28/10/12

Να τους ανατρέψουμε πριν μας τα πάρουν όλα!

Επιτέλους η περιβόητη λίστα Λαγκάρντ δημοσιεύτηκε! Το cd που έκρυβε ο Βενιζέλος και έχασε ο Παπακωνσταντίνου, που όλοι ξέρανε που βρισκόταν αλλά κανένας δεν μιλούσε, εμφανίστηκε. Ο δημοσιογράφος που φανέρωσε την αλήθεια, αυτεπάγγελτα με εντολή του εισαγγελέα, οδηγήθηκε ενώπιων της «δικαιοσύνης» με την κατηγορία της δημοσίευσης προσωπικών δεδομένων! Οι πιθανοί μεγαλοφοροφυγάδες, οι επιχειρηματίες, οι τραπεζίτες, οι πολιτικοί και τα λαμόγια που έβγαλαν τα λεφτά τους στην Ελβετία, την ίδια στιγμή που η πληττόμενη κοινωνική πλειοψηφία υποφέρει από τα νέα μέτρα, έπρεπε να μείνουν στο απυρόβλητο και στην αφάνεια… Στη χώρα που κάνει ελεύθερα εκπομπή ο κομιστής του dvd Ζαχόπουλου, στη χώρα που η ΓΑΔΑ διαπομπεύει διαδηλωτές δίνοντας τις φωτογραφίες τους στη δημοσιότητα με την σύμπραξη των εισαγγελικών αρχών, στη χώρα που δεν έχει διερευνηθεί από τη δικαιοσύνη κανένα από τα πραγματικά οικονομικά και πολιτικά σκάνδαλα που -με πολύ κόπο- είδαν το φως της δημοσιότητας, στη χώρα που οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ απολαμβάνουν πλήρη ασυλία ακόμη και στο χαράτσι της ΔΕΗ, σε αυτή τη χώρα η δικαιοσύνη και η αστυνομία δρουν αστραπιαία μόνο όταν είναι να σταματήσουν όποιον ετοιμάζεται να αποκαλύψει αυτές τις αλήθειες. 

Τη στιγμή που οι πλούσιοι βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, η κυβέρνηση με την μορφή του κατεπείγοντος επιχειρεί να φέρει στη Βουλή τα νέα μέτρα μαζί με την ψήφιση του προϋπολογισμού. Η νέα ληστρική επιδρομή στα φτωχά εισοδήματα μέσω νέων φόρων, χαρατσιών, μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις έχει καταρτιστεί από την Τρόικα και ευτυχώς για εμάς συμφώνησαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Έτσι η χώρα δε θα κυλήσει στο έρεβος και την καταστροφή, αφού οι Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι φίλοι μας τοκογλύφοι θα μας ξαναδώσουν για άλλη μια φορά το «φιλί της ζωής» με νέο δάνειο. Κι ενώ ο λαός στενάζει κάτω από τα νέα μέτρα που επιβάλλονται, η κυβέρνηση μοιράζει στους μεγαλοεπιχειρηματίες νέες φοροαπαλλαγές, ενώ τους λύνει τα χέρια σε θέματα απολύσεων, ελαστικής και ανασφάλιστης εργασίας, κι επιβάλει την εξαήμερη εργασία στον ιδιωτικό τομέα. Όλα αυτά για να επέλθει η πολυπόθητη «ανάπτυξη» στη χώρα φυσικά.

Τίποτα όμως δεν γίνεται τυχαία! Πίσω από αυτό το σάπιο πολιτικό και οικονομικό σύστημα, που έχει καταδικάσει στη φτώχεια, στη φορολεηλασία και την καταπίεση τον λαό, κρύβεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, η λυκοσυμμαχία κυβερνήσεων και κεφαλαιοκρατών που χρησιμοποίησε τόσο καλά το Ευρώ για να εξαπλώσει και να ικανοποιήσει τα συμφέροντά της. Κάθε ένα από τα αντιλαϊκά μέτρα που πάρθηκαν φέρει την σφραγίδα της ΕΕ. Πλέον έχει αρχίσει να φαίνεται πεντακάθαρα με την Γερμανική κυβέρνηση να υποδεικνύει τις επόμενες αποφάσεις, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας, της Κύπρου, και ο κατάλογος συνεχώς αυξάνεται, αφού όλο και περισσότερες χώρες μπαίνουν στο μηχανισμό στήριξης.

Όταν, λοιπόν, προκειμένου να διασφαλίσουν τα κέρδη και την ύπαρξή τους μέσα σε περιόδους κρίσης οι αστοί πατάνε πάνω στο λαό, αυτός έχει μόνο ένα δρόμο να διαλέξει. Η μόνη απάντηση που μπορεί να υπάρξει στα νέα εξαθλιωτικά μέτρα δεν μπορεί να είναι άλλη από το γενικό λαϊκό ξεσηκωμό! Σήμερα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολείο και σχολή, ο αγωνιζόμενος λαός πρέπει να οργανωθεί και να διεκδικήσει μια ζωή με αξιοπρέπεια κόντρα στον κοινωνικό μεσαίωνα που μας επιβάλλουν. Οι φοιτητές έχουμε έναν παραπάνω λόγο να αγωνιστούμε στο πλευρό των εργαζομένων. Η εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου- Αρβανητόπουλου τέθηκε από την Τρόικα ως προϋπόθεση για την καταβολή της νέας δανειακής δόσης, άρα αποτελεί κομμάτι των μέτρων που προσπαθούν να περάσουν στην Βουλή. Ήδη ο δρόμος απέναντι στα μέτρα έχει ανοίξει μέσα από τις απεργίες στις 26/9 και 18/10 καθώς και μέσα από τις παρελάσεις τις 28ης Οκτωβρίου, όπου μετατράπηκαν σε πορείες ενάντια στη νέα τυραννία και τον εκφασισμό της κοινωνίας. Ήρθε η ώρα να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας. Να τον μετατρέψουμε σε αποφασιστικό αγώνα διαρκείας που θα μπορέσει να ανατρέψει την κυβέρνηση και την πολιτική της και να αποτελέσει πραγματική απειλή για αυτό το σάπιο σύστημα. Δεν φοβίζουν πια κανέναν οι επιθανάτιοι ρόγχοι ενός συστήματος που καταρρέει ηθικά, πολιτικά, κοινωνικά. Μόνο μας πεισμώνουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου