8/10/12

Ανεπιθύμητη η Μέρκελ στην Ελλάδα!


Ξεσηκωμός! Όλοι στους δρόμους ενάντια σε συγκυβέρνηση και ΕΕ!


Όταν τις προηγούμενες ημέρες ανακοινώθηκε η επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα (για την προσεχή Τρίτη),  πρώτη σκέψη στο μυαλό της πλειοψηφίας της κοινωνίας ήταν ότι, είναι –τουλάχιστον- ανεπιθύμητη.
Είναι ανεπιθύμητη γιατί έχει ταυτιστεί με την πολιτική που εδώ και τρία χρόνια μας έχει φέρει αντιμέτωπους με την εξαθλίωση, την ανεργία και τη μετανάστευση. Είναι επικεφαλής μιας ΕΕ που με πρόσχημα το χρέος και εργαλείο τα Μνημόνια μετατρέπει τους εργαζόμενους της Ευρώπης σε δούλους του γερμανικού και ευρωπαϊκού κεφαλαίου.

Είναι ανεπιθύμητη γιατί η πολιτική της μας επιβάλλει να σπουδάζουμε σε πανεπιστήμια-επιχειρήσεις, να δουλεύουμε σαν σκλάβοι για 400 ευρώ και να μην σηκώνουμε κεφάλι.

Είναι ανεπιθύμητη γιατί εκπροσωπεί μια Ευρώπη που μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ενώνονται ενάντια στους λαούς του πλανήτη και κάνουν πολέμους για να κερδίσουν οι πολυεθνικές αγορές και οι πλουτοπαραγωγικές πηγές.

Είναι ανεπιθύμητη γιατί εκπροσωπεί την καπιταλιστική βαρβαρότητα, τις γερμανικές και ευρωπαϊκές πολυεθνικές, τη βία και την καταστολή. Είναι εχθρός της ελευθερίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων της Ευρώπης. Αυτό φαίνεται και από την επίθεση που δέχεται ο ίδιος ο γερμανικός λαός.

Η επίσκεψη της έρχεται να συμβολίσει την συμμαχία του ελληνικού κεφαλαίου με τις τράπεζες και τους καπιταλιστές της Ευρώπης. Μια συμμαχία που λεηλατεί τα δικαιώματα, την ελευθερία και τη ζωή μας. Ρίχνουν την ευθύνη της κρίσης στις πλάτες μας για να μην πληρώσουν τίποτα αυτοί που έχουν. Για να συνεχίσουν να κυβερνάνε με το σάπιο πολιτικό σύστημα, να ληστεύουν τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι και τους φυσικούς πόρους της χώρας. Ξεπουλάνε τις κρατικές επιχειρήσεις και μειώνουν τραγικά το λαϊκό εισόδημα για χάρη των τραπεζών. Δε διστάζουν να καταλύσουν τη δημοκρατία για να μπορούν να αποφασίζονται όλα στις Βρυξέλλες, μακριά από τη δυνατότητα του λαού να επηρεάζει και να καθορίζει τις εξελίξεις. Η επίσκεψη της Μέρκελ στην Ελλάδα θα επισφραγίσει τις νέες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, τη διάλυση υγείας και παιδείας, τη νέα μείωση του κατώτατου μισθού, τις μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων με την παράλληλη στήριξη των φασιστών.

Η Μέρκελ είναι ανεπιθύμητη.  Και μαζί της ανεπιθύμητοι είναι οι  Φούχτελ, Ράιχενμπαχ και σία που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα σαν εγγυητές της καταστροφικής πολιτικής των Μνημονίων και μεσάζοντες συμφερόντων.

Όσο και αν προσπαθήσει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ να εμποδίσει τον κυρίαρχο λαό να διαδηλώσει, εμείς τους δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι κανένα όπλο τους δεν θα μας καταστείλει! Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Την Τρίτη διαδηλώνουμε με το κεφάλι ψηλά ενάντια στην ΕΕ της φτώχειας, του ρατσισμού, του φασισμού και του πολέμου, για ένα μέλλον χωρίς μνημόνια και χρέος!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 12μμ (ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΣΤΙΣ 11.30πμ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου