23/4/12

Οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι...

«Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός. Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου».
Μπέρτολτ Μπρεχτ

Σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-κεφαλαίου επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα εν όψει εκλογών, στρέφοντας το ενδιαφέρον από το αδιέξοδο της μνημονιακής πολιτικής προς την υστερία για το μεταναστευτικό. Χρησιμοποιώντας ένα λεξιλόγιο που θυμίζει τις πιο ζοφερές στιγμές της ευρωπαϊκής ιστορίας, οι θύτες του «εγκλήματος» που βιώνει καθημερινά η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και της νεολαίος, χαρακτηρίζουν συλλήβδην τους ξένους εργάτες «εγκληματίες» και «απειλή για τη δημόσια υγεία», προσπαθώντας να ενοχοποιήσουν τα πιο μεγάλα θύματα των πράξεων τους. Θέλουν να μετατρέψουν τους μετανάστες στους αποδιοπομπαίους τράγους της κοινωνικής κρίσης, στους αποδέκτες της γενικευμένης οργής για την εξαθλίωση. Είναι γνωστό άλλωστε ότι σε περιόδους κρίσης ο ρατσισμός, η ξενοφοβία κaι ο φασισμός αποτελούν με τους πολέμους τα τελευταία αναχώματα του καπιταλισμού.

Έτσι και στην Ελλάδα του 2012, η δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης, τείχους στον Έβρο, καθώς και χωριστών πτερύγων στα νοσοκομεία για τους μετανάστες, αποτελούν μέτρα φασιστικής νοοτροπίας. Μαζί με τα καθημερινά πογκρόμ στο κέντρο της Αθήνας, τις πρόσφατες επιθέσεις σε κέντρα κοινωνικής αλληλεγγύης, προστασίας των φτωχών και των ανέργων, καθώς και με την γενική όξυνση της καταστολής τόσο εναντίον των μεταναστών όσο κι εναντίον όσων αγωνίζονται, δημιουργούν ένα πλαίσιο απαρτχάιντ και αστυνομοκρατίας. Και αυτή ακριβώς η πολιτική, χέρι χέρι πάντοτε με την προπαγάνδα των media, είναι αυτή που ενισχύει την ακροδεξιά συμμορία της Χρυσής Αυγής.

Θα επαναλάβουμε για πολλοστή φορά ότι οι Έλληνες και ξένοι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, αλλά πρέπει να παλέψουν μαζί ενάντια στη μνημονιακή πολιτική που καταστρέφει εξίσου τις ζωές μας. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι για την άνοδο της ανεργίας και της εγκληματικότητας φταίνε οι μετανάστες, την ίδια στιγμή που οι μνημονιακές κυβερνήσεις της τρόικας και της εργοδοσίας σπρώχνουν μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας στην εξαθλίωση, καταστρέφοντας τις υπηρεσίες πρόνοιας για τους κοινωνικά αποκλεισμένους. Σήμερα στο στόχαστρο είναι οι μετανάστες, αύριο θα είμαστε και όλοι οι υπόλοιποι! Ήδη στην Ουγγαρία φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για ανέργους και ανάλογης λογικής είναι και τα εργασιακά στρατόπεδα της υπερεκμετάλλευσης, δηλαδή οι "Ειδικές Οικονομικές Ζώνες", που θέλουν να στήσουν σε όλη τη χώρα.

Στο φασιστικό τους παραλήρημα, εμείς απαντάμε με κοινό αγώνα πλάι στους μετανάστες για τα μεροκάματα, την ασφάλιση, τις ελευθερίες μας! Αντιστεκόμαστε στην δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης, στα ρατσιστικά πογκρόμ και την αστυνομοκρατία, διεκδικούμε νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα για όλους. Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της λαϊκής αντίστασης στο Μνημόνιο και τον εκφασισμό της κοινωνίας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΠΟΓΚΡΟΜ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 6μμ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

...Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου