15/12/09

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ...
...ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ
Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΣΚΥΒΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ


Παρά τον τρομοκρατικό κλοιό που προσπάθησε να στήσει η κυβέρνηση «προστασίας του πολίτη» απέναντι στο κίνημα, φέτος στις 6 και 7 Δεκέμβρη διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε άλλες πόλεις ανα την Ελλάδα εκατοντάδες χιλιάδες φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι. Έσπασε στο δρόμο ο φόβος, η μηδενική ανοχή, η «προληπτική» καταστολή οι επιθέσεις της αστυνομίας με τις εκατοντάδες αναίτιες προσαγωγές και συλλήψεις δε στάθηκαν αρκετές για να εμποδίσουν και να διαλύσουν τις μαζικές κινητοποιήσεις – διαδηλώσεις, ενάντια στην πολιτική που πριν ένα χρόνο είχε δολοφονήσει τον Αλέξη, στην πολιτική ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΕΕ που υποθηκεύει το παρόν και το μέλλον της κοινωνικής πλειοψηφίας. Η προκλητική, αυταρχική και δολοφονική στάση της αστυνομίας κορυφώθηκε με το δολοφονικό τραυματισμό διαδηλώτριας καθηγήτριας από μοτοσικλετιστή της ομάδας Δ, κορυφώθηκε με την ουσιαστική κατάλυση του ασύλου την Δευτέρα 7/12 τόσο στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου μας (όπου υπήρχαν σειρές ΜΑΤ στρατιωτικά παρατεταγμένες έξω από το πανεπιστήμιο και δεν αφήνουν τους ίδιους τους Φοιτητικούς Συλλόγους να εισέλθουν στους χώρους του ασύλου) όσο και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που τα χημικά και οι συλλήψεις έγιναν ακόμη και μέσα στο ίδιο το πανεπιστήμιο.

Η γενιά μας που έχει μπει στο στόχαστρο της κυβερνητικής πολιτικής των τελευταίων χρόνων και των κατευθύνσεων της ΕΕ (ιδιωτικά πανεπιστήμια – ΚΕΣ, ελαστικές σχέσεις και stage κλπ), μια γενιά που θα είναι η πρώτη όπως λένε που θα ζήσει χειρότερα από τους γονείς της εξεγέρθηκε όχι μόνο απέναντι στην κατάπτυστη δολοφονία του 15χρόνου Αλέξη αλλά και απέναντι στην καθημερινή πραγματικότητα που βιώνει, απέναντι στο μέλλον που της ετοιμάζουν. Αυτό το έδειξε όχι μόνο η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, αλλά και τα μαζικότατα συλλαλητήρια πριν μια βδομάδα. Οι φοιτητές , οι μαθητές και οι εργαζόμενοι, μπροστά στην επέλαση της κρίσης, έχουν λόγους και αιτίες να αγωνίζονται, να διεκδικούν και να νικούν!
Είναι αναγκαίο απέναντι στο απεργιακό ραντεβού της 17ης Δεκέμβρη να υπάρξει μαζική παρουσία των φοιτητικών συλλόγων και φυσικά των πρωτοβάθμιων οργάνων των εργαζομένων. Η απεργία της 17ης Δεκέμβρη είναι άλλωστε ένα παράδειγμα αγώνα των εργαζομένων μακριά και έξω από τους γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που μάλιστα συνεδριάζουν στις 18/12 (δυο μέρες μετά την έναρξη στη Βουλή της συζήτησης για τον προυπολογισμό(!) ) και δεν λένε κουβέντα για κινητοποίηση απέναντι στο πιο ταξικό και βαρύ προυπολογισμό των τελευταίων χρόνων. Ο προυπολογισμός θα προβλέπει αύξηση της λιτότητας και της ανεργίας για τους εργαζομένους καθώς ένταση της φορολογίας για τους εργάζομενους και συνταξιούχους (που ήδη πληρόνουν το 80% της συνολικής φορολογίας ενώ οι μεγαλοεπιχειρηματίες με τα υπέρμετρα κέρδη μόλις το 20%). Το εργατικό κίνημα πρέπει στο τώρα να αγωνιστεί για την ανατροπή του προυπολογισμού που ετοιμάζουν, για την ανατροπή της εντεινόμενης λιτότητας και ανεργίας που εντείνεται με τα stage και την ελαστική απασχόληση (που πλήτει κυρίαρχα τους νέους εργαζόμενους), Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, αυξήσεις στους μισθούς – οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν θα πληρώσουν την κρίση τους!

Είναι αναγκαίο και για το ίδιο το φοιτητικό κίνημα παράλληλα με την συμπαράταξη του με το μαχητικό ανεξάρτητο εργατικό κίνημα των πρωτοβάθμιων σωματείων και των συντονιστικών τους, να αναδείξει και τα δικά του αιτήματα πάλης. Αγώνας τώρα για να σταματήσουν τα σενάρια περί ενσωμάτωσης της κοινοτικής οδήγιας 36/05 που θα σημαίνει κατάργηση του άρθρου 16 και αναγνώριση των ΚΕΣ ως ιδιωτικών πανεπιστημίων. Αγώνας τώρα για να πάει στον καλάθι των αχρήστων ο αντιδημοκρατικός, επιχειρηματικός Νόμος Πλαίσιο. Με μαχητικό τρόπο να απαντήσουμε και στην κατάπτυστη προσπάθεια κατάλυσης του πανεπιστημιακού ασύλου που επιχειρείται μεθοδευμένα με ποικίλους τρόπους.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ!
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου