7/5/10

ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ! - ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ…

Οι γιγάντιες διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων και νέων στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, οι μεγαλύτερες των τελευταίων δεκαετιών, δεν ήταν μόνο μια έκρηξη λαϊκής οργής και αγανάκτησης για την πιο βάρβαρη επίθεση στα εργατικά δικαιώματα μεταπολεμικά. Ο λαός, οι εργαζόμενοι και το κίνημά τους έδειξαν ότι μπορούν να ορθώσουν μέτωπο αντίστασης και ανυπακοής στην αντιδραστική, αντεργατική συμφωνία κυβέρνησης–ΕΕ–ΔΝΤ-κεφαλαίου, παρά την ιδεολογική τρομοκρατία, τον εκβιασμό της χρεοκοπίας, την τρομοκρατία της ανεργίας και της μείωσης του εργατικού εισοδήματος, την ιδιότυπη «κατάσταση πολιορκίας» και κατάλυσης ακόμη και των πιο στοιχειωδών λαϊκών ελευθεριών και προσχημάτων της «κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Πρόκειται για μια απ’ τις μεγαλύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων, την οποία η κυβέρνηση προσπάθησε να διαλύσει με κάθε τρόπο. Η κινητοποίηση αυτή με την πανελλαδική έκταση που εξέλαβε (τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων αριθμούν τους διαδηλωτές γύρω στις 300.000) είναι μια σημαντική παρακαταθήκη αγώνα για την νεολαία και τους εργαζομένους που τώρα πρέπει να βροντοφωνάξουν «πάρτε τα μέτρα που δολοφονούν το μέλλον ή φύγετε!».

Σε αυτό το πρωτοφανές κύμα λαϊκής οργής και αντίστασης, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, απάντησε με το μόνο τρόπο που της έχει πια απομείνει: την ανοιχτή και βίαιη καταστολή, τους τόνους χημικών, την αξιοποίηση κάθε είδους πολιτικής και ασφαλίτικης προβοκάτσιας, την αξιοποίηση ενεργειών ατομικής και τυφλής βίας που εκδηλώνονται έξω και πέρα από τη δράση του μαζικού κινήματος, τη μετατροπή του κέντρου της Αθήνας σε κατεχόμενη ζώνη από την αστυνομία, την επιχείρηση απαγόρευσης των διαδηλώσεων. Μόνο έτσι μπορούν να περάσουν αυτά τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, με καταστολή, επίθεση στον «εχθρό-λαό», με προβοκάτσιες.



Παρακρατικοί μηχανισμοί που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια με σκοπό την κατασυκοφάντηση και το προβοκάρισμα του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, αυτή την φορά ξεπέρασαν κάθε όριο και η ανεξέλεγκτη δράση τους κατέληξε στο θάνατο 3 εργαζόμενων από το κάψιμο μιας τράπεζας. Τέτοια γεγονότα μόνο οργή προκαλούν στο μαζικό κίνημα που προφανώς πρέπει να αποδοκιμάσει και να περιθωριοποιήσει τέτοιες ενέργειες και πρακτικές. Είναι εχθροί του κινήματος όσοι υποκλίνονται στην τυφλή βία του θεάματος, όσοι λοιδορούν τον οργανωμένο και περιφρουρημένο αγώνα φοιτητών και εργαζομένων. Ο αγώνας μας είναι στο πλευρό των εργαζομένων, των εκμεταλλευομένων ανθρώπων και μας θλίβει βαθιά ο άδικος χαμός των 3 αυτών ανθρώπων. Ευθύνες για το αλγεινό αυτό γεγονός έχει πρώτα από όλους η κυβέρνηση του κοινωνικού μεσαίωνα που επιβάλλει την κατοχή του ΔΝΤ και της ΕΕ στο σύνολο του ελληνικού λαού, που αναιρεί κάθε έννοια δημοκρατικού δικαιώματος όπως της διαδήλωσης και της απεργίας. Φυσικά μεγάλο μερίδιο ευθυνών έχει και η εργοδοσία στην συγκεκριμένη τράπεζα (που είναι γνωστή για τα υπέρογκα κέρδη της…) που όχι μόνο ανάγκασε τους εργαζόμενους να παραμείνουν στις δουλειές τους (ενώ οι ίδιοι ζήτησαν να αποχωρήσουν στις 12:00 το μεσημέρι) («με την εκβιαστική τους πρακτική εμποδίζουν τη συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις» σημειώνει η ανακοίνωση του Σωματείου) αλλά και με περισσή ανευθυνότητα στοίβαζε τους εργαζομένους σε ένα κτήριο που δεν είχε έξοδο κινδύνου, δεν είχε καν πυρασφάλεια.


Μια τέτοια ενέργεια ταίριαζε γάντι με τις προσταγές της κυβέρνησης για το λυσσαλέο χτύπημα της πορείας. Είχε συμφέρον από μια ανοιχτή προβοκάτσια κατά της διαδήλωσης στην Αθήνα, τη μεθόδευσε και την προκάλεσε ανοιχτά, δρώντας ενάντια στους χιλιάδες διαδηλωτές (χαρακτηριστική ήταν η ακατάπαυστη επίθεση στο μπλοκ των Φοιτητικών Συλλόγων και των πρωτοβάθμιων σωματείων, η γενικευμένη κατάχρηση των καρκινογόνων καινούργιων και παλιών δακρυγόνων και ασφυξιογόνων). Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής κατεύθυνσης αλλά και της απεργοσπαστικής πίεσης της εργοδοσίας είναι και οι τρεις νεκροί στην τράπεζα MARFIN. Το αίμα τους, η απώλεια της ζωής τους θα κατατρέχει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τον ίδιο τρόπο που κατατρέχει χρόνια τώρα τη ΝΔ ο θάνατος των τεσσάρων εργαζομένων στον Κ. Μαρούση το 1991 μετά από πυρκαγιά στην εν λόγω επιχείρηση, στο φόντο των γιγαντιαίων νεολαιίστικων διαδηλώσεων εκείνης της εποχής.


Βέβαια οι φοιτητές, η νεολαία και οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα της κυβέρνησης. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. επιδιώκει να χρησιμοποιήσει τους αδικοχαμένους εργαζόμενους για να αποσπάσει κοινωνική και εθνική συναίνεση, ώστε να μπορεί να προωθήσει περαιτέρω την αντιλαϊκή του πολιτική. Το ΛΑ.Ο.Σ. και η Ν.Δ. επιδίδονται σε όργιο προβοκάτσιας και λασπολογίας κατά της αριστεράς και του εργατικού κινήματος. Εκείνο που τους ενώνει, εκείνο που τους καίει όλους τους είναι η «λογιστική αποτίμηση» των διαδηλώσεων και του θανάτου των 3 εργαζομένων για αυτό μιλάνε για «ενότητα ενάντια στην βία» όταν οι ίδιοι είναι εκείνοι που φέρνουν την βία στην εργασία, στις σπουδές μας και στις ζωές μας συνολικά. Δεν πείθουν κανένα μιλώντας στο όνομα της ανθρώπινης ζωής όταν αδιαφορούν για την τραγική επιδείνωση των ζωών μας, όταν πυροβολούν το μέλλον μας με τα μέτρα αυτών και των εντολοδόχων τους (τα κέρδη των επιχειρήσεων, των τραπεζιτών, της Τρόικας και της ΕΕ). Όταν ακόμα και μπροστά σε αυτά τα ιστορικά γεγονότα μας μιλούν για την εικόνας της χώρας, τον τουρισμό και τους δείκτες «ανάπτυξης».


Οι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές και απεργοί πάλευαν για το μέλλον όλου του κόσμου της εργασίας, άρα και για τους εργαζόμενους της MARFIN. Ο αγώνας πρέπει να συνεχίσει μέχρι το τέλος. Προς τιμή των νεκρών της MARFIN, προς τιμή όλων των νεκρών εργατών των μεγάλων εργατικών κινημάτων, οι οποίοι διεκδικούσαν μια καλύτερη ζωή και ένα καλύτερο μέλλον. Πρέπει να παλέψουμε για την υπεράσπιση των αιματοβαμμένων κατακτήσεων και για τις σύγχρονες ανάγκες μας στην παιδεία την εργασία και την ζωή.


Από την άλλη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ θέλουν να σκορπίσουν την τρομοκρατία στο κίνημα γιατί καταλαβαίνουν ότι οι διαδηλώσεις που γεμίζουν τα κέντρα των πόλεων, οι απεργίες που παγώνουν τα κέρδη τους, οι φοιτητικές κινητοποιήσεις που έχουν μπλοκάρει τα μέτρα τους έχουν την δικαιοσύνη με το μέρος τους. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση του αίματος και της υποταγής στο ΔΝΤ πρέπει να απομονωθεί! Ο αγώνας ενάντια στα νέα μέτρα μόλις άρχισε. Να μην αφήσουμε να κυριαρχήσει ο φόβος και η πολιτική γραμμή της κυβέρνησης. Επόμενος σταθμός πρέπει να είναι η διοργάνωση ενός μαζικού μαχητικού συλλαλητηρίου εκ νέου την Πέμπτη 6/5 για να μην αφήσουμε να ψηφισθούν να νέα μέτρα. Να διαδηλώσουμε όλοι μαζικά στα περιφρουρημένα μπλοκ των Φοιτητικών Συλλόγων και των Σωματείων. Να μην χαρίσουμε τις ζωές μας στην κοινοβουλευτική μειοψηφία! Μπορούμε να νικήσουμε, μπορούμε να τους ανατρέψουμε!




ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΡΑ!
Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου