτρων και των μνημονίων. Είναι τελικά αγώνας για την ανατροπή αυτού του εκμεταλλευτικού συστήματος που γεννά την εκμετάλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τον φόβο και την ανασφάλεια. Σε μία περίοδο μάλιστα που κρίνονται συνολικά οι όροι ύπαρξης του φοιτητικού κινήματος στη νέα εποχή του Πανεπιστημίου της κρίσης και του μνημονίου, το μαχητικό φοιτητικό κίνημα δεν τρομοκρατείται, δεν καταστέλλεται. Συνεχίζουμε στο δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα διαρκείας, ανατρέποντας την πολιτική που θέλει να διαγράψει τη γενιά μας από την ιστορία και όλους όσους τη στηρίζουν και την προωθούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, μέχρι τη νίκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου