16/5/12

Προεκλογικό μονοσέλιδο της ΑΝ.ΑΡ.ΣΥ.Π.-ΕΑΑΚ

ΣΤΙΣ 16 ΜΑΪΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΞΟΦΛΗΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου ο ελληνικός λαός έδωσε ένα ιστορικό χαστούκι στις δυνάμεις του δικομματισμού και έβαλε φράγμα στην επέλαση των Μνημονίων και της εξόντωσης της κοινωνικής πλειοψηφίας. Ειδικά η νεολαία -όπως δείχνουν όλες οι έρευνες- γύρισε ολοκληρωτικά την πλάτη της σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, δείχνοντας ότι δεν συναινεί στο μαύρο παρόν και μέλλον της ανεργίας και της μετανάστευσης.

Το ίδιο πρέπει να γίνει και με τις σάπιες παρατάξεις του δικομματισμού στα πανεπιστήμια, στις σημερινές φοιτητικές εκλογές. Πρέπει λοιπόν και στη σχολή μας να τελειώνουμε με την αυτοδυναμία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, στελέχη της οποίας χειροκροτούσαν το Σαμαρά στις πρόσφατες προεκλογικές συγκεντρώσεις-παρωδία. Η ΔΑΠ θέλει πάση θυσία να διατηρήσει την αυτοδυναμία για να την κάνει δωράκι στο κόμμα της που παραπαίει, και γι'αυτό στο προχθεσινό προεκλογικό ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών επιχείρησε να στήσει κάλπες βίας και νοθείας στη σχολή μας. Συγκεκριμένα, μιλώντας σε όλες τις άλλες παρατάξεις με χυδαίο τρόπο, έκανε “ευφάνταστες” προτάσεις για τη διεξαγωγή των εκλογών όπως: να μην έχει μια παράταξη δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές αν δεν έχει τουλάχιστον 60 άτομα στο ψηφοδέλτιο, τα λευκά να προσμετρώνται στα άκυρα (!), να μπορείς να ζωγραφίζεις οποιοδήποτε σύμβολο στο ψηφοδέλτιο και αυτό να μην βγαίνει άκυρο, τα μέλη της εφορευτικής να αποτελούνται κατά πλειοψηφία από ΔΑΠίτες, και άλλα παρόμοια και πρωτοφανή. Βεβαίως η ΔΑΠ θα σου πει ότι όλα αυτά είναι αποκυήματα της φαντασίας μας, αλλά τα μέλη όλων των άλλων παρατάξεων και ανένταχτοι φοιτητές που ήταν παρόντες μπορούν να τα επιβεβαιώσουν.

Τι έκανε τόσο χρόνια η ΔΑΠ που ήταν “δίπλα στο φοιτητή” και τον τελευταίο χρόνο που με την αυτοδυναμία είχε την απόλυτη εξουσία στο Σύλλογο; Απολύτως τίποτα ακόμα και για τα πιο απλά ζητήματα. Αντίθετα οι καθηγητές έχουν αποθρασυνθεί, έχουν αυξήσει τον φόρτο σα να ζούνε σε άλλο πλανήτη και να μην ξέρουν τα καθημερινά προβλήματα των φοιτητών, και χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, αφού ο πρόεδρος του Συλλόγου δεν τους φέρνει καμία αντίρρηση. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ “πουλάει” ξέγνοιαστη ζωή και πάρτυ την ίδια στιγμή που δεν υπάρχει ούτε χαρτί υγείας στη σχολή και ο ίδιος ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ μιλάει για κίνδυνο λειτουργίας του πανεπιστημίου. Αποκρύβει στο προεκλογικό της φυλλαδιάκι τις πολιτικές της θέσεις οι οποίες ταυτίζονται με τις θέσεις του Σαμαρά για την Παιδεία (π.χ. Νόμος Διαμαντοπούλου). Είναι σαφές ότι η ΔΑΠ (και η ΠΑΣΠ σε άλλες σχολές) βρίσκονται σε ένα παράλληλο σύμπαν, είναι ξεπερασμένες, έχουν περάσει και οι εποχές που μπορούσαν να προσελκύουν φοιτητές με την ελπίδα του ρουσφετιού, του βολέματος και του εύκολου μεταπτυχιακού, και γι'αυτό προβαίνουν σε σπασμωδικές κινήσεις πανικού σαν αυτές που είδαμε στη σχολή μας.

Εμείς δηλώνουμε ευθαρσώς και κόντρα στο συμβιβασμό εδώ και τόσα χρόνια στη σχολή μας αλλά εκτός αυτής ό,τι υπάρχει άλλος δρόμος ανατροπής, ελπίδας και νίκης για τη γενιά μας! Ένας δρόμος συλλογικής δράσης και μαζικού αγώνα, αλληλεγγύης και νέων ιδανικών έξω από το σάπιο σύστημα που μας επιβάλλεται με κάθε μέσο και τρόπο. Αυτό το δρόμο πρέπει να τον βαδίσουμε όλοι μαζί.

Η ΑΝεξάρτητη ΑΡιστερή ΣΥσπείρωση Πληροφορικής - ΕΑΑΚ υπήρξε η δύναμη που συνέβαλε τα μέγιστα στην ενεργοποίηση του Συλλόγου μέσα από διαδικασίες Γενικών Συνελεύσεων, πρωτοστάτησε στον αγώνα το Σεπτέμβριο-Οκτώβριο για ανατροπή του πραξικοπηματικού νόμου Διαμαντοπούλου (νόμος που τη στιγμή που μιλάμε είναι πρακτικά νεκρός!), άνοιξε όλα τα ζητήματα διδασκαλίας και εξέτασης μέσα στη σχολή που άλλοι τα θεωρούσαν ταμπού και μόνο για “ειδικούς”, παλεύει διαρκώς για ένα πτυχίο με δικαιώματα, για εξορθολογισμό του ρυθμού σπουδών, για την ανατροπή των δεινών που βιώνουν οι φοιτητές της σχολής καθημερινά. Ξέρουμε όμως ότι ακόμα και αυτά δεν είναι αρκετά και ζητάμε την ενεργό στήριξη όλων των φοιτητών που πιστεύουν ότι η υποταγή δεν είναι ούτε “αυτοδύναμη”, ούτε μονόδρομος!

ΣΤΙΣ 16 ΜΑΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ-ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
ΑΝ.ΑΡ.ΣΥ.Π. ΕΑΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου