15/5/12

Προεκλογικό δισέλιδο της ΑΝ.ΑΡ.ΣΥ.Π.-ΕΑΑΚ

Ούτε άνεργοι, ούτε μετανάστες!
Η κοινωνία τους απέρριψε, η νεολαία να τους τσακίσει!
Καμιά κατάκτηση δεν μας χαρίστηκε, μόνη απάντηση οι αγώνες μας!

Πάνω από δύο χρόνια έχουν περάσει από την στιγμή που η γενιά μας και όλος ο ελληνικός λαός άκουσε το περίφημο “λεφτά υπάρχουν”. Οι μάσκες τους συστήματος όμως έχουν πέσει για τα καλά. Οι τραπεζίτες, ο ΣΕΒ, η ΕΕ μαζί με το πολιτικό-υπηρετικό προσωπικό τους (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και σύμμαχοι τους) μας έχουν δηλώσει ότι η «σωτηρία της χώρας» και η «ανταγωνιστικότητα της οικονομίας», η σωτηρία του κεφαλαίου δηλαδή, πάει πακέτο με τις σύγχρονες χούντες, τους μισθούς των 400 ευρώ και με πανεπιστήμια, σχολεία και νοσοκομεία διαλυμένα. Περνούν το ένα μνημόνιο μετά το άλλο και ρίχνουν εκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια και την ανεργία. Φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης, σήμερα για τους μετανάστες και αύριο για τους άνεργους ή για αυτούς που θα τολμήσουν να σηκώσουν κεφάλι και ν’ αντισταθούν.

Οι εκλογές της 6ης Μαΐου ανέδειξαν ένα σκηνικό πολιτικής ρευστότητας. Η κοινωνία μαύρισε το δικομματισμό και όσους κυβερνούσαν υπό τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ, αφαίρεσε τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, και απ΄ την άλλη ενίσχυσε τις διάφορες «αντιμνημονιακές» δυνάμεις, που όμως δεν έρχονται σε ρήξη με το κεφάλαιο και την ΕΕ. Το σύστημα λοιπόν αναζητά την ανασυγκρότησή του μέσα από νέα υλικά, γι’ αυτό ιδιαίτερη προσπάθεια θα γίνει για την ενσωμάτωση δυνάμεων της Αριστεράς, στη βάση του κυβερνητισμού και της προσήλωσης στο ευρώ και την ΕΕ.

η νεολαία στο επίκεντρο της επίθεσης

Θέλουν τη γενιά μας σύγχρονους δούλους στο καθεστώς της ανεργίας και της ελαστικής και μαύρης εργασίας. Δεν θέλουν η νεολαία να σπουδάσει με αντίκρισμα, να έχει μόνιμη, σταθερή και αξιοπρεπή δουλειά, να μάθει να παλεύει συλλογικά για το μέλλον της. Μας ετοιμάζουν το νέο πανεπιστήμιο της Διαμαντοπούλου (που το πανεκπαιδευτικό κίνημα την έστειλε στον κάλαθο της Ιστορίας) που πλέον λειτουργώντας σαν την πιο αυστηρή επιχείρηση θα συμβάλει στην ανάπτυξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Αυτό το πανεπιστήμιο θα χορηγεί πιστοποιητικά γνώσεων και όχι πτυχία. Θέλουν να ξέρουμε λίγα, να μην σκεφτόμαστε, να είμαστε αμόρφωτοι γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουν να μας «συνηθίσουν» στις νέες εργασιακές σχέσεις των 400 και 500 ευρώ, του συμφώνου πρώτης απασχόλησης, της ατομικής διαπραγμάτευσης. Φορτώνουν τα βάρη της δικιάς τους κρίσης στις δικές μας πλάτες, και προκειμένου να σωθούν τα κέρδη τους, οδηγούν ολόκληρη την ανθρωπότητα στην κοινωνική καταστροφή!

16η Μάη: Τι κρίνεται;

Για να προωθηθεί η αντεργατική επίθεση, οι “από πάνω” αναζητούν τη συναίνεση σε κάθε επίπεδο, έχοντας ως παράλληλο στόχο να καμφθούν οι λαϊκές αντιστάσεις. Έτσι και για το φοιτητικό κίνημα, θα ψάξουν την εικόνα της συγκατάθεσης, θα προσπαθήσουν να δείξουν ότι «έχουν την νεολαία με το μέρος τους». Το ρόλο λοιπόν της συναίνεσης μέσα στα πανεπιστήμια έχουν αναλάβει οι καθεστωτικές παρατάξεις των ΔΑΠ-ΠΑΣΠ, που αποτελούν τους εγγυητές της ομαλότητας στις σχολές και της προώθησης της αντεργατικής πολιτικής που καταστρέφει τις ζωές μας. Να τις βάλουμε εκεί που ανήκουν! Στο περιθώριο!

Οι φετινές φοιτητικές εκλογές αποτελούν ένα πολιτικό στοίχημα για την νεολαία. Είτε θα ενισχυθούν οι δυνάμεις του αγώνα, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του φοιτητικού κινήματος δίνοντας προοπτική νίκης σε αυτό, είτε θα δοθεί βήμα στους εκφραστές της κυρίαρχης πολιτικής (ΔΑΠ-ΠΑΣΠ), που συναινούν και εγγυούνται την πολιτική που διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση και υπόσχεται στη νεολαία ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση. Πρέπει να διαλέξουμε πλευρά και να πάρουμε θέση μπροστά στα ιστορικά κοινωνικά γεγονότα.

υπάρχει άλλος δρόμος…

Των 48ωρων απεργιών, των συγκεντρώσεων στην πλατεία Συντάγματος, των καταλήψεων των φοιτητών, των παρελάσεων οργής των μαθητών, των αγώνων που οδήγησε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην απομόνωση και σε αδυναμία να κυβερνήσει. Μπορούμε να πάρουμε πίσω ό,τι μας έχουν κλέψει και να κατακτήσουμε μια ζωή σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Με πολιτικό αγώνα διαρκείας μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους και τις γενικές συνελεύσεις μαζί με τους εργαζομένους και τον υπόλοιπο λαό μπορούμε να ρίξουμε τις κυβερνήσεις τους και τα μνημόνιά τους. Μπορούμε να επιβάλουμε το δικό μας «πακέτο μέτρων» που θα σώσει τη νεολαία και το λαό και όχι μια κοινωνική μειοψηφία που κατέχει όλο τον κοινωνικό πλούτο. Απέναντι στο δικό τους μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης και της ΕΕ πρέπει να φτιάξουμε το δικό μας αγωνιστικό μέτωπο. Ένα ανεξάρτητο απ' το κράτος και την κυβέρνηση κέντρο αγώνα που θα έχει τη βάση του στα σωματεία των εργαζομένων και στις συνελεύσεις των φοιτητών και των γειτονιών. Ώστε να μπορέσουν να συντονιστούν οι επιμέρους αγώνες και να αναβαθμιστούν οι πολιτικοί στόχοι του κινήματος. Η σύγκρουση δεν θα έχει ένα σταθμό. Η μάχη θα συνεχιστεί με πολιτικό αγώνα μέχρι την τελική νίκη!

ΓΙΑΤΙ ΕΑΑΚ;
- Είναι η πιο σκληρή καταδίκη του Μνημονίου και των κομμάτων που σε υποδούλωσαν σε αυτό από τη μεριά της νεολαίας. ΔΑΠ-ΠΑΣΠ δεν είναι αμέτοχοι, είναι συνένοχοι! Είναι οι αρωγοί της μνημονιακής πολιτικής στο Πανεπιστήμιο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόταση παιδείας της ΔΑΠ «Παιδεία 2020» που μιλάει για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, κατάργηση του ασύλου, χρηματοδότηση των ιδρυμάτων από επιχειρήσεις, αξιολόγησή τους από εξωτερικούς φορείς με βάση τις ανάγκες της αγοράς, κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων και αντικατάστασή τους από ηλεκτρονικά. Η ΔΑΠ είναι μια δύναμη που προσπαθεί να κρύψει πίσω από τα «μπουζούκια και τις εκδρομές στη Μύκονο», το πραγματικό κυβερνητικό και διεφθαρμένο της πρόσωπο. Ψηφίζοντας ΔΑΠ-ΠΑΣΠ βάζεις κ εσύ ένα χεράκι στη διάλυση της φοιτητικής μέριμνας, στις απολύσεις εργαζομένων, στην εγκαθίδρυση του επιχειρηματικού πανεπιστημίου και των πιστοποιητικών-διαβατηρίων για την ανεργία. Τσάκισε το δικομματισμό στα πανεπιστήμια, όπως έκανε και η κοινωνία!
- Τίποτα δεν θα μας δώσουν, όλα μόνοι μας θα τα πάρουμε. Καμία βελτίωση της ζωής μας σε εκπαίδευση και εργασία δεν θα μας παραχωρήσει η όποια κυβέρνηση, αριστερή ή μη, χωρίς να έρχεται σε σύγκρουση ο λαός με τους βασικούς πυλώνες που στηρίζεται το κεφάλαιο, όπως το χρέος και η ΕΕ. Καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να διαπραγματευτεί με τους ληστές ΕΕ-ΔΝΤ. Ό,τι έχουμε κερδίσει ή θα κερδίσουμε, οποιαδήποτε παραχώρηση γίνει απ' την ΕΕ ή μια ενδεχόμενη κυβέρνηση θα γίνει υπό την πίεση ή την απειλή μαζικών, μαχητικών, πολιτικών αγώνων. Το πιο φανερό παράδειγμα έρχεται από το ίδιο μας το «σπίτι», με το φοιτητικό κίνημα που εδώ και 1 χρόνο έχει αποτρέψει σε μεγάλο βαθμό την εφαρμογή του νόμου-Διαμαντοπούλου (κι ας ψηφίστηκε από 250 βουλευτές!) και όχι κάποιο φιλολαϊκό υπουργείο ή κυβέρνηση. Ο αγώνας για την αποδέσμευση του λαού από τα Μνημόνια, το χρέος, το ΔΝΤ και την ΕΕ θα δοθεί εκεί που είναι η πραγματική δύναμη του λαού και της νεολαίας: στους χώρους δουλείας, στις σχολές στις γειτονιές για την υπεράσπιση της συλλογικής σύμβασης, της υγείας, της παιδείας. 
- Είναι μια ψήφος ρήξης με τις λογικές του δήθεν «εφικτού», που προβάλει το ρεαλισμό των κοινωνικών αγώνων. Γιατί τώρα που θέλουν να μας τα πάρουν όλα, θα βάλουμε προμετωπίδα τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες μας. Η νεολαία δεν συναινεί, δεν σιωπά! Με τα κινήματα ανατροπής τραντάζει την κρίση του συστήματος.
- Η νεολαία έχει ανάγκη από μια άλλη αριστερά, όχι άλλη μία αριστερά. Που δεν θα κάθεται στην γωνιά της και θα απαγγέλει ξύλινους λόγους, αλλά που θέλει να βάλει στην κεφαλή των αγώνων την ανατρεπτική νεολαία ως το μόνο παράγοντα εκείνο που μπορεί να αλλάξει την θλιβερή κοινωνική κατάσταση. Πρέπει να πάρουμε διαζύγιο από το φόβο, την ηττοπάθεια και τον απομονωτισμό της ΠΚΣ, αλλά και από την ΑΡΕΝ που ακολουθεί τα πολιτικά αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ, εγκλωβίζεται στις διαχειριστικές λογικές μιας αριστερής κυβέρνησης και αδυνατεί να απαντήσει στο «πως θα πάει αλλιώς», αφού από τη μία καταγγέλλει το Μνημόνιο και το ΔΝΤ, αλλά από την άλλη δεν μπορεί να δει άλλο δρόμο χωρίς την ΕΕ, το ευρώ και τις κατευθύνσεις τους.
- Υπάρχει άλλος δρόμος με την Αντικαπιταλιστική Αριστερά για τα ανατρεπτικά νικηφόρα κινήματα της εποχής μας. Χωρίς χρέος-ΕΕ-μνημόνια! Γιατί θέλουμε άλλη εκπαίδευση, εργασία και ζωή, όχι αυτή που μας επιβάλλουν κυβερνήσεις και κεφάλαιο. Γιατί θέλουμε σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, με αξιοπρεπείς μισθούς ώστε να ζει ο καθένας αξιοπρεπώς από μία και μόνο δουλειά. Ενάντια στην ανεργία και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Δεν υπάρχει φιλολαϊκή διαχείριση χωρίς διαγραφή του χρέους.
- Ψηφίζουμε όπως αγωνιζόμαστε. Η ενίσχυση της ΕΑΑΚ σημαίνει συλλογική στράτευση στις μάχες που μας περιμένουν από την επόμενη μέρα των εκλογών. Πριν την ψήφιση του νόμου-Διαμαντοπούλου η ΕΑΑΚ προσπάθησε μέσα από τις γενικές μας συνελεύσεις να προτείνει ένα σχέδιο για την οργάνωση και πάλη του φοιτητικού κινήματος ώστε να μπλοκάρει κάθε πτυχή του νόμου, να τον ανατρέψει στο σύνολό του και να συμβάλει στη δημιουργία ενός αγωνιστικού κοινωνικού μετώπου που θα έρθει σε ρήξη με το κεφάλαιο και την επίθεσή του. Ειδικά το επόμενο διάστημα όπου τα προβλήματα επιβίωσης των φοιτητών και των εργαζομένων μέσα στα ιδρύματα θα ενταθούν, με την προσπάθεια για απολύσεις και διάλυση της φοιτητικής μέριμνας, ψήφος στην ΕΑΑΚ σημαίνει στήριξη στις καθημερινές συλλογικές μας μάχες, στήριξη ενός σχεδίου για την ανασυγκρότηση και ενίσχυση του φοιτητικού κινήματος, για να μπορέσουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη την καθημερινότητά μας, να αγωνιστούμε για την ανατροπή του Πανεπιστημίου-επιχείρηση και συνολικά της κυρίαρχης πολιτικής, με βάση τις ανάγκες μας.
- Για να ενισχυθούν οι δυνάμεις εκείνες που θέλουν το αναγκαίο να το κάνουν και δυνατό και νικηφόρα στο σήμερα, που βλέπουν στις επαναστάσεις της νέας εποχής την ελπίδα απέναντι στο σύστημα της παρακμής και της δυστυχίας.

ΣΤΙΣ 16 ΜΑΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ-ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
ΑΝ.ΑΡ.ΣΥ.Π. ΕΑΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου