11/10/12

Καπέλωμα και χαρά...

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών, ως ΑΝ.ΑΡ.ΣΥ.Π. καταθέσαμε κείμενο με σκοπό την επαναφορά της προαιρετικής προόδου στο μάθημα της Ανάλυσης I, το οποίο και ψηφίστηκε ομόφωνα:

Αξιότιμε κ. Π.Δοδέ,

Ως Σύλλογος Φοιτητών του τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών ζητάμε την επαναφορά της προαιρετικής προόδου για το μάθημα “Ανάλυση Ι” του χειμερινού εξαμήνου για την περίοδο 2012-2013. Πιστεύουμε πως οι προαιρετικές πρόοδοι αποτελούν καταλυτικό στοιχείο στην εξέταση των μαθημάτων, καθώς βοηθάνε τους φοιτητές να ακολουθούν το ρυθμό του μαθήματος και επιπλέον αποτελούν μια βαθμολογική βοήθεια και ένα κίνητρο για όσους επιλέγουν να συμμετέχουν σε αυτές. Τέλος να τονίσουμε πως είναι σημαντικό για τους φοιτητές, ιδιαίτερα για αυτούς που εργάζονται, να ανακοινώνονται οι ημερομηνίες των προόδων όσο το δυνατόν νωρίτερα με σκοπό να διαμορφώσουν και να αποσυμφορήσουν  το πρόγραμμα τους.

Με εκτίμηση, Σ.Φ. Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία πάρθηκε από το σχήμα μας καθώς στο πρώτο μάθημα της φετινής περιόδου, ο κ. Δοδός ανακοίνωσε στους φοιτητές ότι δε θα διεξαχθεί η καθιερωμένη πρόοδος. Όταν ζητήσαμε το λόγο αυτής της απόφασης, μας γνωστοποίησε ότι κάποιοι συνδικαλιστές πέρσι του δημιούργησαν πρόβλημα ζητώντας του επιτακτικά να αναβάλει την πρόοδο λόγο εκδρομής του συλλόγου!

Οι δήθεν συνδικαλιστές, που επικαλέστηκαν το όνομα του συλλόγου φοιτητών για να πιέσουν καταστάσεις, δεν είναι άλλοι από τους συναδέλφους της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, οι όποιοι βάφτισαν εκδρομή του συλλόγου το χειμερινό παραταξιακό πανυγηράκι στην Αράχωβα. Με άλλα λόγια, καπέλωσαν το σύλλογο φοιτητών, οδηγώντας στην παρολίγον ακύρωση της περσινής προόδου, ενώ το ίδιο πήγε να γίνει και με την φετινή, λέγοντας ότι φοιτητές θα χάσουν τα λεφτά της εκδρομής και λοιπές δικαιολογίες.

Πήγε περίπατο η «ΔΑΠ-ΝΔΦΚ - Υπεύθυνα δίπλα στον φοιτητή», καθώς το παραταξιακό συμφέρον που θα προέκυπτε μέσα από το πανυγυράκι της Αράχωβας δεν συγκρίνεται με τη βοήθεια που θα έχει ο κάθε φοιτητής από μια τέτοια πρόοδο, οπότε γιατί να μην καπελώσουμε τον σύλλογο;

Δεν εντυπωσιαζόμαστε από τέτοια γεγονότα, είναι γνωστές σε όλη τη σπουδάζουσα νεολαία οι πρακτικές των κυβερνητικών παρατάξεων (ΔΑΠ, ΠΑΣΠ), είναι γνωστές οι παραγοντικές συμπεριφορές και το πως χρησιμοποιούν τον θεσμικό τους ρόλο με σκοπό να επηρεάσουν καθηγητές και όργανα με μόνο σκοπό τη δημιουργία κομματικής πελατείας μέσα στο πανεπιστήμιο.

Θεωρήσαμε αυτονόητο να έρθουμε σε επαφή με τον διδάσκοντα επίσημα μέσω της απόφασης του συλλόγου με σκοπό να λυθεί η παρεξήγηση και το πράξαμε. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο ίδιος, ακόμη και μετά την προσκόμιση της υπογεγραμμένης και σφραγισμένης απόφασης από το Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών, εξακολούθησε να προβληματίζεται ενώ ζήτησε να δει έναν εκπρόσωπο της ΔΑΠ, με σκοπό να ξέρει ρητά ότι η συγκεκριμένη παράταξη δε θα του δημιουργήσει πρόβλημα! Με έναν μόλις χρόνο αυτοδυναμίας η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πληροφορικής κατάφερε να κάνει το εαυτό της στα μάτια των καθηγητών πιο ισχυρή από τις αποφάσεις των φοιτητών!

Η ΑΝ.ΑΡ.ΣΥ.Π.-ΕΑΑΚ καταγγέλλει τη συγκεκριμένη ενέργεια και καλεί όλους τους φοιτητές να εμποδίσουν τέτοιες πρακτικές απ’ την μνημονιακή παράταξη στο μέλλον, ενισχύοντας τις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες όπως είναι η Γενική Συνέλευση των φοιτητών. Καμία ανοχή στη διαπλοκή και στο καπέλωμα του Συλλόγου Φοιτητών, καμία ανοχή σε όποιον καταπατά το συλλογικό συμφέρον για ίδιο όφελος!

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος11/10/12, 8:33 μ.μ.

    "οδηγώντας στην ακύρωση της περσινής προόδου"??? Εγώ γιατί θυμάμαι οτι έδωσα πρόοδο πέρυσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαθε να διαβαζεις βλακα.
    Το κειμενο λεει "[...]οδηγώντας στην παρολίγον ακύρωση της περσινής προόδου[...]"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/10/12, 7:11 μ.μ.

    άλλο έλεγε πριν καραγκιόζη...Copy-paste το χα κάνει..προπαγάνδα ε προπαγάνδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή